Iron Man (2008) ☆ 👁

A Vasember

(Jon Favreau)

amerikai-kanadai akciófilm, sci-fi

3,7
★★★☆☆
1293 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2019-03-13 09:27:26 BonnyJohnny (4) #168

Tegnap este újranéztem, és így, közvetlenül a Captain Marvel után feltűnő igazán, hogy már ez (az amúgy tizenegy éves!) film is mennyivel "lassabb", mint a maiak.
Döbbenet, hogy mennyire hagy időt karaktereknek és szuperhőssé válás folyamatainak (szó szerint, a páncél építésének és működésének bemutatására, illetve mélyebb értelemben Tony Stark szuperhőssé válásának). Még a második számú gonosz is (bár papírvékony "gonoszan néző terrorista" figura) is megkapja a maga jeleneteit, nem beszélve Obadiah Stane-ről, akit Jeff Bridges remekül alakít kezdetben szerethető mackóként, majd fokozatosan kijön belőle a számító üzletember, az aljas konspiráló, végül (már Iron Mongerként) a megalomán főgonosz (ott mondjuk már mintha kicsit gurulna a gyógyszer... de hát... képregényfilm... :P).
Ami szintén szembetűnő a gyengécske Captain Marvel után, az annak a filmnek a legnagyobb gyengesége (ti. quasi a rendezés teljes hiánya) miatt feltűnő igazán: ennek a filmnek jó rendezése van. A jeleneteknek súlya van: az elején Yinsen szála is kap egy ugyan sablonos, de a maga blockbusteri szintjén drámai felhangot. De ugyanígy említhetném az afganisztáni képsorokat, a harci koreográfiákat (amikből ugyan meglepően kevesebb akad, mint a későbbiekben, és SOKKAL földhözragadtabbak, de itt minden ütésnek, minden esésnek súlya van), vagy Pepper Pots kémfilmbe illő jelenetét.
A harmadik pedig, hogy (főleg utólag nézve feltűnő) milyen jól (de nem tolakodóan!) megágyaz a filmes univerzumnak. Captain America pajzsának egy prototípusa ott figyel a háttérben (nyilván az öreg Stark tartotta meg ereklyeként, és ugye később megtudjuk, hogy mennyit mesélt fiának a kapitányról, és hogy mennyire büszke volt arra, hogy ismerhette, nyilván az amúgy nem szentimentális Tonynak is jelentett annyit, hogy a kacatok közt elférjen), Culson ügynök (aki a '95-ös újfiú státusza óta már a közben igazgatóvá lett Fury jobb kezeként dolgozik a S.H.I.E.L.D.-nél) és a S.H.I.E.L.D. belengetése, amit a stáblista után Fury igazgató felbukkanása és az Avengers Initiative említése (amit '95-ben kezdett írni, és Carol Danvers pilóta hívóneve után nevezett el :D) tesz teljessé. Persze ekkoriban még messze nem volt egyértelmű, hogy ekkora siker lesz, és hogy gyakorlatilag trendteremtő (de eddig leutánozhatatlannak bizonyuló) univerzumépítés lesz belőle. De a szándék itt van, igaz, hogy easter eggek és stáblista utáni jelenet formájában, de itt van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az ugyanebben az évben érkező Incredible Hulk is Avengersre utaló végefőcím utáni jelenetet kapott, éppenséggel Robert Downey Jr.-al.
És akkor nyergeljünk is át a film aduászára, aki a pont az i-n, a hab a tortán, aki egymaga nem csak, hogy viszi a filmet a hátán, de kiemeli azt, és valamennyire talán neki (is) köszönhető, hogy egyrészt az Iron Man sikeres lett, folytatást élhetett meg, és kisarjadhatott belőle a Marvel Cinematic Universe (aminek folyamatosan oszlopos tagja maradt, és jelentőségéhez csak Captain America hasonlítható, de ő is elmaradva mögötte).
Robert Downey Jr. Függetlenül attól, hogy szimpatikus-e vagy sem, függetlenül attól, hogy karaktere (amiben hasonlóan benne ragadt, mint Johnny Depp Jack Sparrow manírjaiban) mennyre jön be. A színész és karaktere tökéletes egymásra találása, sziporkázó szövegek, lehengerlő charme. Pottsal való se veled se nélküled kapcsolatával még romantikus aspektusból is izgulhatunk érte (és barátnővel nézve letesztelve derült ki, hogy tényleg működik úgy is!).
Továbbra sem szégyellem jó filmnek tartani (szuperhős zsánertől függetlenül!), maga műfajában pedig erős jó versenyzőnek tartom.
(Még ChrisAdam is négyesen hagyta... :D)

2018-04-29 19:27:13 betti (4) #167

Upsz, persze :-) Köszi!

előzmény: Mario Brothers (#166)

2018-04-29 07:10:22 Mario Brothers (4) #166

Yinsennel?

előzmény: betti (#165)

2018-04-29 00:53:30 betti (4) #165

Az viszont tényleg vicc, h a terroristák nem veszik észre, mire készül a kis barlangjában Yarvis-szal. A góré legalább 3x nézi meg a monitoron, konkrétan látszik, h rakéta sehol, páncél készülőben. Ők meg tojnak rá, csak a végén kezdenek el érdeklődni, h mégis, mi van már.

2018-04-29 00:52:15 betti (4) #164

Most láttam, pár napja pedig a Thort - ég és föld, a Thor alatt alig bírtam nyitva tartani a szemem, totális nesze semmi, fogd meg jól - érzésem volt. Ennél legalább elkezdődik egy sztori, van vmi szinte emberi figura, emberi érzésekkel, gondolatokkal, egy icipicit még több is két dimenziónál (2,4, mondjuk :-) )... Szóval, elvoltam vele, sokkal jobban, mint a másikkal.

2017-08-27 17:20:09 The Cortez (5) #163

Általában szarul szokott elsülni, ha 1 filmben megváltoztatnak 1 korábban már máshol megalkotott karaktert, de itt szerencsére nem történt semmiféle kiherélés. A felturbózott Tony Stark nem csak hogy teljesen beleillik a Marvel mozis univerzumába, de még fémjelzi is a stúdió 2 fő irányvonalát (a coolságot + a laza humort), és megeleveníti a rock 'n' roll életérzést, mindezt úgy, hogy közben Robert Downey Jr. szinte önmagát játssza. Tehát ezúttal jó húzás volt a vérfrissítés.
A szövegeken és a színészi játékon is sokat dob az improvizáció. Az Iron Man eredetfilm, így a történet kissé hajaz a Batman Beginsre, de ha már Disney, akkor az egész mozi leginkább 1 The Lion King-sztori. A cselekménynek az a fő zsenialitása, hogy a Deadpooléhoz hasonlóan, ez is végig reflektál a főszereplő életére és karrierjére. Viszont a központi téma a technológia, igaz a terrorizmus is fontos szerepet kap, de közel nem akkorát, mint a 3. részben.
A rendezés pörgős, a főhős fejlődése kidolgozott, a látvány meg a képi világ igényes, az akciók dinamikusak, a poénok ütősek, a classic rock 'n' roll zenék baszott jól mennek a jelenetekhez, vagyis rohadtul egyben van a film. Hatalmas nagy műfajmixelés itt még nem történt, de a mozi egyértelműen a nagy dumás, klasszikus akcióvígjátékokra akar hasonlítani.
Jó dobás volt a stúdiótól, hogy ezzel a karakterrel és filmmel indította el az univerzumát. Simán többször nézős, nyárias feelingű alkotás.

2016-05-29 22:39:08 SoZi (3) #162

Hogy visszaterjek az időrendre:
Épp most találtam egy képregényt, ami az Avengers filmhez készült, Fury's Big Week a címe, 8 rövid rész. Nagyon jól helyre teszi a sorrendet,ami szerint nem tévedtem nagyot mert Vasember 2, Thor, Hulk egyidőben játszódik.
SHIELD szemszögből mutatja be az eseményeket. Hogyan szereznek tudomást a hősökről, melyik ügynöknek mi a feladata az egyes filmekben, miert van Romanoff Starknál, miért kerül Coulson Új-mexicoba, hogy kapta Barton a küldetését, és mi volt az eredeti terv Hulkkal. Még a Thorhoz készült Marvel kisfilmet is szépen behelyezik. Szóval nagyon tudom ajánlani, szerintem marhajó, pedig az ilyen promo képregények nem szoktak jók lenni, de ez jó kiegészítő, cseppet sem erőltetett.

2016-04-19 08:06:10 peti0290 (4) #161

A Youtube-on jópár videó található, ami kronológiailag fűzi össze a filmes univerzumot. Talán ez a legrészletesebb, mivel ez a Hangyáig bezárólag tartalmazza az eddigi 12 filmet + a S.H.I.E.L.D első két évadát, a Carter ügynök és a Daredevil első évadát, valamint kisfilmeket is.

2016-04-19 06:16:21 BonnyJohnny (4) #160

Bonyolult ez. Az biztos, hogy Iron Man az első, annak végén tűnik fel Fury, és beszél a formálódó Avengersről. Aztán Hulk, aztán Iron Man 2, és aztán a Hulk vége főcím jelenete.
A Thor mindenkép későbbi. Mert Coulson az Iron Man 2 végén érkezik meg a pörölyhöz, Mire Thor megérkezik, már egy komplett bázis van ott. De a Thor földi jelenetek előtt játszódó eleje akár sokkal korábbi is lehet.
Szóval a filmek ideje között lehet átfedés. Ugyebár a CA mind előtt játszódik, de a vége már közvetlenül az Avengers előtt. A stáblista jelenet meg konkrét jelenet az Avengersből.

2016-04-19 00:04:24 SoZi (3) #159

Most újra megnézve a szóban forgó filmeket, és végiggondolva szerintem a Vasember 2, a Hulk és a Thor nagyjából elcsúsztatva párhuzamosan történhet. A Vasember 2 felénél elhivják Coulsont, mert helyzet van Új Mexikóbán (Thor megérkezik). Stark felkérése tanácsadónak a Vasember 2 végén van, ekkor már láthatunk híradórészleteket a Hulk eseményeiből a monitorokon. Ez a jelenet pedig a Thor közben lehet vhol, mert az említett rövidfilmben Coulsonék Új Mexikóbán beszélgetnek az újonnan kinevezett Tanácsadóról.
És ha egy kicsit visszatérünk a Vasember 2-beli jelenet monitorjaira, akkor is azt látjuk, hogy a világ melyik táján észleltek hősöket, tehát nem egymás után fedezik fel őket, hanem folyamatosan megy a kutatás. Pl az egyik monitor szerint Afrikában is van vki, pedig Black Panther filmje még mindig messze van, és csak most, a Harmadik Fázis elején látjuk majd először.

Részemről egyébként imádom az ilyeneket kibogozni.

előzmény: slipknot (#157)

2015-05-10 17:58:23 BalaKovesi (4) #158

Újranéztem, tetszett, megadtam neki az erős négyest. Talán a páncéllal volt a legnagyobb gondom. A stáblistás jelenet is jó volt.

2015-04-08 11:23:34 slipknot (4) #157

én is ezt hittem, de a Vasember 2 végén jelenik meg Fury és mondja el hogy Stark nem lehet Bosszúálló, csak tanácsadó lehet a project-ben, és a Hihetetlen Hulk végén Stark megjelentik ugye, hogy összehozza a team-et, de van egy negyed órás kisfilm, amiben Coulson és Sitwel beszélgetnek, hogy Fury az új szuperkatonát, Blonsky-t akarja a Bosszúállókba, de vad és megbízhatatlan ezért Coulson úgy dönt hogy a "tanácsadót" küldi el, Ross tábornokhoz, hogy intézze el: Blonsky legyen a Bosszúállók egyik tagja, mert a tanácsadó egoista és bunkó modora úgy is felbosszantja majd Ross-t, így Fury terve füstbe megy, ezt követően a kisfilmbe bevágják a Hihetetlen Hulk utolsó jelenetét Szóval a Hihetetlen Hulk a Vasember 2 után játszódik!!!

előzmény: BonnyJohnny (#156)

2015-04-01 16:39:18 BonnyJohnny (4) #156

Igen. A Hulk korábbi. És annak a végén maga Tony Stark tűnik fel. Szóval az Avengers már javában formálódott. Igaz, akkor még messze volt a végső verziótól.

előzmény: flake (#155)

2015-04-01 16:25:22 flake (4) #155

Hulk?

előzmény: slipknot (#154)

2015-04-01 14:40:30 slipknot (4) #154

Fontos kérdés!:
Azért érdekelne hogy Fury a stábista után miféle bosszúállók programról beszél, meg más szuperhősökről, amikor Thor itt még nem jöhetett szóba, mert az csak a Vasember 2 idején jelenik meg, Hulk és Blonsky a történet szerint még később, Amerika Kapitány meg itt még jócskán a jégben szundikált. A Fekete Özveggyel és a Sólyomszemmel akart bosszúállókat csinálni a S.H.I.E.L.D??

2014-11-21 20:02:54 hirien (5) #153

Tízedszerre is ugyanolyan élmény, köszönjük RDj!

2013-05-12 10:02:17 Glasseye (?) #152

Mivel láttam már régebbena második részét és tegnap a harmadikat, ezért úgy döntöttem amint lesz egy kis időm 2 főiskolai vizsga között sort kerítek az első részre..Akkor már lássam egészbena trilogiát! ;)

2012-10-02 19:01:50 Livcsy (5) #151

Primitív, de elfogadható válasz arra, hogymiért csak Stane nyiffant ki a végén.
Íme:,, Stark megküzd Stane-nel Los Angeles utcáin, legyőzve ellenfelét, mikor a Stark Industries-t ellátó reaktor túltöltődik. Mivel Stark reaktora szinte teljesen lemerült, az elektromágneses impulzus nem hat rá és túléli a kitörést." Wikipedia, de én beérem ezzel is. :)

2012-10-01 16:56:56 Corey (4) #150

Amerika kapitány nekem nagyon pozitív meglepetés volt a Bosszúállókban, sokkal több emlékezetes jelenete van, mint a saját filmjében. Vasember hasonló minőséget üt meg, mint itt, jó a karakterfejlődés mindkettőben, viszont az Avengersben viccesebb: azért még Whedon más kategória.

előzmény: ChrisAdam (#144)

2012-10-01 15:52:24 ChrisAdam (4) #149

Na, azért mondom, hogy jobb. :)) Ez már épp elég ahhoz, hogy kicsit teljesebb legyen a személyisége.

előzmény: BonnyJohnny (#148)

2012-10-01 15:50:18 BonnyJohnny (4) #148

Jobb forgatókönyvíró jobb szövegeket írt neki. Ennyi.

előzmény: ChrisAdam (#147)

2012-10-01 15:49:03 ChrisAdam (4) #147

Mivel az Avengerst láttam előbb, sokkal gyengébbnek éreztem itt a karakterét, mint ott. Ott már önmagában remek beszólásokat mondott. Most, hogy láttam ezt, azt mondom, végülis az Avengersben ugyanez a karakter van, csak tökéletesítve.

előzmény: BonnyJohnny (#146)

2012-10-01 15:43:53 BonnyJohnny (4) #146

Tony Stark karaktere tényleg jó, de csak a Bosszúállók miatt. Mert az tökéletesíti.
???

Szerintem egy elég kiforrott Tony Starkot kapunk az Avengersben. Legfeljebb a csapatmunkához való hozzáállása változott.

előzmény: ChrisAdam (#144)

2012-10-01 15:35:50 carmine (4) #145

Egyetértek. A legjobb és a legjobban felépített film az előzmények közül. Nem tökéletes, de szerintem egyik sem az, ahogy a Bosszúállók sem az. Thor-nál engem is kicsit zavart, hogy paraszt a kávézóban majd kimegy az utcára és hirtelen jó arc lesz.

előzmény: BonnyJohnny (#142)

2012-10-01 15:29:52 ChrisAdam (4) #144

Én nem láttam egyik Avengers előzményt se, csak ezt. Tony Stark karaktere tényleg jó, de csak a Bosszúállók miatt. Mert az tökéletesíti. Amerika kapitány sehol se jó.... Thor még érdekesebb, bár Hemsworthot bírom. :PP

előzmény: BonnyJohnny (#142)

2012-10-01 15:10:09 Victor Vance (5) #143

Szerintem végig izgalmas film, Tony Stark figurája meg telitalálat, de ebben Robert Downey Jr.-nak is nagy szerepe volt. Viszont abban egyetértek hogy ha akcióról van szó, akkor nem klappol száz százalékig az összkép, Jon Favreau szerintem nem tud jól akciójeleneteket rendezni.

előzmény: ChrisAdam (#140)

2012-10-01 12:05:12 BonnyJohnny (4) #142

Furcsa, szerintem éppen koherensebb, mint a többi Avengers előzmény, és Tony Stark is érdekesebb karakter, mint a többi film főszereplője. Amerika kapitánynál lényegesen összetettebb, Thor pedig túl hirtelen javul meg.

előzmény: ChrisAdam (#140)

2012-10-01 10:48:08 Ubul (5) #141

akkor valószínűleg a 2 még ennyire se fog tetszeni :) bár ki tudja, nekem az a gyengébb alkotás

előzmény: ChrisAdam (#140)

2012-10-01 06:35:51 ChrisAdam (4) #140

Kicsit összeszedetlennek éreztem, fókuszáltnak sem mondhatnám és ez leginkább az akciójelenetekre igaz. A Bosszúállókhoz eltérően sokszor leül a film még az utolsó percekben is. Tony Stark karakterét sem láttam tisztán. Kicsit mintha kétarcú lett volna... Ebben sem éreztem stabilitást.
Amúgy jó kis popcornfilm, jó beszólásokkal és hiába kifejezetten rossz az utolsó akciójelenet, az utóíz nem lesz rossz. Egy gyenge négyest megér. Most a Bosszúállók profi munkája még nagyobbat nőtt a szememben.
65-70%

2012-05-11 13:57:13 Dynast Grausherra (4) #139

Az egész sorozatból egy dolgot hiányolok igazán, egy valamirevaló főgonoszt. Bár a Vasember tetszett a legjobban a Bosszúállók közül (a folytatást még nem láttam), de talán ebben volt a legszánalmasabban megalkotott ellenfél. Tony Stark ellenben a kedvencem lett a csapatból, végre egy szuperhős, aki nem radioaktív, nem isten és nincsen túldozírozva szuperhősszérummal. Ráadásul neki még jelleme is van.
Nem egészen a filmhez kapcsolódik, de itt teszem fel a kérdést, azoknak, akik ismerik a Marvelt, hogy eredetiben is ilyen semmilyen ellenfelei vannak a hőseiknek, vagy csak filmen nem sikerül összehozni egy normális főgonoszt?

2012-04-29 01:49:17 Hannibal Lecter (2) #138

Számomra az egész ciklusból ez a legjobb (igaz, a 2008-as Hulkot még nem láttam, azt valószínűleg holnap pótolom - igen, baromi furcsa, de az adósságok törlesztése végett most időben visszafelé kell haladnom), de ez is csak egy gyönge, már-már túlzott jóindulatból megelőlegezett négyest érdemelt. Mégis négyes, mert nem mérhető a Thor vagy az Amerika Kapitány mércéjével: az utóbbiak csupán mérnöki hűvösséggel megkomponált látványorgiák, szóval nem is feltűnően rosszak, nem is kiemelkedőek, másnapra simán kialhatod őket; ez viszont tényleg minőségi eszképizmus. Itt a humor szerencsére nem rajzfilmbe illő, gyermeteg gegekben merül ki, hanem sziporkázó, gondosan megírt dialógok szavatolnak a megveszekedett képregényrajongót és mezei filmbuzit egyaránt kielégítő nívóért. A történet ütemébe bele lehet szédülni (ettől még vannak üresjáratok és feleslegesen túlhangsúlyozott szekvenciák), a néző pedig nagyvonalúan hagyja magát sodortatni a "rockandroll" hangulattal, mert nincs más választása. Downey Jr. nagyszerű, és végre a női hős sem szimpla "damsel in distress", hanem szerves részét képezi a cselekménynek, aktívan jelen van, és méltó (ellen)párja a főszereplőnek.

A történet ugyanakkor - a megvalósítás bármennyire is üdítő néha - bántóan sablonos, Jeff Bridges gonosza pedig két lábon járó kliségyűjtemény, körömfeketényi eredetiség sincs benne. Az akciójelenetek - néhány kivételt leszámítva - engem teljesen hidegen hagytak, különösen igaz ez a fináléra, ami úgy néz ki, mintha részegen írták volna meg. A felhők között repkedő Vasember ettől még iszonyatosan menő, meg cool, meg minden, de maguk az összecsapások alig ötletesebbek, mint a második részben. Na de összegezve: minden bántó hiányossága ellenére erről határozottan ki merem jelenteni, hogy egy jó film. A Thorról és az Amerika Kapitányról ez már nem mondható el.

2012-04-11 21:08:08 Olórin (4) #137

Az efféle filmeknél ritka az ilyesmi, de másodszor még jobban tetszett, mint először. Nagyon rendben van az egész, koherens forgatókönyv, jó színészek, frappáns dialógusok, és most már a finálét sem éreztem olyan összecsapottnak, mint anno.

2011-10-16 09:43:48 tomside (4) #136

Hát asszem, ennek a műfajnak az ismeretében messze alulmúlom az átlag kátést, de ezt a filmet egy leheletnyit talán jobban élveztem, mint a folytatását vagy a most futó Captain Americát vagy a Thort. Két hét múlva visszajövök és át is osztályzom közepesre. :)

2010-05-02 22:32:30 Bebek (4) #135

Uncsis. Csak R. D. Jr miatt 3. :)

2010-05-02 22:18:59 Bruce94 (4) #134

Kellemes csalódást okozott. A színészi játék és a látvány dobott egy kicsit rajta. Legközelebbi nézésre már szerintem az ötösön is elgondolkodom. Ha bemutatják a második részt a kanizsai moziban akkor ott a helyem.

Ui: Az egyik műsorújság alaposan rontott az élményen. Leírták az egyik nagy csavart, úgyhogy nem volt annyira meglepő.


10/7,5

2009-09-01 20:24:08 Kremy (5) #133

Szerintem az ilyen szuperhősös filmekbe simán belefér pár úgymond baki. Elvégre a meséknek mindig az a lényege,hogy a jó megmenekül és 90%ban szerelmes lesz, a rossz meg meghal. NEm lett volna az igazi,ha Stark a 2. robbanásnál kinyiffan.
Nekem egyvalami nem volt benne oké,hogy a kamerákból nem igaz,hogy nem látták,hogy nem rakétát épít.
A magyar mondatok is érdekesek voltak (nem szinkronnal néztem,rosszul vagyok többnyire a szinkronos filmektől,Robert Downey Jr meg csak eredtiben jó:) ) mert nem hinném,hogy ilyen terrorista népek vagyunk,hogy pont ránk esett a választás.

2009-08-26 22:00:36 myke7 (3) #132

Látványos popcorn mozi Robert Downey Jr.-al. Pont ezért jó!

2009-07-27 14:11:11 ThomYerk (3) #131

juj, volt benne pár klisé amit ,kihagytam volna, és ezek miatt nem is emelkedik ki nálam a mezőnyből 6/10

2009-07-13 16:54:21 superboo (4) #130

hát szerintem fordulatos a sztori, nincs benne túl sok akció, csak pont elég. nekem gyakran az az érzésem a képregényadaptációkban h túl sok az akció a sztori pedig 0. a vasemberben legalább pontosan megtudjuk h mi vezette tonyt oda, h vasemberré váljon. alapvetően sztem semmi baj nincs vele. jo kis akciófilm ez remek színészekkel. Robert Downey JR. azt hiszem bármit képes eljátszani, minden jol áll nkei. de a csúcs nálam még mindig a KissKissBangBang és a Trópusi vihar:)

2009-07-08 01:12:49 jo21 (4) #129

Jaj bocsánat, a következő hozzászólásom második mondata spoiler!!!

2009-07-08 01:11:12 jo21 (4) #128

Hát-hát, tényleg nem valami nagy durranás. Semmi extra, minden úgy történik, ahogy az ilyen típusú filmekben megszokhattuk. Az egyetlen (legalábbis nekem) izgalmas jelenet, amikor a csaj éppen a terhelő bizonyítékokat másolja le, amikor a gonosz éppen bejön az ajtón. De ezt is annyiszor láttuk már!! Ám mielőtt kővel dobálnának, azért kikapcsolódásnak jó volt és látványos. 6/10

2009-03-14 15:57:18 Geree (5) #127

Most néztem meg tizedszer, még mindig király. Ha tényleg igaz és erre a vonalra építik az Avengers filmeket,és a többi Marvel univerzumbeli szuperhősös sztorit, akkor nagyon jót lehet kihozni belőle.

2009-02-28 19:01:24 Geree (5) #126

Király.

2009-02-10 08:40:11 [: Azuroo andrew :] (3) #125

szerintem is jó színésznő - és nem csak esztétikai szempontok alapján

előzmény: madcows (#123)

2009-02-10 01:24:45 HejjaX (2) #124

ez mennyire bugyuta film, te jó ég!

2009-01-18 21:08:54 madcows (?) #123

most neztem meg ujra a He7ediket, es magabiztosan mondom: TEVEDSZ :)

előzmény: deviant (#110)

2009-01-11 10:32:24 walter gábor (2) #122

Nem szórakoztatott a film.
A story: unalmas és lapos. Az első 65 percben kapunk egy kis történést + sok-sok (uncsi) percen keresztül készül a prototípus. A film második részében jön néhány akció jelenet, az is alig több mint a Snikers reklám (plussz egy kis lövöldözés). Sehol egy csavar, vagy meglepetés.
Nem tudok "komolyan venni" olyan filmet ahol több burleszk jelenet is van (és nem burleszk film), például egy ember több száz méterről földbe csapódik, majd vidáman kimászik a gödörből.

A szinészek nem sok vizet zavarnak. A főszereplő öregecske erre a szerepre, nem is igen találja a helyét (hol van a "Kiss, Kiss, Bang, Bang"-beli zseniális alakításától?).

A rendezésen, a film hangulatán - sajnos - látható az ismeretlen rendező kezenyoma (lenne mit tanulnia például Tim Burtontól).

A Vasember egy TVsorozat bevezető filmjének még elmenne, de superfilmnek gyenge.

Superman és Batman vigyorogva ülnek szuperhős trónjaikon, esélye sincs a "vasgyereknek", hogy letaszítsa őket.

2008-12-15 21:08:34 slipknot (4) #121

ez a legjobb képregény feldolgozás az új Batmanek és a Megtorló mellett!

2008-11-27 21:36:51 Semprini (3) #120

Nem úgy volt felesleges, hanem a szerep kb. annyira volt jelentős mint a James Bond-ban Moneypenny-é, azaz semennyire. :-P Hiányzott a filmből a karakteres női főszereplő.

előzmény: Darwin (#119)

2008-11-27 21:02:44 Darwin (4) #119

Azt azért véletlen se mondanám, hogy Gwyneth Paltrow felesleges lett volna a filmbe ;) Engem speciel a plakátról ő vonzott be, mert fenntartásaim voltak erről a szuperhősről (Iron Man). Aztán NAGYON kellemeset csalódtam.

előzmény: Semprini (#115)

2008-11-27 21:00:43 Darwin (4) #118

Szerintem nagyon jó volt. Én most tudtam meg azt is, hogy Iron Man a Burger King hambijait szereti Na meg Gwyneth Paltrow-t :) :) Én abba az X-man 2-3, Pókember 1-2, Batman:Kezdődik, A sötét lovag sorba sorolnám, a legjobb képregény feldolgozások közé.

2008-11-15 11:33:47 "L" (5) #117

Másodszorra beérett zseniálissá, Tony Stark rulez!!!

2008-11-02 22:15:47 GothMan (4) #116

Intelligensen felépített film, remek színészekkel. Amit hiányoltam belőle viszont az a klasszikus szuperhősös akció (Iron Man civileket ment), mert ilyen bizony csak egy volt. És hát a befejező "nagy" összecsapás kapásból eszembe jutatta a Transformers hasonló jeleneteit, amik - bevallom őszintén - nem túl kellemes emlékek. ;)
7/10

2008-10-24 00:04:54 Semprini (3) #115

Meg kell mondjam, egyáltalán nem ájultam el ettől a filmtől, sőt kifejezetten csalódás volt. A fasorba sincs az olyan képregényadaptációkhoz képest, amilyen a Hellboy 1-2, a Sin City vagy akár az X-men 2-3. Szerintem egy egy gyenge közepest érdemel, mert képregényfilm létére az akció nagyon kevés (és az is túlságosan sablonos, a rpbptzsrura meg a Transformers-re hajaz). a sztori telis tele van logikai bakikkal, inkáAb el se kezdem sorolni, az pedig hogy az egyébként kitűnő Robert Downey jr. karaktere egyszerre macsó playboy, zseniális feltaláló, és szuperhős, már kisit 'sok a jóból'. A filmből ráadásul hiányzik a megfelelően karakteres, erős főgonosz és tolajdonképpen a cselekmény is. Mire elkezdődne valami komolyabb hajcihő, már vége is a filmnek, tulajdonképpen csak annyit látunk, hogy lesz a milliárdosból vasember, aztán egy rövidke akciószcéna, és kész. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a film túl rövidnek tűnik, sőt! Nagyon is megfelelő a hossza, csak épp nincs kitöltve. A trükkök jók, a szereplők szintén nem rosszak (bár Downey mellett nem nagyon rúg labdába más, Gwyneth Paltrow szerepét pedig egyszerűen elfelejtették kibontani, így szinte feleslegesen téblábolt a vásznon). Persze az olyan hulladékfilmekhez képest mint a Daredevil vagy a Macskanő, ez a film maga a tökély, azonban én a magam részéről jobbat vártam. Sokkal jobbat.
10/5

2008-10-08 20:18:12 Olórin (4) #114

"Kicsit több beszólást és lazaságot vártam R.D.J-tól, bár ez inkább rendezői hiba."

inkább írói:)

előzmény: synyster (#113)

2008-10-08 20:13:45 synyster (3) #113

Kicsit több beszólást és lazaságot vártam R.D.J-tól, bár ez inkább rendezői hiba.Túl sokat foglalkoztak a
külsőségekkel, a gép összerakásával,stb, és túl keveset Stark jellemével, érzelmeivel.Azért remélem a folytatás jobb lesz majd, talán a rendező leváltása jót tenne.

2008-10-05 23:32:25 largo (4) #112

Nyílván a tehetségtelenséget jutalmazzák arany szoborral... Mindenesetre a színjáték minősége nem csak a színész, hanem a rendező dolga is, azáltal, hogy irányítja. De ebben a filmben egy momentum volt rendesen ki találva, mégpedig R.D. Jr. egysorosai. Az ötletek eztán fogytak el…

előzmény: deviant (#110)

2008-10-05 21:58:37 Brumi (3) #111

Engem annyira nem zavart, messze van Keira kisasszonytól, nálam ő a mélypont. Gwyneth Paltrow legalább szép volt, erre a szerepre teljességgel megfelelt.

előzmény: deviant (#110)

2008-10-05 21:55:06 deviant (3) #110

talán a leggyengébb lácszeme a filmnek gwyneth paltrow. annyira tehetségtelen ez a nő, hogy az már fáj!

előzmény: Brumi (#109)

2008-10-05 21:52:55 Brumi (3) #109

Az idei tényleg Robert Downey Jr. éve, ehhez kétség sem férhet, azonban az Iron Man a nagy hírverés és az ömlengő kritikák ellenére sajnos nem több egy korrekt iparosmunkánál, a képregényfilmek képzeletbeli trónjától pedig fényévekre van. A játékidőt kicsit sokallottam, a story se volt valami egetrengető, a végeredmény a remek színészi játék és a jól megvalósított számítógépes trükkök miatt billen pozitívba, de mégegyszer tuti nem nézem meg. 6/10

2008-10-05 21:10:21 deviant (3) #108

nem forradalmasítja meg a műfajt, de egy nagyon igényes és szórakoztató film, ami nagyban köszönhető robert downey jr.-nak. a tdk és a hellboy II után megint egy olyan képregényfilmet láttam, amit öröm volt nézni. 8/10

2008-08-26 08:04:41 goromba (5) #107

Ez egy jó film.Szarok rá, hogy az itt is felsorolt képtelenségek tényleg idegesítőek,de összhatásában jó, pörgős, látványos, és még SZÍNÉSZEK is vannak benne.
A vége meg nagyon Stark-os,vagy inkább Robert Downey Jr-os.
9/10

2008-06-08 22:52:52 ichi (4) #106

Most néztük meg és frissen azt tudom róla mondani hogy végre egy olyan képregényadaptációt csináltak ami JÓ is.Persze vitatkozni lehetne...

2008-06-01 23:02:43 Olórin (4) #105

Csak most nézem, milyen szépen teljesít még mindig a pénztáraknál. Simán meglesz az 300 milla...

2008-05-20 21:02:03 Jereváni Rádió (3) #104

Erős közepes, a 4-estől azonban messze van.
60%

2008-05-18 01:09:04 yuriko (?) #103

A stáblista végén volt még egy bónuszjelenet, ott bukkant fel. A #60-as post spoileres részében elolvashatod, hogy pontosan mi történt.

előzmény: Laacko (#102)

2008-05-18 00:38:58 Laacko (4) #102

Megnéztük. Tetszett. 10/8
2 óra kicsit hosszunak tünt, aztán amikor érzödött, hogy vége lesz sajnáltam :(:)
néztem volna még tovább :D viszont vki help pliz, mit alakitott ebben a filmben Samual L. Jackson??

2008-05-11 10:04:16 -senki- (3) #101

Langyos film A Vasember. Jól el lehet nézni, de nincs sok kiemelkedő. Ahogy a poénok is, szolid mosolygósak, nem vállal nagy bénaságokat.

Azt nem vágom igazán hogy a világító cucc hogy is tartotta életben... mert az elején az van hogy ez tartja távol a repeszeket, de a végén amit kiveszik neki kb. úgy fest mint akinek a szívét vették volna ki. Ennyire gyorsan közeledett a repesz?

2008-05-11 01:08:38 nejmed (4) #100

Jézusom ez a szőrszálhasogatás magasiskolája amit műveltek kedves Olórin és Dió!:D
Az idegesítő jelenetek dacára (*) baromira jó volt a film. Egyrészt meglepően kevés akciójelenet volt benne, így a hangsúly átkerült Starkra, akit egészen szerethetőre formáltak meg, továbbá arra a folyamatra, hogy hogyan is válik szuperhőssé.:) A "fegyverfejlesztő lekiismereti válság" is hiteles ebben a formában. Csak laza szállal kötődik ide, de Miyazaki Hayao sem véletlenül csinál olyan animéket amilyeneket, az ő családja a fegyverbizniszből szedte meg magát a második vh-ban. A probléma tehát biztosan létezik, és tetszett ennek a kifejtése is.
(*)idegesítő cuccok
-Ha egy kis világító sz*r-on múlna az életem, biztos még a klotyóban is lenne egy póttápom az álmennyezet fölé rejtve...
-A repülést nem egy teremben kezdeném meg tanulni, és egy olyan egyszerű feladatot, hogy mekkora erő egyensúlyozna engem nem egy kezdjünk 10%-kal módon oldanám meg. Poénnak jó volt, csak olcsó. Tökre nem ez jellemző amúgy a filmben, megdöbbentően szinvonalasak a poénok amúgy.

előzmény: Olórin (#99)

2008-05-09 15:53:08 Olórin (4) #99

"nem emlékszem, a sztori melyik része utalt arra, h EGY hét telt el"
Segítek: egyik sem. ezt te valahol eldöntötted magadnak önkényesen, és most számonkéred a filmen. (ezt most nem kötözködésképpen mondom)

Úgy értettem, hogy nyilván csak magával együtt tudná felrobbantani a terroristákat - max ez az, amitől azoknak félniük kellene. Azt hadd ne kelljen már számításba venniük, hogy a foglyuk építeni fog valami szuperpáncélt, olyasmit, amit soha senki még nem csinált még a világon - erre egyszerűen nem gondolhattak - mi alapján gondolhattak volna? Ilyesmi meg sem fordulhat a fejükben.
És nem, nem kapott fegyvereket. Ezért volt "csak" lángszórója, amit egy kis üzemanyagból meg egy-két alkatrészből Stark valszeg könnyen összeállíthat (és ezt talán tudták ők is, de egy puhapöcs milliomos egy lángszóróval még mindig nem ellenség egy képzett hadseregnek), de ha mondjuk kér 1000 töltényt meg géppuskákat, akkor valszeg kiröhögik, mert a megkap "mindent" megjegyzést valszeg nem úgy értették, hogy "oké, akkor kérek három bazukát, egy rekesz gránátot, két géppuskát meg egy mobiltelefont, ja, és ha mentek kifelé, itthagyhatjátok a ti fegyvereiteket is, azoknak is hasznát veszem majd". Úgyhogy nem hiba:)

2008-05-09 15:35:57 Dió (3) #98

Mivel az előbb leírtam, h már nem emlékszem, a sztori melyik része utalt arra, h EGY hét telt el, hiába kérdezed meg még egyszer, valszeg a közben eltelt tíz percben nem néztem újra a filmet, így most sem fogok emlékezni, h pont abban a két perces részben mi történt, ilyenre nem is kötelességem egy 120 perces film után.

"Simán gondolhatják, hogy felrobbantani nem fogja magát"
Ki beszél itt "magáról"? Nem magát akarja felrobbantani, hanem a terroristákat, ezt pedig meg is teszi elég szépen.

"hogyan tudna ártani nekik, egy tökös, képzett terroristákkal teli kisebb hadseregnek?"
Pontosan így, ahogy a filmben is tette (erre már tényleg nehéz lenne azt mondani, h nem ártott nekik), és a terroristák gondolhatták volna, h ez fog történni (mint ahogy meg is történt).

"Hiszen fegyvereket nem kapott"
Ja, akkor ezek szerint a sima páncéllemezek sajátossága lenne, hogy beépített lángszóróként is használhatóak? Mert mintha megszaladt ott volna 1-2 lángnyelv a barlangból kijövet. Amúgy meg maga a terroristák egyik vezetője mondta, hogy megkap mindent, ami kell neki, csak rakja össze. Kénytelenek is lettek volna neki odaadni, mert a rakéta pár fémlemeztől még nem fog robbanni. Más kérdés, h Stark volt olyan tökös, h enélkül is meg tudta építeni, amit akart, de a rosszfiúk mást is odaadtak volna neki, ez megint a naívságukra vall.
Szóval de, ez sajnos továbbra is egy hiba az alkotók részéről, hiába próbálsz lebeszélni.

2008-05-09 15:07:35 Olórin (4) #97

Mégis miből gondoltad, hogy egy hét? De tényleg. Semmi nem utal rá. SEMMI. Lehet három nap, de akár egy hónap is. De így is, egy létező terv alapján sztem Bridges emberei még pár nap alatt is lehet, hogy össze tudnák rakni. Nem feltalálni kell, csak szerelni.
Attól meg, hogy inntelligens, még csak egy puhapöcs milliomos. Simán gondolhatják, hogy felrobbantani nem fogja magát, mert ahhoz nincs elég vér a pucájukban (más kérdés, hogy a vezérüket valszeg az se érdekelné), máshogy meg hogyan tudna ártani nekik, egy tökös, képzett terroristákkal teli kisebb hadseregnek? Leüti őket fémlemezekkel? Hiszen fegyvereket nem kapott, nem véletlen, hogy nem voltak ágyúi, géppuskái meg rakétái abban a páncélban. De még ha kapott is volna fegyvereket, mit kezdett volna velük? Szóval ez nem hiba, sem az írók sem a terroristák részéről.

2008-05-09 14:56:41 Dió (3) #96

Nem csak a maszkról van szó (meg a testpáncélokról, szintén gyanúsak lehettek volna), kikerülted a mondandóm egy részét: ha terrorista vagyok, biztos minimum felmerül bennem, hogy nem hisz a feltaláló az életben hagyási ígéretemnek, és ha már minden eszközt a kezébe adok, akkor meg fog próbálni inkább menekülni. Ilyen hülye terroristák csak a filmekben létezhetnek.

"Ő meg csak... egy puhapöcs feltaláló."
Nem, nem igaz. Ő egy kib*szott intelligens ember (ezt kb a terroristák is beismerik). Sejteniük kéne, h még ha egy kupac szart is tolnak elé, Stark akkor is csinál belőle vmi olyasmit, ami a fél hegyet szétviszi. És akkor visszatértünk megint arra, amit az előbb írtam, ergo a forgatókönyvírók és a terroristák hülyeségére.

Nézd, most nem emlékszem pontosan, mik történtek Stark megmenekülése és a finálé között (annyira nem kötött le a film), de a filmet nézve nekem teljesen evidens volt, h egy hétnél itt több nem telhetett el. Erről akkor fogunk tudni vitázni, ha megint megnéztem. Mindenesetre ez még mindig nem akkora lyuk a sztoriban, mint az előző, efölött még talán át lehet lépni.

Szerintem egy átlagosnál sokkal több bakival operáló filmről van szó, és ezért nem értem, mi ez a nagy védelem. Kb a fél kt-t tele tudtam volna írni, ha minden gondom ideírom, de akkor - ahogy elnézem - estig itt ülnénk.

2008-05-09 14:44:12 Olórin (4) #95

Azért gondolj már bele, hogy kb a maszk az egyetlen, amiről rájöhetnek, hogy Stark valami mást épít, nem pedig rakétát. Egy rakás fémlemezből nem fognak erre a következtetésre jutni, hiába figyelik. És miért gondolnák, hogy egy puhapöcs feltaláló komoly veszélyt jelent rájuk, még ha fegyveralapanyagakat adnak is a kezébe? Ők egy hadsereg. Ő meg csak... egy puhapöcs feltaláló.

Simán eltelhettek hetek Stark megmenekülése és a finálé között, valszeg ő sem két nap alatt rakta össze a végső páncélt, ha nem írják ki a vászonra, hogy "1 hét múlva", az még nem jelenti azt, hogy feltétlenül három nap alatt játszódik az egész. És persze Bridges nem egyedül csinálta, hanem egy egész szerelő-feltalálógárdával, Stark tervei alapján - szóval még csak sokat agyalniuk sem kellett rajta, max ugyanazt megcsinálták nagyobban, pár plusz fejlesztéssel, ha már ők nem egy barlangban voltak kénytelenek dolgozni. Szóval még mindig nem értem, hol itt a probléma:)


"Ha tényleg van ilyen fegyvergyáros, az nem a mai világban él, és az sohasem jutna ilyen szinten a csúcsra."
Ebben van valami, dehát ilyen páncél sem létezik:) Másrészt meg amit írtam az íróasztal mögött ücsörgésről meg a tűzvonalba kerülésről, az még mindig áll...

előzmény: Dió (#94)

2008-05-09 14:34:17 Dió (3) #94

"Tekintve, hogy nem látták sem a maszkot, sem a páncélt, honnan is esne le nekik?"
Egyrészt éjjel-nappal kamerákkal figyelték, másrészt még ha nem is lett volna így (de így volt), akkor csak a hülyék engedik neki, h a rendelkezésére álló műszerekből összeállítsa azt a fegyvert, amit aztán ellenük fordíthat. Nem is értem, melyik józan terrorista gondolná, h nem próbál meg az illető feltaláló inkább a szökésén dolgozni, ha már mindent rendelkezésére bocsátanak hozzá, szóval még ha nem is látták kamerákkal, ez az ő (és a forgatókönyvírók) hülyesége.

A középső kommenttel félig-meddig egyetértek, bár némi gyermeteg naívságot még mindig látok a forgatókönyvírók részéről; ilyen fegyvergyáros sztem a való világban nem létezik (olyan ez, mint manapság a politikusokról száz százalékos becsületességet és önfeláldozást feltételezni kb). Ha tényleg van ilyen fegyvergyáros, az nem a mai világban él, és az sohasem jutna ilyen szinten a csúcsra.

"Eleve nincs meghatározva a filmben, hogy mennyi idő telik el, eleve nem egyedül rakja össze"
1.Remélem nem gondolod komolyan, h hónapok vagy évek teltek el, amíg összerakta. Bár nem tolja a képembe a naptárat a film, de a szkript menetéből világosan sejthető, h kevesebb idő alatt építette meg, mint amennyi alatt meg lehetne (pár nap vagy max egy hét)
2.Starknak persze, h nem kellett több idő hozzá, mert ő egy fapados változatát készítette el. Amit Bridges csinált, az röhejesen bonyolultabb és nagyobb volt.
Örömteljes mindenesetre, h a négy megjegyeznivalómból egyet azért találtál, amibe nem kötöttél bele :)

előzmény: Olórin (#91)

2008-05-09 13:39:31 Olórin (4) #93

Dehát ez az, hogy mindennek az a bigyó a kulcsa. Azt nem tudják előállítani (pontosabban lekicsinyíteni) a technikusok, az az egyetlen, ami Bridges útjában áll, minden mást simán meg tudtak oldani. Vagyis tök logikus, hogy már csak azt kell megszereznie, és minden gondja elszáll, még mindig nem értem, mi itt a probléma:)
Viszont a másikban igazad van, Pepper még mondja is, hogy bizony ő is el fog patkolni... aztán mégsem.

előzmény: gaillard (#92)

2008-05-09 13:01:24 gaillard (4) #92

"Ezt nem is értem, mire mondod. Eleve nincs meghatározva a filmben, hogy mennyi idő telik el, eleve nem egyedül rakja össze, eleve, Starknak sem kellett több idő hozzá stb."

Ez nekem is szemet szúrt.
A szakértők nem tudják megoldani az energiaellátást, erre Bridges ellopja és simán belecsúsztatja mint valami akkut, fél óra múlva pedig fittebben rohangál benne, mint a hetekig trenírozó Stark :) kb. mint Venom a SM3-ban

Még egy baki:
A robbanás elpusztítja a rosszat, de megkíméli a főhőst meg a csajt. Hogy képzelték ez? :)

előzmény: Olórin (#91)

2008-05-09 11:55:54 Olórin (4) #91

"-A terroristáknak még véletlen sem esik le, h ha a főszereplő egy olyan tárgyat épít, amihez egy arcra tehető maszk és páncél kell, az nem rakéta lesz"
Tekintve, hogy nem látták sem a maszkot, sem a páncélt, honnan is esne le nekik?

"-20 évnyi fegyvergyártás után jön rá, h az általa gyártott fegyvereket nem passziánszozásra használták a vevők, hanem öltek vele"
Nem az zavarta (legalábbis nem elsősorban), hogy öltek vele, hanem, hogy a háta mögött adták el olyan kezekbe, amikben nem szívesen látja a saját gyártmányát. Ő a hadseregnek készített fegyvereket, nem terroristáknak, mégis hozzájuk került. Meg azért más egy kis irodából két bombázóval eltöltött menet közt aláírni egy fegyvereladási szerződést, és más látni, hogy a terroristák által kilőtt rakétán, ami mindjárt a pofájába robban, az ő neve áll:)

"-Jeff Bridges két nap alatt rak össze vmi olyat, amihez két év kéne"
Ezt nem is értem, mire mondod. Eleve nincs meghatározva a filmben, hogy mennyi idő telik el, eleve nem egyedül rakja össze, eleve, Starknak sem kellett több idő hozzá stb.

2008-05-09 11:36:46 Dió (3) #90

Ja, és megint iszonyúan zavart a szinkron. Downey nagyon karakteres színész, az arca és a mimikája mellett a hangja is az, ezutóbbit persze nem sikerült visszaadni. Pedig megnéztem volna 1-2 brilliáns poént eredeti hanggal szívesen...
Pl "ha még egyszer lefújsz, odaadlak egy főiskolának" :DDD

2008-05-09 11:35:35 Dió (3) #89

Nem rossz, sőt többnyire jó film a vasember, amit részben sajnos elbasszarintanak az utolsó 30 perccel.
Alapjában véve egy iszonyú vicces és esetenként látványos, a szereplőkre (főleg R.Downey Jr) sokat építő filmről van szó, amiben van nagyon sok pozitívum (hasító poénok, apró ötletek, meg pl az a tény, h a végig meglepően visszafogott szerelmi szálat nem nyálasan, hanem egy brilliáns geg segítségével viccesen varrják el), meg nagyon sok negatívum is. Ezutóbbiak jól összefogalhatóak, ha azt mondom, néha úgy éreztem magam, mintha egy gyerekfilmen ülnék.
-A terroristáknak még véletlen sem esik le, h ha a főszereplő egy olyan tárgyat épít, amihez egy arcra tehető maszk és páncél kell, az nem rakéta lesz
-A főszereplőnek kb 260szor kéne meghalnia a filmben (először a hatszáz kilométer/órás sebességgel történő sivatagba csapódásakor, utána pedig még kb 259szer)
-Szintén hozzá kapcsolódóan zavart, h hiteltelennek tűnik az egész karakter azáltal, h megpróbálják lenyomni a torkomon, amint kb 20 évnyi fegyvergyártás után jön rá, h az általa gyártott fegyvereket nem passziánszozásra használták a vevők, hanem öltek vele
-Jeff Bridges két nap alatt rak össze vmi olyat, amihez két év kéne
Sok ilyen problémám volt vele, amiket még kismennyiségben elnéz az ember, így viszont már visszahúzzák hármasra az egyébként elég jó filmet...

2008-05-06 23:27:44 gorni (3) #88

off ja braziliaban elek, ugyhogy a latin spanyollal meg elvagyok, egyebkent angolul szoktam nezni portugal felirattal, es mielott barki is szolna h mertnem megyek moziba stb. itt 250 km-es korzetben nincs mozi

előzmény: limupei (#81)

2008-05-06 23:15:17 PG (3) #87

jó ötlet, de gyenge a megvalósítása. :-(
Jobb színészek és jobb rendező kellene.

2008-05-06 14:58:49 slozi (4) #86

Hát ezt megértem, időből sosincs elég. Azért remélem a nagyobb/jobb filmeknél majd tudod pótolni a lemaradást.

előzmény: Daemiaen (#85)

2008-05-06 13:02:39 Daemiaen (4) #85

Már nagyon el vagyok maradva, tudom, csak mostanában kevesebb az időm. :(

előzmény: slozi (#84)

2008-05-06 11:47:38 slozi (4) #84

Off lesz, amit írok, szóval boccs, de nem tudja valaki, hogy mostanában miért maradnak el Daemiaen megszokott minielemzései? Elsősorban Daemiaen válasza érdekelne :)

2008-05-06 00:39:58 Olórin (4) #83

Nem pöcsöltek sokat a Marvelnél... a biztonság kedvéért megvárták a hétvégi eredményeket, aztán rögtön be is jelentették, hogy 2010-ben jön a második rész - egy Thor adaptációval együtt, 2011-ben meg az Amerika Kapitány film, és ezekkel a szereplőkkel (meg a Hulkkal) ugyanabban az évben a Bosszú Angyalai mozi.

2008-05-05 00:16:51 Julie (?) #82

SEGÍÍÍTSÉG!!!!!!

Bratyóm szerint az elmúlt pár alkalommal a Corvinba szar volt a képminőség (Korda terem) és most is oda mennénk csak félek, hogy most is szar lesz...

volt valaki most a Corvinba??! jó volt?
fontos lenne!

előre is köszönöm.

2008-05-04 23:52:01 limupei (4) #81

Te Brazíliában laksz? Nem mintha számítana, de jó kis nyelvi kavalkád:) Egy portugál nyelvű országban megnézel egy európai spanyollal szinkronizált amerikai filmet. wow:-)

előzmény: gorni (#78)

2008-05-04 23:16:13 Magnificat (?) #80

előre bocsájtom, nem áll szándékomban offolni, de egy mondat erejéig hozzá kell szólnom a szavazásos témához:
Egyetértek, hogy mocsok dolog úgy osztályozni a filmet, hogy valaki meg sem adja neki a lehetőséget... DE az 1-es kategória mellett az áll, hogy nézhetetlen, ergo NEM BÍRJA AZ EMBER VÉGIGNÉZNI... legalábbis én ide csak ezeket sorolom. Tehát ezen filmeket egyben sosem bírtam megnézni, mindig vagy untattak, vagy felidegesítettek. Vannak filmek, amiket ennek ellenére 4-5 darabban láttam, de végülis 100%-ban, de vannak olyanok is, amiket egyszerűen NEM bírtam megnézni, és kikapcsoltam/kimentem a moziból... És attól. hogy nem néztem végig, még úgy érzem saját szemszögömből jogosan adtam neki egyest...

2008-05-04 23:06:03 Olórin (4) #79

meg is érdemled...

előzmény: gorni (#78)

2008-05-04 22:37:36 gorni (3) #78

annyira vartam ezt a filmet, h ahhoz kepest nem vagyok elajulva tole, mondjuk igaz, h nagyon ocska minosegben, meg europai spanyolul....hat talan kesobb ha latom valami jobb verzioban, talan maskepp velekedek, egyelore csalodtam.

2008-05-04 21:01:07 Hicks (4) #77

jah, bocs a fogalmazásért.
Javítás: Ez volt az első mozis élményem az Arána Pláza IMAX-ben

előzmény: Julie (#50)

2008-05-04 20:57:55 Olórin (4) #76

Persze, tudták ők ezt jól, mostantól kb minden hétvégén nyit valami nagy durranás... egy-kettő közülük meg fogja majd szívni.

2008-05-04 20:54:52 limupei (4) #75

Szabad volt a pálya és játszották vagy 5500 kópiával. Jövő héttől nehezebb dolga lesz tartani az iramot (Speed Racer, aztán Narnia, aztán Indy meg a többiek). Persze lehet belőle 300, de sztem olyan X-Men: Last Stand szerű lefutása lesz. Az 102-vel nyitott és 235-tel zárt. A teljes költségvetés amúgy 140+60 a BOM szerint.

2008-05-04 20:03:43 Olórin (4) #74

Persze, amerikai bevételek 50-55%-a jut vissza a gyártó kezébe, a világ többi részéről jóval kevesebb. Csakhogy a durva termékelhelyezésekkel (itt Audi és Burger King) és merchandise-zal már rég túlvagyunk azon, hogy egy film anyagi sikerét a kiadás-bevétel arányából számoljuk csak ki.

2008-05-04 20:02:18 k3pl3r (?) #73

Akkor is jóval többet hozott, mint az átlag film, szóval tök mind 1…

előzmény: Ficus Cucis (#72)

2008-05-04 19:58:03 Ficus Cucis (?) #72

Mindenki veri a nyálát a filmek box-office bevételei kapcsán, holott fingjuk nincs róla, hogy mi a helyzet valójában.
Pár éve volt a Forbes-ban egy érdekes cikk, ami A passió bevételi oldalát elemezte: ez ugye egy teljes egészében Mel Gibson finanszírozta, uralta project volt, és ha jól emlékszem a film a box-office oldalakon kb. 610-620M dollárnál állt meg világviszonylatban. A Forbes arra jutott, hogy Mel cégéhez, az Iconhoz végül ebből mindössze 220M jutott vissza...; és nincs nagy különbség az arányokban a stúdiófilmeknél sem.

2008-05-04 19:46:31 ronin07 (?) #71

135 milkó a büdzsé, plusz még 50 marketingre, tehát 186-ot kell behoznia az USA-ban a valódi nyereséghez. De így, hogy a nyitóhétvégén hoz 100-at a vége úgy 250-300 benjamin körül mozog majd.

2008-05-04 19:43:48 Olórin (4) #70

Aztarohadt,azért ez irgalmatlan nagy összeg, én ezt nem hittem volna:O

2008-05-04 19:41:51 ronin07 (?) #69

Hát ez a film meg tényleg meg.

előzmény: wayage (#67)

  • 1
  • 2