The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986) ☆ 👁

114 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2022-02-19 21:43:56 VVega (4) #11

Nagyon szigorú és szerintem indokolatlan az 5,5 imdb pontszám, habár azt is teljesen megértem, ha valaki rávágja a nézhetetlent, hogy mégis miért akarná ezt bárki 100 percen át látni? Viszont horror rajongóként számomra nem lehet nem értékelni ezt a teljesen elborult, véres ámokfutást. Bátor film, ami abszolút figyelmen kívül hagyja az elvárásokat. Mit csinálsz a folytatásban, miután elkészítetted a horror egyik legnagyobb klasszikusát? Nem tudod überelni sehogy, az kizárt. Szóval készítesz valami teljesen mást, egy vígjátékot második résznek. Mert ez az, egy full beteg horror vígjáték, egy fantasztikus utolsó fél órával, totális megőrüléssel és láncfűrész párbajjal.

2018-10-22 15:10:07 Locke(d) (3) #10

Az másnak is feltűnt, hogy a legutolsó másodpercben, Stretch háta mögött mintha mozgolódás lenne látható? A szín alapján lehet, hogy a nagymama áll fel éppen... :D

2016-11-17 15:20:49 Dezsmant (3) #9

Nagyon durva lett a folytatás is, mégha néhol vicces dolgok is vannak benne, de azért jó lett.

2013-03-13 23:05:36 Xuja (3) #7

Iszonyatosan beteg, és néha úgy tűnik, mintha az előző rész paródiája lenne. Az atmoszféra így nem olyan sötét (de azért elég erős), és a kicsit lapos kezdést leszámítva nincsenek nagyon üresjáratok, szóval kellemeset csalódtam.

2013-03-13 23:05:36 Xuja (3) #8

2012-12-06 11:44:46 Locke(d) (3) #6

Tegnap sikerült újranéznem, és egy kicsit javult nálam a megítélése: valahogy végig olyan érzésem volt, hogy ezt a filmet nem szánták teljesen komoly horrornak, hanem egy elszállt, ki nem mondott fél-paródiának.
Bőrpofa kinézete, többszörös "láncfűrésszel a fejem felett ordítása", a 173 éves nagyapó "aktivizálódása", a dögös, hosszú lábú főhősnő neve (Stretch), Dennis Hopper barlangi őrjöngése, és az ominózus láncfűrész-párbajt is afféle fricskának éreztem. A befejezést is, amikor az első résszel szemben ezúttal dögös főhősnőnknek jut a megtiszteltetés, hogy a felkelő nap fényében (pontosabban az elől kecsesen elbújva, majdhogynem árnyékban) táncra perdüljön a láncfűrésszel.
Azt már csak nagyon csendben említeném meg, hogy a film zenéje, különösen a második szakaszban, többször eszembe juttatta Peter Jackson később készült klasszikusát: [link].

2012-07-07 14:58:17 NAGLFAR666 (3) #5

Elég erőltetett,volt amit egy az egyben megismételtek,csak nem olyan jól.Ami viszont eléggé kiverte nálam a biztosítékot az a nagyrabecsült Papa a családból.Ugyebár a film szerint 14 évvel később vagyunk az első rész után,de már ott is egy félholt volt a papa,a kalapácsot se tudta rendesen megfogni,14 év után,meg már talpra is áll a kerekes székéből és kis híján még harcol is.Ez arcpirítóan nevetséges,amúgy is van egy olyan feelingje az egész filmnek,mintha a rendező drog hatása alatt lett volna.A vérengzések viszont egész impozánsak-Tom Savini ugye-és némi 80'-as évek hangulat is jelen van,ez mindenképp elismerésre méltó.

2009-06-11 00:51:13 Cesare Gonzago (3) #4

Bőrpofa "nemes érzéseit" a rendező önirónikus fricskájaként értelmeztem. Amúgy a második rész nyomába sem érhet az elsőnek.

előzmény: bengeeno (#1)

2009-04-05 14:23:39 bengeeno (3) #3

és "figyelmen kívül"

2009-04-05 14:22:24 bengeeno (3) #2

a"már horrorban az"-t tessék figyelmenkívül hagyni. A sötét szoba sztori, tudjátok.;)

2009-04-05 14:17:40 bengeeno (3) #1

A film befejezése, ill. Savini (örvendek, Sex Machine) maszkjai miatt a négyes osztályzat. Egyébként elég középszer a film, nyomába sincs a mesteri első rész nyomasztó hangulatának és az a dolog, hogy Bőrpofa gyengéd érzéseket táplál az egyik potenciális áldozata iránt, elég nonszensz, de legalább szórakoztató főleg amikor nagypapó véletlenül fejbedobja Bőrpofát egy kalapáccsal, ami kulcsfontosság, ha már horrorban az ember horrorfilmkészítő és feltétlenül folytatásra adja a fejét, így talán elkerülhető a gyúlékonyság. Szóval, ha helyén kezeljük az alkotást, annyira nem érhet csalódás. Annyira.