Reservation Road (2007) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2012-01-05 16:20:14 frindli (?) #5

Nagyon TV kategóriás és elég semmit mondó, annak ellenére, h a témájából adódóan valószínűleg ennek ellenkezője lett volna a cél.
A cserbenhagyás témában amúgy is a gépész című film szerintem a legeslegjobb...

2008-11-20 00:48:58 spectator (3) #4

Talan apropokent meg annyi, hogy nem Phoenix-el, hanem a karakterevel volt a baj azt hiszem. Borzasztoan antipatikus es talan ezert jobb lett volna ha egy masod- harmadrangu szinesz kerul a helyere.

2008-04-07 20:56:14 Olórin (2) #3

Sokat nem tudok hozzátenni a már leírtakhoz. Eleve nem számítottam túl sokra, de még így is meglepően gyenge, buta, kiszámítható és hamis volt. Phoenixet még életemben nem láttam ilyen pocséknak, amit a fináléban csinál, az borzasztó, és Connelly is mintha ott sem lenne. Egyedül Ruffalo játéka tartotta bennem a lelket, de az se túl sokáig.

2008-04-07 00:57:47 Dió (2) #2

Megpróbálja ugyanazt elérni, mint a nagy drámák (ergo vesz egy való életből merített, már alapjaiban fájdalmas alapkonfliktust - ez lenne a gyerekgázolás), csak ott a bibi, h ettől még önmagában nem lesz drámai.
Az a nagy helyzet ugyanis, h semmi, még egyszer: semmi értékelhetőt, megkapót nem tesz hozzá ehhez, csak felmond egy nagyoktól lesett leckét úgy, h minden percben totálisan kiszámítható, dögunalmas és innovativitástól mentes legyen. Az egész így egy kényszeres szenvedéssé válik (nem csak a karakterek - a néző számára is), a vége pedig már tényleg a totál katasztrófa kategória. Nem tudom, h nyertek meg ehhez ennyi nagy nevet, a leg C-kategóriásabb sztori, amit mostanában láttam, Terry George pedig ezek után nem tudom hogy csinálta az előző filmjét.

2008-01-25 09:16:14 Daemiaen (3) #1

Cserbenhagyás (Reservation Road, 2007, forgalmazza: Fórum Hungary)

Terry George a Hotel Ruanda után kisebb lélegzetvételű alkotással jelentkezett, és meg kell mondjam, a Cserbenhagyás az a fajta nagyon szimpatikus film, ami nem jó. Hiába van itt tragédia, erkölcs, moralizás, no meg Jennifer Connelly, minden egyes momentum fájdalmasan együgyű, ergo kiszámítható. Kisstílű dráma ez, amely a 90-es évek közepének színvonalán rekedt meg mind kivitelezésben, mind mondandójában. Hiába törik darabokra szemünk láttára az amerikai álom, a kertvárosi idill, George a Mark Ruffalo által játszott karaktert leegyszerűsítve tárja elénk, családi konfliktusait csak vázlatosan ismerjük meg. Nagyon szerettem volna szeretni ezt a filmet, de egyszerűen nem ment. Terry George-tól pedig ezek szerint nem lehet elvárni, hogy mindig elementáris erejű alkotással lepjen meg, elvégre őt is anya szülte.

5/10