The Last Station (2009) ☆ 👁

Aztán mindennek vége
Az utolsó állomás

(Michael Hoffman)

angol-német-orosz dráma, életrajzi film, szerelmi történet

3,6
★★★☆☆
82 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-01-09 17:52:01 ChYga (3) #7

Valóban. Még a remek színészek sem tudják megmenteni a filmet... tipikusan az a film, amit ahogy megnézel, úgy el is felejted.

2012-02-13 10:13:28 somogyireka (4) #6

egy viszont kiderült számomra, Tolsztojnak a tolsztojánizmushoz(vagy hogy hívják) nem sok köze van.Sőt! De ez is mindig így van..És ez már így megy az izmusokkal mióta.

2012-02-13 00:22:35 somogyireka (4) #5

ja, lehet,hogy igazad van Daemiaen, a könyv sokkal jobb!!!

2012-02-12 18:20:34 Daemiaen (3) #4

A vérbeli középszer: Michael Hoffman jobban járt volna, ha nem saját forgatókönyvből dolgozik, ugyanis ha nem lennének a fantasztikus színészei, a néző hamarabb elszenderülne, mint szegény Tolsztoj.

2012-02-11 21:13:37 somogyireka (4) #3

..magával ragadott, sodort. Pedig ahogy az előttem szóló is írja, nem zseniális, sőt hagy maga utána egy nagy hiányérzetet is. Bizonyos pontokon leállítottam volna a filmet, s kutat fúrtam volna ott a szereplők ki nem mondott gondolataiba,érzéseibe. Többször elolvastam volna pl.a filmben felolvasott leveleket, belenéztem volna a naplókba, amit folyton írtak(ez gyönyörű, gyönyörű, együtt naplót írni) Aztán itthon végre kinyitottam a könyvet(JayParini: Egy élet végállomása),amelyből a film készült, és le sem tudom tenni. Pontosan azt a hiányt tölti be a könyv, amit a film okozott. Így a kettő, együtt csúcsélmény nekem. Szélesvásznon olvasok.
Na meg, szeretem az élet végéről szóló filmeket, ott derül ki leginkább,ki is volt az ember.
A tolsztojánus vonalat így még ismertem, mint valami 20.század eleji ezoterikus központ..jajj,hányan, hányféleképpen próbálták már ugyanazt, s valahogy mindig ugyanaz a vége.S valószínűleg Tolsztojnak a központhoz semmi köze...

2012-02-10 19:19:42 Yuu (5) #2

Nem zseniális, de mégis, képtelen vagyok 4est adni rá. Még humor is volt benne, pedig azt vártam volna legkevésbé. :)

2010-08-20 12:15:52 Gasz András (4) #1

Az utolsó állomás:

Tolsztoj életének utolsó néhány éve tárul elénk.
Erőd de néhol teátrálisabban bemutatott (néha Helen Mirren játéka) dráma, kevés életrajzi elemmel, inkább egy szimpla de erős drámának éreztem. Azért érdekes volt a tolsztojiánus vonal és az ő nézetének bizonyos megváltozásának hatását bemutató részek is.
Jó volt hogy a karakterek külsőre nagyon hasonlítottak az eredetiekre. (képek alapján) Az viszont kár hogy egy orosz nyelvű szereplő se volt ez főleg a skót akcentussal operáló James McAvoynál volt fura.
Egyébként ez a film a színészekben erős nagyon és a fényképezésében. A rendezés a forgatókönyv viszont már nagyon vontatottá teszi a majd 2 órás játékidőt. Sok a s veled se nélküled féle rész is, sok az önmarcangolós jelenet is.
A végén a filmnek nagyon meghatódtam mert eléggé hosszan mutatták be Tolsztoj halálát és ez fájó volt, főleg hogy tudtam hogy Plummer is majdnem egy idős vele és majdnem olyan volt mintha ő is meghalna.
A zene amolyan tv filmes háttérzenének elment nem volt éppen kiváló sem.
Akiket érdekel Tolsztoj életének ezen időszaka feleségével és nézetének változásaival vívott 'harca', annak ajánlott a megtekintése.

70%