Silent Night, Deadly Night (1984) ☆ 👁

Csendes éj, halálos éj

(Charles E. Sellier Jr.)

amerikai horror, thriller

3,2
★★★☆☆
62 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-10-24 21:45:06 tomside (3) #3

Lehet rá négyest nyomni, a kategóriában tényleg nem rossz. Legnagyobb jóság a szarvas, az még a műfajon belül is űberkirály. :o

2018-12-21 09:31:18 BonnyJohnny (4) #2

A slasher aranykorából való alkotás. Mellé állítható a többi jó első résznek (Halloween, Friday the 13th, Sleepaway Camp, Elm Street, Hellraiser, Child's Play...).
Ezeknek még volt története, mindegyiknek volt egy saját jellemzője, volt bennük feszültség, látványos (fantáziadús) gyilkosságok. Igazi slasher horrorok voltak. Nem úgy mint egyre inkább önismétlő, paródiába hajló folytatásaik.
És érdekes egyébként, hogy ezen "jó első részek" is egy évtizednyi időt ölelnek fel, így néhány közülük ifjabb, mint a korábbiak pár folytatása. Vannak, amelyek kifejezetten hasonló "témában mozognak" Michael Myers és Jason, a Crystal Lake Camp és a Sleepaway Camp. Mégis eredetiek tudtak lenni.

2011-09-05 01:32:27 manson84 (4) #1

Karácsonyi slasher a véresebb fajtából. Miután a főszereplő kisfiú szeme láttára megöli a szüleit egy télapónak öltözött pszichopata, árvaházba kerül. Itt szadista apáca próbálja "jobb" emberré faragni a traumától kissé furcsán viselkedő fiúcskát. Az erőszak meg mint tudjuk erőszakot szült, a fiú felnővén önmaga is gyilkossá válik. Ez a nem túl komplex történet szerencsére végig érdekfeszítő marad (azért az elvárások ne legyenek túl magasak) és kortársaihoz képest meglepően látványos gyilkosságokat vonultat fel. Ezen kívül még 4 rész készült kíváncsian várom, hogyan bonyolódik tovább a Silent Night univerzum.