Spider-Man 3 (2007) ☆ 👁

Pókember 3.

(Sam Raimi)

amerikai akciófilm, kalandfilm, sci-fi

2,7
★★☆☆☆
805 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-11-29 21:39:26 Dezsmant (5) #55

Az biztos, ahhoz képest, hogy elvileg a rendezőnek már semmi kedve nem volt a 3dik részt is megrendezni pont, hogy ez sikerült a legjobban.

2015-03-07 21:37:39 ifj. Ó. Posszum (5) #54

Az eddig legjobban megkreált szuperhősfilm, amit valaha láttam, de a fanyalgást is értem én, én ne érteném.

2014-08-06 20:29:31 sajoferenc (2) #53

A Homokemberrel való összecsapás során a Terminal Tower is feltűnik a háttérben. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha az nem Cleveland látványossága lenne, hanem New York-é.

2014-05-11 10:12:36 TomPowell (1) #52

A héten újranéztem a trilógiát, és míg az első kettő úgy-ahogy tarja magát egy erős közepes szinten, a harmadiknak sokkal rosszabbat tett az újranézés, konkrétan két osztályzatot zakózott lefelé.

Ami jó:
- az akciók
- Christopher Young (sajnálatos módon máig kiadatlan) zenéje
- Bruce Campbell, J.K Simmons és még valamelyest ide sorolható a végre kellő teret kapó James Franco is.

Ami rossz:
- MINDEN MÁS!!!

Ritkán látni egy ekkora, 300 millió dolláros filmkatasztrófát, ami még ráadásul anyagilag sikeres is. Ennél a résznél jön ki a legjobban a sorozat több problémája, a rossz szereposztástól kezdve (Tobey Maguire abszolút joggal lett meme gyárrá) a slendrián, logikai bakiktól hemzsegő történetvezetésen keresztül a félreértelmezett és elnagyolt karakterekig. Abszolút joggal foglalhat helyet minden idők legrosszabb képregény feldolgozásai között valahol a Batman és Robin valamint a Superman IV mellett.

2012-09-05 11:22:28 Norbii92 (3) #51

A Pókember 3 a tökéletes bizonyíték arra, hogy egy filmnek nem kell feltétlenül jónak lennie ahhoz, hogy sikeres legyen! Tökéletes szórakozás is, mert a hihetetlenül jó, látványos jelenetek kénytelen kelletlen mindig odaszögeznek a székhez! Ha más pozitívum nincs is...
A legnagyobb gond a Pókember 3-al az, hogy a készítők egyszerűen túl sok mindent akartak egy filmbe belezsúfolni, és sikeresen össze is omlik! Eredetileg két filmben akarták összehozni a kissé monumentálisabb sztorit, de végül mégis maradtak inkább egyetlen résznél, amit rendesen megsínylett a forgatókönyv. Az eddigi moziknak épp az volt az egyik legnagyobb előnyük, hogy pontosan, ügyesen felépített sztorit kaptunk, ellenben itt a film javarészében csak követik egymást a jó és rossz jelenetek, néha bármilyen komolyabb értelem, vagy összefüggés nélkül. Szándékos humorban sem bővelkedhetünk, egyedül Bruce Campbell éttermes jelenete ér valamit ebből a szempontból. Viszont a hibák megmaradtak, ez a film is túlságosan didaktikus, és megint a szereplők szájába adnak mindent, amire a nézőnek kellene gondolnia. Viszont mégiscsak egy gigászi költségvetésű szuperprodukciót láthatunk, három markáns, igazán emlékezetes gonosztevővel, akiket a képregényrajongók is imádnak.
Mégis egyikre sincs elég idő, kidolgozatlanul jelennek meg (Harry Osborne-t kivéve)! Venom például csak mindössze 20 percre jelenik meg! Igaz jól néz ki, de hiába ha nem kap elegendő időt!
Apropó szimbióta; a fekete pókember vagány, de a gonosz Peter megjelenítése mindenhogyan egyenesen gáz...
A közhelyes és nyálas jelenetek pedig sajnos ezúttal sem maradhattak ki!
Összességében tehát rengeteg pozitívummal, és még több negatívummal büszkélkedhet ez a harmadik rész, amely minden ellentmondásossága ellenére is jó szórakozásnak bizonyul, még ha a történések súlyozásával, és néhol a tempóval is komoly gondok adódnak, a felesleges zenés betétekről nem is beszélve. De megvolt benne a lehetőség, hogy minden idők legjobb Pókember mozija legyen, de egyszerűen túl sok ponton és túl csúnyán szúrta el Raimi!

2012-05-01 17:32:44 Jereváni Rádió (2) #50

Végignézve a Pókember trilógiát, tényleg ez a legrosszabb rész, pedig már az első opusban nevetségesen röhejes volt a Zöld manó karaktere, a második részben már kezdett tetőzni a nyáladzás (na jó, Octopus doki igen látványos volt a karjaival, ez kétségtelen). Na de itt, akkora bő nyáladzás folyik, hogy majdnem lavór kell a képernyő alá. Egy szuperhős basszus ne töketlenkedjen ennyit, mint egy tinédzser szűz fiú az első alkalomkor. (Tényleg megvolt neki MJ már? Mert ez nem derül ki a trilógiából.) Megmentek 800 embert naponta a pusztulástól, aztán meg szerencsétlenkedek a csajommal napestig (mire összejöttek, ahhoz is kellett vagy 2 rész), nevetséges. A táncikálása a bárban meg az utcán több, mint kínos pillanat. Rájöttem a végén aztán, hogy kicsoda is May néni, ő a Marvel Szikszai Etusa, a tyúkanyó, akinek a megjelenésekor tudjuk, hogy újabb 10 perc bölcselkedést kapunk az arcunkba. Dögunalom, komolyan mondom. Egy képregény adaptációtól nem várok sokat: legyen látványos, zúzzon le az akcióival, és kb. legyen egy épkézláb története. Nem pedig ezt a szerelmi/családi nyálas drámát szeretném látni, ahhoz köszönöm, ott a délutáni műsorsáv bármelyik kereskedelmi adón. A látvány persze ott van, mégis J. Jonah Jameson karakterén kívül nem lett túl hangulatos a dolog: én a készítők helyébe az egész trilógiát az 50-es, 60-as évek New Yorkjába helyeztem volna, attól kapott volna a látvány igazán egy jó nagy löketet.

Értékelésem:
Pókember: 10/5
Pókember 2: 10/6
Pókember 3: 10/3,5-4

Bár nem láttam amúgy túl sok képregény feldolgozást, de a csúcs nálam továbbra is a Sin city és a Tim Burton féle Batman marad, na meg persze a Holló első része.

2011-09-05 23:51:36 Rorschach (1) #49

Volt alkalmam beletekinteni a minap köbö húsz perc erejéig, hát, bár ne tettem volna.
Egy dologra mondjuk jó volt az elmém csonkítása, rájöttem, hogy jöhetnek az évek során ilyen meg olyan szemetek, de ennél a trehány, félresiklott rémálomnál ocsmányabb merénylet nem fog készülni az emberiség ellen. Legalábbis, a popcorn kategóriájában egészen biztosan nem.

2011-09-04 23:15:01 Pete (3) #48

Noha a forgatókönyv elég háát, 'érdekesre' sikeredett több szempontból is, kellemeset csalódtam.
A film atmoszférája kimondottan jó, engem megfogott valamiért... érdekes 70-es évek feelingem lett néhol, sőt néhol mintha mintha a noir-okra hajazna, és mindez tökjól illeszkedett a baromi jól megkomponált akció jelentekhez.
Amennyi rosszat hallottam róla és amilyen elvárásokkal ültem le ma a TV elé emiatt.. piszok jól esett.
Kap egy baromi erős szubjektív közepest... talán még 4-esre is feljön 1-2 hét múlva, de valószínűbb a közepes, maradva a realitások talaján.

2010-10-27 12:30:45 galgakukonya (1) #47

Rémes. Dühít, hogy ilyen színes karaktereket, ilyen színes sztorit ennyire elkapkodjanak, mindezt dollár milliókért, persze.
A Titkos Háború (Venom ruhája onnan származik), vagy éppen a Galactus-Per (a Fantasztikus Négyes sztorija a filmben is elindult felé az Ezüst Utazóval, mondhatni ez volt az első menet) olyan történetek, melyek külön filmet érdemelnének - nem éppen 80-90 percben, természetesen.
Képregényeken nőttem fel, és amikor a Hollót, vagy az X-Men-filmeket megláttam, nagyon örültem, hogy gyermekkorom kedvenc hőseit vásznon is láthatom. De ezek (a sokak által lenézett, ledegradált képregények ellenére) nagy volumenű, nagy formátumú alkotások, elképesztő történetekkel és karakterekkel. Az X-Men, valamint Christopher Nolan Batman-je egyértelműen a legjobban eltalált anyagok, de ez a Pókember széria egyenesen hányinger. Sem a színészek, sem a rendező, sem a forgatókönyvírő nem érdemel egy huncut vasat sem ezért. Az egész alkotógárdát bele kellene lőni valami folyadékba - már elnézést, de tényleg így gondolom.

2008-11-01 14:27:04 Gatyamadzag (2) #46

egyszerűen tragikus ez a film. Vannak pillanatok amikor azt mondtam, hogy "na ez igen" aztán egyre többször néztem az órámra, és először éreztem halálunottnak magam a moziban. Hatalmas pénzkidobás volt...

2008-06-29 20:26:54 mari-nuni bella muchacha delgado (1) #45

nevetséges és nézhetetlen.ennyi.

2008-06-22 22:25:24 limupei (3) #44

Azért a végén is van egy jó poén: a milliókat érő címszereplő úgysem hal meg, a sok hülye néző mégis izgul:)

előzmény: Olórin (#43)

2008-06-22 21:54:58 Olórin (2) #43

Itt mindenki megnézheti, miért is szar ez a film:)
(az első három perc frenetikus, a többi már nem annyira)

2008-06-18 14:09:33 mohás barnabás (2) #42

Se füle, Se farka akciójelenetek. Jó sok nyál és érzelgés. Már nem azért de egy pókemberfilmnek nem (csak) erről kéne szólnia!ppppppppppf May néni meg vmi bölcs öregnéni akar lenni? Csak aért a 3db 5 perces akciójelenetért nem nézhetetlen.

2008-06-18 13:09:02 Balint (2) #41

Ahhoz képest, hogy a Sony Imageworks készítette a trükköket, eléggé felemás lett az eredmény. A filmben ordítanak azok a részek, amik számítógéppel készültek. 2 rész tetszett, amit elég jól oldottak meg: a homokember születése és amikor a fotós srácot elkapja a ragacs a templomban. Az összes többi akciójelenet a kameramozgásokkal együtt egy felturbózott ps3 játékra hasonlít. Ebben a filmben is átestek a túlsó oldalra, amikor kb mindent cg-vel akartak megoldani (Van Helsing). A sztori meg jajj...azt nem is kommentálom.
3/10

2008-06-13 12:03:27 ronin07 (?) #40

Pókember 3., avagy Emós Peti kalandjai. Első nézésre azt hittem, hogy ez egy jól felépített dráma, amiben gyorsan cserélődnek a szerepek, és az összkép is igen rózsás lett volna, ha a végső összecsapás sztreccsgatyás buzijai meg a 300 milkós büdzsé dacára is elképesztően béna CGI nem vágták volna súlyosan tönkre a filmet.

Mára rájöttem, hogy ez nem így van. A film több sebből vérzik. Az érzelmes jelenetek a Paula és Paulina kulcsjeleneteivel vetekszenek, az egyiket a szinkron még jobban alázza. Csőre Gábor ott a végletekig elment Peter Parker sírós homóvá formálásában. Az utcán denszelő hősről pedig nem értekezem, mindenki más megtette előttem, csak ismételném a korábbi beszólásokat.
Gyermeteg film gyermeteg ötletekkel, Superman 3. nyúlásokkal. Ha valaha lesz negyedik rész, ott gigantikus büdzsé lesz, és valszeg 0 tartalom, 100%-os dilettantizmus színészvezetés, rendezés és forgatókönvírás terén. Hihetetlen, hogy az alkotóknak nem tűnt fel, mekkora ökörségeket nyomtak a filmjükbe, ezekhez képest a 2. hipergiccses pillanatai visszafogottak. Kár, hogy a film nem azzal ért véget, hogy az utcán táncoló Peter-t egy nagydarab feka agyonveri egy vasdoronggal.

2007-09-14 22:05:06 Film-fan (2) #39

Sziasztok!
Épp a minap néztem meg a filmet és sajnos, azt kell mondanom, hogy ezt a részt nagyon eltolták. Nekem már a második résznél is rezgett a léc a sok ömlengésnél, pedig ott csak egy ellensége volt Spidey-nak és a köztes részeket kellett valamivel kitölteni. Itt meg mindjárt vagy 3-an rontanak kedvenc Pókunkra, mégis a film közben elsüllyedünk az érzelmek tengerében. Félreértés ne essék, kiskoromban én is szivesen olvastam a Pók-füzeteket és nagy rajongójuk voltam. AZ a Pókember humoros volt és szeretnivalóan lúzer a magánéletben, ezt viszont a filmben nem igazán tudták visszaadni. Pókember jön, lát, üt, elhálózik, Parker meg bénázik, bénázik és bénázik. Az eddigi részekben ez még elviselhető volt, de most már ...(Nem akarom felemlíteni az emo-s részeket, mindenki tudja, hogy az gáz.)
1. Naszóval a színészi alakításokat hagyjuk (Tobey Maguire és Kirsten Dunst szerintem nem igazán tudják, hogy mire vegyék a figurát), bár azt el kell ismernem, hogy a főszerkesztő figurája tényleg marha jó, de én megemlíteném még Petey orosz főbérlőjét, meg a francia pincért (Bruce Cambell itt is remekel, mint a 2. részben).
2. A sztoriról: tudom, hogy ez nem egy Háború és béke szintű sztori, de azért bizonyos logikát be kellett volna tartani a forgatókönyvírásnál... Izé Homokember vagyok, kirablok egy csomó bankot, leütök egy csomó rendőrt, szétverek egy egész felhőkarcolót, ja meg kínyírom Ben bácsit(!!!), de csak a lányomért teszem, bocsánatot kérek. Spidey: ja, akkor oké, elmehetsz...?!? meg Harry másfél epizódon keresztül utálja Pókembert/Parkert, aztán Peter a fél arcát elrondítja és a végén mégis segít neki, mert az öreg inas elmondja a tutit... Na ne! Amúgy is úgy érzem itt a kevesebb több lett volna: minek ennyi ellenség, ha nincsenek kellően kidolgozva. Amúgy is, szerintem aki nem olvasott Pókember képregényt, annak a sztori egyes részei homályban maradnak. Pl. honnan tud Venom arról, hogy ki a Homokember? (Aki olvasta a képregényt, tudja, hogy a szimbióta átvitte a korábbi gazdája emlékeit.)
3. Az amerikai zászlós részen már meg sem lepődtem. Komolyan, ma ez már szinte elvárás egy hollywoodi mainstream produkcióban. Nem lepődtem meg, de azért fájt....:-)
4. Amúgy nem vagyok én az olyan mozik ellensége, amelyeket képregényekből készítenek, sőt. Az egyik haverommal - aki mellesleg életében nem olvasott egy comics-ot sem - személyes kedvencünk a Fantasztikus Négyes, meg az X-Men-sorozat, elsők közt néztük meg a moziban mindegyik részt. Miért? Mert kellően viccesek, és akciódúsak, semmi fölösleges ömlengés nincs bennük. Olyan mint egy olcsó képregény: öröm nézni/olvasni. Mondanivalót akarsz? Nézz meg egy filmdrámát. Vagy ott a másik véglet a Batman: Kezdődik!. Kellően komoly, elegáns, jól kidolgozott.
Szóval véleményem szerint Sam Raimi rendező valahol a két véglet közt próbált egyensúlyozni, csak hát mostanra elvesztette az egyensúlyérzékét....

2007-08-30 13:56:37 k3pl3r (?) #38

Nem vártam sokat ettől a filmtől. Az első rész ugyan nagyon tetszett, de a második már elég gyenge volt. Nem is vettem komolyan az elején, gondoltam azért elleszek vele. De egyre jobban megtetszett. A sok gonosz egy kicsit zavart, de legalább változatos akciójeleneteket voltak. A pókember hangulata szerintem megvolt a filmnek. Az említett táncjelenet sem volt annyira gáz. Én jót nevettem az előrefésült hajú keménysrác figurán. Szóval nekem tetszett a film! Jajj, és a legnagyobb jelenetet majdnem elfelejtettem: Parker! Parker holvagy?! Sehol egy fotós? (lenéz egy 8 éves kissrácra, aki fényképezik) Héj törpe, dolgozz nekem! :DD Ekkor majdnem lefordultam az ágyról!

70%

2007-06-26 22:44:32 bubu_ (3) #37

Naszóval. Megnéztem. 3 szóval tudom jellemzni ezt a filmet: EZ NEM PÓKEMBER! Én nagy rajongója vagyok a képregényeknek, az egyik kedvencem Pókember. Az eddigi filmek tetszettek, egész jól eltalálták néhol, bár Tobey-t sohasem tudtam elfogadni. És a 3. részben rátesz egy lapáttal: Pókember/Peter Parker egy vicces, még ha vesztésre áll akkor is folyamatosan poénkodó hős. Tobey karaktere olyan messzire áll az eredeti figurától, hogy a Makó-Jeruzsálem távolság közelről sem fejezi ki. Mary Jane is valami eszméletlenül ki lett herélve (egy pici képzavar), de ezt az összes karakterre elmondhatom. Jó-jó nem muszály hűnek maradni annyira az eredeti anyaghoz, de akkor legalább JÓ karaktereket alkottak volna, de mind töketlen, és folyamatosan irracionálisan változnak a jellemek (mintha Barátok köztet néznék). A látvány tényleg eszméletlen, de a sztori hülyeségeit nem tudja elfelejtettni. Az eredeti fekete ruhás történet teljesen lebutított, végletekig stilizált változatát kapjuk, mintha csak az lett volna a feladatuk: "gyerekek, csinálni kéne egy 3. pókit. Legyen a fekete ruhás sztori. Azt vinnék mint a cukrot. De ne bonyolítsuk túl, kérjük meg valamelyik gyerekkönyv íróját, hogy csinálja meg a forgatókönyvet." Egy pár pozitívum: Harry jellemváltozása egész kevéssé volt erőltetett, már-már hihető volt. Homokember karaktere egész jó lett, bár a hatalmas szörnyé alakulás pont a végén abszolút kilógott az addigi és utána lévő jellemfejlődéséből. A béke tetszett, de mint mondtam elég érthetetlen azután hogy azelőtt 1 ütés hiányzott hogy kinyírja mindenki kedvenc falmászóját. Venom pedig egy szóra sem érdemes. Így összecsapni Pókember egyik legnagyobb ellenfelét! Pedig nem vagyok nagy rajongója, Dr. Octopust sokkal jobban szeretem, de az tény, hogy a fekete ruhának, később pedig Venomnak elég nagy hatása van Peter életére. Nem csak annyi, hogy egyszer jól elpüföli. Röhejes. Szóval az egész igazából borzalmas, csak néhány ponton emelkedik ki a tökéletesen egyhangú és unalmas filmből pár jobb jelenet, de ez vajmi kevés ahozz hogy "jó filmnek" nevezzem.
10/4

2007-05-25 12:58:41 Gaby (4) #36

Jah, és a képregényben valóban radioaktív sugárzás játszott közre a Pókemberré válásban!

2007-05-25 12:56:40 Gaby (4) #35

Szerintem a három közül ez a legjobb, de látom, lassan egyedül leszek ezzel a véleménnyel...Tény hogy a női szereplők "játéka" egyenesen pocsék, főleg Kirsten Dunstról nem tom mit akar ő ebben a filmben(meg úgy ált.-ban). De sztem óriási így is az előrelépés az első kettőhöz képest.Aztán lehet, csak a Pókember-fanatizmusom mondatja velem:D

2007-05-24 22:37:34 Semprini (3) #34

Mivel az első két rész nekem tetszett, gondoltam, ezt is moziban kell megnézni, már csak a látvány, az akciók és a hanghatások miatt is. hát megnéztem. Olvastam előtte pár véleményt és (többnyire negatív) kritikát, de nem akartam elhinni, hogy tényleg képesek annyira elszúrni, mint ahogy azt sokan állítják. Így aztán elég nagy elvárással ültem be a terembe. És....
Előszöris jött a Karib 3 és a HP 5 előzetese, aztán meg a Csillagpor című fantasy trailere, amire még az előző kettőnél is jobban kíváncsi vagyok (ami nagy szó!)...
És ezek után már a Pókember 3 - csakis csalódás lehetett. Mert az volt; igazat kell adjak a negatív véleményeknek: a filmet alaposan elszúrták. Valóban túl sok a nyáladzás és viszonylag kevés az akciójelenet, és azok sem múlják felül a második részt - kivéve a végső összecsapást, amikoris egyszerre látható a vásznon a Zöld manó, a Homokember, Venom és persze Spiderman.
A komputeranimáció jól sikerült, de ezt el is várja az ember egy ilyen kaliberű (és ilyen cefetül nagy költségvetésű!) filmtől. Hanem a forgatókönyv!... Mintha az alkotók azt a (nehezen megvalósítható) célt tűzték volna ki maguk elé, hogy egy 862 részes dél-amerikai szappanoperára való csöpögést, szakítást, kibékülést és megbocsátást zsúfolnak bele a filmbe. Nos, ha így volt, sikerrel jártak! (Kérdés: valóban ezt várják-e a rajongók egy Pókember-filmtől?...)
Ami a szereplőket illeti: bevallom, Kirsten Dunst figurája engem egyre jobban idegesít - főleg, hogy ebben a részben kontrasztként már ott van Bryce Dallas Howard is, aki ugyan Barbie-babának van maszkírozva és egy atomfizikusnak tanuló topmodellt(!) alakít, de még így is ezerszer jobb, mint a szenvelgős Mary Jane. James Francót eddig sem bírtam, most sem kedveltem meg, Tobey Maguire sem tartozik a kedvenceim közé, de rajta legalább sokat van a pókmaszk.
A film mélypontja a rendkívül cikis utcai tácjelenet (épp csak az hiányzott, hogy az egyik sarkon még maga Austin Povers is betviszteljen a képbe tánckarával együtt a jól ismert zenére...XD)
A gonoszok viszont jól el lettek találva. Főleg Venom. Na, amikor ő feltűnt (már jócskán a film vége felé), akkor mondtam azt, hogy végre valami! A Homokember sem volt rossz, főleg amikor először életrekel a homokból, viszont mindkettőre lehetett volna alkalmasabb színészt találni.
A mellékszereplők szokásos formájukat hozzák, van egy-két poén is, és az akciójelenetek tényleg nagyon ott vannak most is, de a két- és félórás játékidőből kb. másfél óra üresjárat. Ez pedig nonszensz.
Na, most vajon lesz-e negyedik rész?...

2007-05-14 19:18:17 Gerus (3) #33

Én is vitatkoznék az itteni többséggel. Igazából azt hiszem hogy mindenkinek hatalmas elvárása volt a filmtől. Tényleg a triológia eddigi "mélypontja", de csak a csodálatos 2. rész után! Nem tudom, én egy könnyed szórakozást vártam, amit maximálisan meg is kaptam (egyedül a retvesül elnyújtott befejezéssel vitatkoznék). Nem az X-Ment és a Batmant kéne példának venni. Emellett azt se kell elvárni hogy valami fenomenális legyen ez is ahogy a töbi! Ennek nem kell törvényszerűnek lennie!!! Csak azért van mindenki így a Pókemberrel mert a filmek eddig ENNYIRE jók voltak... De ha csak a civil életbe simán hallod a Pókembert és olvasod a képregényt szerintem nem vársz sokat csak egy szórakozást. Szerintem abszolút a képregény kissé "hihetetlen" stílusába írt.... Azért miért beszélünk erről úgy mint a ... mondjuk akármilyen előszereplős nem adaptációs sima filmről???? Képregény-adaptáció!!! Magyraul: mese! Épp ezért nem fura Peter kissé idióta viselkedése, a fkete genya váratlan lezuhanása, stb. Ez csak egy mese.... Ha yg nézzük akkor sokkal poziitívabban éljük át a filmet szerintem! Ez csak egyéni vélemény! :D

2007-05-10 20:19:29 Hannibal Lecter (2) #32

Egyáltalán nem volt olyan rossz, bár tagadhatatlan, hogy a 2. rész jócskán felülmúlja. Ami George Lucasnak A Sith-ek bosszújával igen, az Raiminek itt nemigen sikerült: a túlságosan cselekményes filmet zavartalanul működő, koherens egésszé kalapácsolni. Túlontúl szerteágazóra sikeredett a filmet megtöltő sztori, és túlságosan hirtelenek a perspektívaváltások, szinte minden átmenet nélkül történnek. Az akciójelenetek viszont méltatásra sem szorulnak, ezen a téren a SP3 nyilván az év filmje. (Homokember rulez, Stacey megmentése.) Ha már Gwen Stacey: Bryce Dallas Howard-ról kialakított prekoncepciómon ez a film sem változtatott: továbbra is kib*szottul tehetségtelennek tartom. Maguire, Franco és Dunst játéka viszont tűrhető, May néniből néha tényleg sok, ahogy a dráma is ömlengős sírás-rívásba, giccsbe vált néha, de sztem Raimi mindezeket a negatívumokat bizonyos szinten kontrollálni tudta, és számtalan pozitívumról beszámolhatnánk még (persze a "bárbarát" vadulás kicsit sok volt, de Jameson, azaz J.K. Simmons szokásos "előadása" ismét nevettető).

70%

2007-05-09 14:18:09 -senki- (3) #31

Jaaa.... oké! :D

2007-05-09 01:32:05 limupei (3) #30

A Venom (ez az neve talán) gyenge pontja is elég nevetséges. Ebben a karakterben azért volt valami, méreg stb...

Mivel "mérget" jelent:)

2007-05-09 00:48:39 -senki- (3) #29

Ja a gyűrűs jelenet... alig Gyűrűk Urás... :D

2007-05-09 00:47:52 -senki- (3) #28

Nagyábból elfogadható könnyed film. Túl komolyan nem vehető, általában nem is próbálja magát komolyan venni (a nép rajongása enyhén eltúlzott...:)).
A Venom (ez az neve talán) gyenge pontja is elég nevetséges. Ebben a karakterben azért volt valami, méreg stb...
A menőzést még pont egy egész jó ábrázolásnak tartottam (kizárólag alapjába véve komolytalan keretek között), de azért a báros tánc tényleg túlzás volt - azért a keménység a helyén volt.

A gonosz nagyon nem volt sok, bár nem tünt fel annyira hogy nem voltak túlságosan kidolgozva mivel itt nem is vártam el igazán.

Ami talán zavart az a Harry körül lévő sok Batmanes cucc, kedve a pengék a karján, meg amitket eldobott, az Alférdszerű lakájig.

Raimi rendezésében sok a kis vidám elem, jó a látvány is sokszor, van pár jó történeti, gondolati elem is - élvezhető film, csak ne azt akarjunk hogy igazán maradandó legyen számunkra.

A rajongóknak talán ez lehet a fő próbléma, végig olyanokat vártak el amit nyilván nem teljesít, vagy hogy a képregényben nem így volt.

2007-05-06 10:41:42 Olórin (2) #27

ja, igen, ott radioaktív volt még... végülis ugyanaz történik ugyanazzal az eredménnyel, csak a rizsa más:)

2007-05-06 09:31:29 -senki- (3) #26

De nem genetikailag módosított serintem, radiaktív vagy nem tudom micsoda lehetet, akkor még a génes dolog nem volt divat.

2007-05-06 09:24:50 wayage (3) #25

Valahol olvastam, hogy Venom nem tartozik Sam Raimi kedvencei közé. Csak a producerek nyomására tette bele. (elvárják a rajongók) A filmen látszik is mennyire szereteti ezt a karaktert...
Úgy tudom 6 részre terveznek már rég óta (ilyen bevételek láttán ki nem folytataná), úgyhogy nem kellett volna ennyire elsietni.

2007-05-05 23:10:39 Olórin (2) #24

jól emlékszel, azért is írtam lentebb, hogy az megvalósíthatatlan lett volna vásznon.
a pókcsípésre én is úgy emlékszem, ahogy a filmben van...

előzmény: Ivan/ (#21)

2007-05-05 22:55:46 Ivan/ (1) #23

Ezt nem is tudtam:) Miért, ott hogy lett Spider-Man?

előzmény: -senki- (#22)

2007-05-05 22:41:02 -senki- (3) #22

Hát eleve a képregényben még nem egy genetikailag módosított pók csípésétől lett pókember... :)

2007-05-05 22:38:51 Ivan/ (1) #21

Mondjuk én nem láttam a filmet, de ezt a fekete ruha dolgot nem kellett volna eröltetni. Ha jól emlékszem ugyanis a képregényben valami baromira bonyolult története volt. idegen bolygóra ment egy rakás szuperhős (gyakorlatilag az összes létező MARVEl hős) és Pókember ott lelt erre a maskarára.


Bár lehet, rosszul emlékszem rég voltam gyerek:) Ha baromságot mondam bocsi:)

előzmény: Olórin (#20)

2007-05-05 22:30:22 Olórin (2) #20

sztem úgy lett volna jó, ha ebben a részben még csak a "ruha" lett volna benne, magát Venomot pedig a negyedikre tartogatták volna - persze lehet, hogy amikor ezt készítették, még nem tudták, lesznek-e további részek, de ez így a lehető legrosszabb megoldás volt...

előzmény: wayage (#18)

2007-05-05 14:32:44 Castor (1) #19

Hát ez a "film" igencsak gyengére sikeredett.De míg Pókember magával küzdött az legalább vicces volt. Peter a darkos sármőr srác :D A tartsd az ajtót öreg benyögésénél majdnem kiestem a székből.MInt egy kiparodizált Alfie:D

2007-05-04 18:20:44 wayage (3) #18

A 2.részt nagyon szeretem. Itt viszont vmit nagyon elrontottak. Túl hosszú, túl giccses, túl sok a gonosz karakter. Venomot behozni vége felé tök felesleges volt. A Homokember megszületése tényleg zseniális. Rá kellett volna építeni a történetet. Vagy Venomra, de akkor az elejétől kezdve. Harry?nekem tetszett, hogy átállt a jó oldalra Peter travoltás táncát meg nemtudom hova tenni. Nem mondom, hogy rossz. Inkább érdekes. A trükkök tényleg jók. Bryce Dallas Howardból pedig szőke cicababát csináltak, de ez tetszett:) Ja Pókica és amererikai zászlós jelenet igazán kihagyhatták volna.

2007-05-04 14:27:52 Olórin (2) #17

a sírós jelenetek itt valóban rövidebb ideig tartottak, viszont jóval több volt belőlük, szal időben kb ugyanannyi van, mint a korábbiakban:) de May néni mindig is mocskosul nagy mélypont volt, abban egyetértünk, hogy tőle szerencsére most kímélték a nézőt.
New Line: fene tudja már, mi az igazság, de az ilyen vitás helyzetekben én mindig inkább hiszek az alkotónak (ezesetben Jakcsonnak) mint a mögötte álló péngyárnak - ami most azért próbálja ugye mielőbb tető alá hozni a filmet, mert 2009-ben lejár a könyv adaptálására járó joguk. Ezért is félek tőle, hogy majd emiatt elkapkodják, és egy szar lesz az egész.

2007-05-04 13:36:49 Daemiaen (2) #16

Persze, sírt, meg picsogott, de a röpke jeleneteknek hála ezek nem tartottak tovább néhány félpercnél. Míg az előző részből még mindig előttem van Ben néni és Parker órányinak tűnő traccspartija.

előzmény: Olórin (#13)

2007-05-04 13:35:43 Daemiaen (2) #15

A New Line-t abból a szempontból meg lehet érteni, hogy ha valóban megsértette/megkárosította/beperelte/valami őket Jackson, nem csinálhatnak segget a szájukból. Legalábbis egy tekintélyes cég esetében ez nem feltétlenül kifizetődő. Egy kölcsönös békekötés/kiegyezés/kártalanítás lenne jó. Amire valószínűleg esély sincs.

2007-05-04 11:47:59 Olórin (2) #14

ja, a babó: mondanám, hogy a New Line idióták gyülekezete, amiért leváltják Jacksont, a Spidey-filmek eredményei alapján viszont sajnos nagyon is érthető részükrők a döntés, hogy Raimit rakják be helyette. Mindenesetre én is rettegek tőle. Csinálja Jackson, vagy senki más.

2007-05-04 11:43:58 Olórin (2) #13

dehogy csak a vége, Maguire 10 percenként elsírta magát:)
abban amúgy teljesen igazad van, hogy a rajongók szerint elvetette a sulykot. én ugyan nem vagyok rajongó, de olvastam a képregényt gyerekkoromban, szal van viszonyítási alapom, és ez, amit Raimi a vászonra okádott, ez egyszerűen nem Pókember (már az első két rész sem igazán, de ez meg főleg nem)

2007-05-04 11:32:36 Daemiaen (2) #12

Amúgy a szememben Raimi simán lesüllyedt iparos szintre. Az ég óvjon minket attól, hogy bármi köze legyen a Babóhoz.

2007-05-04 11:31:58 Daemiaen (2) #11

Jó, de az csak a film vége volt. :) Azt már megemlítettem korábban. :) Bezzeg az előző részekben...

2007-05-04 10:13:13 Olórin (2) #10

"végre képregényfilmet forgatott olcsó melodráma és tini-West Side Story helyett"
hát ahhoz képest, hogy nem volt szereplő, aki ne sírta volna el magát legalább kétszer...:P
Nekem az jutott eszembe, amikor kijöttem a moziból, hogy a szuperhős-filmek általában csak simán rosszak, vagy közepesek (kivéve persze a zseniális X1-2-t és a Batman Beginst), de Raimi az egyetlen, aki a testhez simulú latexruhában ugráló karaktereket képes két órás giccsben fürdetni. Fogalmam sincs, honnan vette, hogy így kell képregény-adaptációt csinálni.

2007-05-04 08:49:32 Daemiaen (2) #9

Pókember 3. (Spider-Man 3, 2007, forgalmazza: InterCom)

Eddig sosem, most viszont elgondolkodtam ezen a film előtt: 300 millió dolláros, azaz a világon eddig készült legdrágább produkció, szűkös kis Földünkön egyszerre 60-70-sok országban ültet be a moziba milliónyi embert, hogy mindenki ugyanazt bámulja, mindenki ugyanarról beszéljen. Hát, mi ez, ha nem a globalizáció édes gyümölcse... A tragikusan rossz első és második részt követően a harmadik maga a megváltás. Sam Raimi végre képregényfilmet forgatott olcsó melodráma és tini-West Side Story helyett, igaz - állítólag a rajongók szerint - elvetette a sulykot. Annyi gonosz van, mint a pelyva, akik (SPOILER) mind-mind megjavulnak (SPOILER vége), Peter Jackson pedig csak A király visszatér végének hossza miatt marad Raimi előtt befejezés-nyújtás tekintetében. A rendező és mindenki, akinek köze volt a filmhez, nagyon hangoztatta, hogy ezúttal a történet van a közppontban. Nos, ennek ellenére viszont úgy tűnik, irtózott a vágószoba a hosszú jelenetektől, ugyanis a Pókember 3-nak egyrészt a több szál miatt cérnavékony a története, a gonoszok kidolgozatlanok, másrészt a jelenetek nem tartanak 1-2 percnél tovább. Raimi és Synger kezet foghatnak: előbbi ezt, utóbbi az X-Ment vágta haza azzal, hogy mindenkit belezsúfolt, akit csak lehetett, ám az egykori Evil Dead-alkotónak van egy előnye, mégpedig, hogy a Pókember 3. minden hibája ellenére élvezetes 128 percet tartogat pazar látvánnyal, ami az előző részekről nem volt elmondható.

5/10

2007-05-03 23:56:08 Olórin (2) #8

ja, kihagytam a film talán legnagyobb pozitívumát: BRUCE CAMBPELL mindörökké rulez:))) fetrengtem a röhögéstől:)

2007-05-03 23:54:38 Olórin (2) #7

jaj, hogy is kezdjem...
pozitívumok:
-May néni undorítóan giccses, könnyes-összeborulásait ezúttal szerencsére kispórolták, kevés jelenete van, és azok sem gázosak (először fodul elő, hogy nem rimánkodok érte már 10 perc után, hogy a főgonosz húzza nyársra)
-Baromi jók az akciójelenetek, legjobban a legelső tetszett: Harry és Peter légicsatája (az ominózus gyűrűjelenettel:)) valami lélegzetelállító.
-A homokember döbbentes, "megszületése" eddig simán az év legjobb trükkjelenete.

DE, és ez egy rohadt nagy DE:
A gonoszok minden szempontból csalódást jelentettek, eleve túl sokan vannak, egyikre sincs igazán idő. Venom, aki a képregény messze legkarakteresebb, legösszetettebb, legfélelmetesebb, legdurvább gonosza, itt néha inkább röhejes, bagatellizálták, gallyra vágták az egész figurát, az meg, ahogy egy meteoron bepottyan a Central Parkba, különösen pocsék megoldás (nem mintha a képregénybeli eredetét filmre lehetett volna vinni), egyszerűen nem illik a Pókember-filmek világába. És akkor még nem beszéltem az év (már most ki lehet jelenteni) leggázabb jeleneteiről, amelyekben a ruha hatására Peter travoltásan, csípőt riszálva vagánykodik az utcán és egy bárban - ez egy szuperhős-paródiában pont vicces lett volna, itt szánalmas. Egyébként a ruhától eltekintve is sokszor totálisan karakteridegen Peter viselkedése.
Harry eddig gondosan építgetett karaktere is belefullad a sablonokba, a Homokember meg fájdalmasan motiválatlan. Egyik pillanatban még csak a kislánya egészsége érdekli, a másikban már bosszút akar állni a faljárón, a harmadikban meg szomorú szemekkel közli, hogy ő igazából nem akart rosszat - és ezek közt semmiféle átmenet nincs.
Vannak még ostoba véletlenek, logikátlanságok, erőltetett álkonfliktusok, láthatóan kínok közt, kényszerszülte megoldások, egyszerűen gyenge az egész.

2007-05-03 15:47:24 The Hungarian (3) #6

Azért remélem az állítólagos 4., 5., és 6. részben Cliff Robertson és Willem Dafoe már nem lesz benne... És kevesebb könnyezést, főleg a villainektől.
Azért most jókedvemben talált a film, úgyhogy "jó"-t kap, pedig nem az.

2007-04-30 17:54:40 deviant (1) #5

az ominózus kedvenc momentumom az előzetesből.

2007-04-26 13:48:02 limupei (3) #4

A történet röhejes, a filmvégi össznépi könnycsorgatástól a falra másztam, de legalább most az effektek rendben voltak.

2007-04-26 11:17:17 Dió (2) #3

Ezzel én is így vagyok, csak én sajnos nem találom túl humorosnak... bár erre a holtbéna szinkron is rájátszik. De hogy egy bemutatót hogyan lehet így elk.rni...

2007-04-26 00:00:54 limupei (3) #2

2007-04-25 23:32:59 deviant (1) #1

nem tudok betelni a spidey 3 előzetesével! a napfény előtt vetített végleges trélert a frodós jelenetig bírtuk röhögés nélkül. ha a film is hozza ezt a humoros hangnemet, akkor még simán az év vígjátéka lehet.