Gedo senki (2006) ☆ 👁

Földtenger varázslója
Tales from Earthsea

(Miyazaki Goro)

japán animáció, anime, fantasy

3,4
★★★☆☆
143 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-03-06 20:49:53 Dynast Grausherra (4) #4

Igazából nem egészen éri el a négyes szintet, sablonos a történet, sablonosak a karakterek, de mégis szépen össze van hozva. Érződik rajta Miyazaki Hayao hatása, a táj és a szereplők megjelenése egy az egyben olyan, mint ha tőle látnánk egy filmet. Kíváncsi vagyok, Miyazaki Goro vajon hová fejlődik majd, megtalálja az egyéni stílusát, vagy továbbra is másolni fogja az apját.
Külön dicséret a zenéért, mert az nagyon tetszett.

2010-01-03 02:17:09 sár meg kavics (4) #3

A Földtenger varázslója Ursula K. Le Guin világhírű regénysorozatából készült. Hayao Miyazaki fiának első filmje, eredetileg Hayao M. rendezte volna.

A történet számomra hiányérzetet hagyott (amúgy a filmben vannak eltérések), egyelőre kíváncsi vagyok, milyen könyvben. Azt olvastam, maga az írónő elégedetlen volt az eredménnyel.

A film maga Ghibli-mércével nézve szerintem sem üti meg a négyest, de egyrészt Goro Miyazakitól nem vártam annyit, másrészt nekem kedves a téma, "hazapontoztam".

2010-01-01 16:57:16 terika (3) #2

Nekem pont a vége volt az, ami a 4-es értékelést eredményezte - először; volt pár elborult jelenetsor, ami nagyon tetszett. Azonban ezt a helykitöltést és az ürességet számos jelenetben éreztem, illetve azt, hogy mintha az alkotó sem tudna mit kezdeni a saját karakterével. Illetve nekem hiányzott a varázslat ebből a varázsvilágból. Na meg azt sem volt éppen jó, hogy nagyon sok már jól ismert visszaköszönő karakter volt az animébe...akik ugyan érdekesek, de nem ártott volna újítani.

Jameg, sárkányokról is szólna ez az anime...hát nagyon keveset láttunk benne sárkányokat, mintha nem mertek volna csúcsanimációt tenni a filmbe vagy nem is tudom.

Szóval így összességébe véve több lehetőség rejlett volna az animében, mint amennyit láthattunk.

2010-01-01 16:12:54 VVega (3) #1

Az általam eddig látott Ghibli-k közül ennek van a legvékonyabb sztorija, de az első óra így is élvezetes. Azonban az ezután még fennmaradó játékidőt feszengősen kitöltő, teljesen üres és szájbarágós, az életet dicsőítő kínosan gyenge dialógusoknak köszönhetően a végére már szinte nézhetetlenné válik. Az eleje miatt egy nagyon gyenge közepes.