Overnight (2007) ☆ 👁

(Török Ferenc)

magyar-német dráma

2,8
★★★☆☆
155 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-06-23 23:13:42 sleepingdancer (4) #23

A fanyalgó kritikák miatt évekig halogattam a megnézését, pedig remek film. A nagyon erős hangulat mellett izgalmas és látványos art-thriller is, a végére pedig kiderül, hogy mély lelki dráma. Elegáns, jó munka. 8/10

2019-01-13 18:07:23 ryood (3) #22

a revizor, amit rendezett a vígben, az egyik legszenzációsabb darab, amit láttam. nem is ment vmi sokáig..

előzmény: cinemagi (#21)

2019-01-13 16:49:30 cinemagi (3) #21

Látványvilág és Bodó Viktor.
Bodó Viktor bárcsak több filmben szerepelne. Ne adj isten, filmet rendezne. Színházi rendezőként az egyik legjobb.

2016-05-29 19:59:54 ryood (3) #20

volt ebben a filmben valami szokatlan, ami tetszett. sajátságos atmoszféra..
viszont összességében még sem állt össze..
nem tudom pontosan mi hiányzott, de valami "kevés" volt..

2015-05-10 20:52:36 Leo_Stotch (2) #19

Hangulatban nagyon jó.. Zenében elmegy , minden másban gyenge. Unalmas, feszültség nélküli szendergés egy vérszegény Bodóval.

2010-08-23 19:39:00 Cesare Gonzago (2) #18

Csak a honunkban unikumnak számító látványvilágért kapott tőlem egy gyenge kettest.

előzmény: jesi (#17)

2010-08-23 17:40:25 jesi (3) #17

Pető Kata borzasztóan idegesítő a filmben legalábbis számomra

2010-08-20 12:14:48 Kremy (2) #16

Életem egyik legunalmasabb 1,5 órája volt. Végig csak vártam,hogy történjen valami,de nem. Aztán jön a stáblista. Ha nem figyeltem véletlenül,akkor meg a fonalat is elvesztettem,hogy akkor ki,mit,hol. Az előző két Török-film kedvenc,de ezt nem kellett volna.

2010-01-27 09:27:18 "L" (3) #15

Annyira megfeledkeztem erről a filmről, hogy még nézése közben is alig ismertem fel, hogy az egyik jelenetét a munkahelyemen forgatták.
Pedig nem rossz film ez, csak a sok pocsék magyar film után az ember előítéletekkel van tele.

2009-11-11 23:04:20 Jereváni Rádió (3) #14

Itt megtekinthető.

Háát, mit mondjak, a látványvilág és az operatőri munka miatt kap tőlem egy kegyelem hármast, de azért a Moszkva térhez, meg úgy általában véve egy jó filmhez képest sehol sincs. Nézhető meg minden, csak sajnos ez a film is folytatja a magyar filmgyártás döglesztő hagyományait. Karakterek nincsenek, sztori nulla, a dialógusok iszonyat mesterkéltek (bár hálistennek, nincs benne túl sok káromkodás), a szereplők teljesítménye kevés kivételtől eltekintve (Nagy Ervin, Bánsági Ildikó) inkább a negatív tartományba visz, és hát ott van Bodó Viktor. Bodó, Bodó, Istenem, hányszor kell még filmvásznon látni, hogy a magyar filmrendezők is megértsék, hogy tökéletes színészi antitalentumról van szó, aki még hangsúlyozni sem tud rendesen? Ami a külsejét illeti az itt épp rendben volna, gyakorlatilag úgy néz ki mint egy fiatal kiszerelésű Philip Seymour Hoffman, de ez mit sem ér tehetség nélkül. Értem én sivár meg felületes élet, de ezt miért kell egy sivár és felületes filmmel bemutatni?

Ennyi negatívum után csak azért hármas, mert a látványvilág és az operatőri munka pazar, plusz az indiai szál is viszonylag jól ki lett dolgozva, meg azért nyomokban megvan az a hangulat, amely miatt a Moszkva teret oly nagyon bírom. Egy biztos, filmvásznon Budapest még soha nem volt ilyen rideg, acélkék világváros, mint ahogy az Overnightban ábrázolták. Hoz egy olyan képi világot, hogy aki nem ismeri Budapestet, azt hiheti, az egész főváros egy posztmodern üzleti negyed. Bravúros, hogy milyen gyönyörűen építették föl ezt a világot, híven illeszkedik a tőzsdés miliőbe. Utoljára ilyen látványteremtést az Éjfélkor című filmben fedeztem fel, ott megy a magyar főváros olyan volt, mintha az Egyesült Államok egy városa lenne. Szóval a képek miatt megemelem a kalapom, talán legközelebb maga a film is fel fog nőni a látványvilághoz.

2009-03-22 18:25:47 terika (2) #13

Őizé...furcsa egy film volt.
Nem tetszett annyira, hogy több ismétlődő jelent volt benne.
A külön történetekben nem véltem felfedezni a nagy nagy drámaiságot. Én inkább hétköznapinak ítélném a filmet.
5/10

2008-03-17 19:45:06 -senki- (1) #12

Török Ferenc "munkáságáért" eddig sem voltam oda, de azért még úgy ahogy el lehetet nézni. De ennyire gyengét még tőle se vártam. A film nagyrésze annyira tartalmatlan hogy más filmekbe csak átvezetőnek menne el. Van valamennyire szép fényképezés, hangulatos a zenével, meg 0. történet. Realista filmnek meg helyenként olyan mondatok amik élő embernek nem jönnének a szájára. Pl. fel kell a nő és nem azt mondja hogy "Merre van a fürdőszoba?" Hanem hogy "Melyik a fürdőszoba?"... kb. mint ha láttná az összes szobát csak nem tudja felismerni... És ennek elkészítésére valaki pénzt adott! Jól állunk.

2008-03-15 00:11:00 budaik (3) #11

erősen lapos volt

2008-02-03 14:09:42 operett (2) #10

Ja, én a vitát egyébként nem tartom haszontalannak, kiűzendőnek, sőt. Csak, úgy veszem észre, nem nagyon szokás itt hosszasan belemenni. Különben sem a nagy, elhülyült öregek versus gondolkodtató fiatalok, sem az ''ez az első nemzedék, amelyik'- gondolatmeneteddel nem értek egyet már társadalmi szinten sem, s akkor még hol an a film. Azzal meg végképp nem, h ez a film lenne az első, gyakorlatilag az összes magyar, ún. művészfilm a kiüresedett nemzedékekről szól, s ebből a szempontól meg mindegy, h egy nemzedék miért kiüresedett. Tehát, az, h nem értek egyet, szerintem jó/rossz, így önmagában sehova nem visz, érvelni meg csak hosszadalmasan lehet, s vettm észre, h itt az nem szeretik, ez nem neked szól, természetesen. Mondjuk, h ez a fórum nem erre lett kitalálva. De értem a megfontolásaidat, azt meg fontosnak tartom, h drukkoljunk, ízlés szerint valakiknek. Török szerintem is szimpatikus.

2008-02-03 11:49:26 zéel (4) #9

Sajnálom!:)
No nem a "vitatkozás" elmaradása miatt, hanem a véleményed meg/nem/ismerése miatt!

2008-02-03 01:48:38 operett (2) #8

Erre csak olyan hosszan tudnék, h inkább nem. Ilyenkor csak ennyit fogok: Hosszú. Legalább stílszerű.

2008-02-02 11:55:02 zéel (4) #7

Mert, h jó/rossz, ne menjünk bele! Egyetértek!

Tán most látjuk először a "kiüresedett nemzedék" vergődését? – kérded. Magyar filmben, szerintem, igen.
Ez az első generáció, akinek már (nagyon) sok pénze van... és vmi mégsem stimmel! (Lehet, hogy – ahogy a Joszeliani filmek gazdagjainál is látjuk – mégsem elég életcélnak: a gazdagnak és sikeresnek lenni!?)
Aki pesze néha elolvasgatja az én hozzászólásaim is, tudhatja, hogy nagyon elfogult vagyok néhány - gondolkodó!- fiatal magyar filmessel kapcsolatban!

előzmény: operett (#6)

2008-02-02 02:04:56 operett (2) #6

Erre azért visszakérdeznék: mitől fontos? Mert, h jó/rossz, ne menjünk bele, de nem igazán értem, mitől lehet olyan fontos? Tán most látjuk először a "kiüresedett nemzedék" vergődését? Mert az, h az ő életük tétnélküli, nem abban kellene, h megnyilvánuljék, h a film is az, ráadásul, hamár... akkor arról kellene szólnia az építkezésnek - narratíva szinten legalább -, hogy akkor most ennek az egy tranzakciónak nagyon is tétje van, majd egyszercsak a feleszmélkedés, h tökmindegy, és ebből dobbantani kell, amíg lehet. Ez enhyén szólva nincs kijátszva (se el), és hát, szegény Bodó... Ez nagyon rosszat tett neki. Mind színész, eddig midnig, mindenben meggyőző volt. Nagy Ervin meg annyira jó benne (ebben is), h már nem is emlékszem, h egyáltalán szerepelt. Mit játszott? Kb. két hónapja láttam. Jó benne három jelenet fele. AMikor színészek vannaka vásznon. Jó a Tilo, jó a Gyabronka.

előzmény: zéel (#3)

2007-12-13 19:43:25 Kremy (2) #5

A Moszkva tér és a Szezon után egy picit csalódtam Török Ferencben..De ez a film is hozta azt a megszokott hangulatot,így egyáltalán nem tartom rossznak.De különösebben jónak sem..Nagy Ervint pedig még mindig nagyon tehetségesnek tartom,és erre most sem cáfolt rá...
10/5,lesz ez még így se...

2007-10-17 10:41:18 -senki- (1) #4

Kár hogy számomra fiatalabb magyar filmes nemzedék része az elcseszett magyar valóságonak...

2007-10-17 09:26:17 zéel (4) #3

A sok rossz vélemény, osztályzat után már alig akartam megnézni.
De, szerencsémre, mégis megnéztem!
Mert hogy jó film! Sőt, megkockáztatom, fontos és jó film!
Úgy látszik a fiatalabb filmes nemzedék (Török, Mundruczó, Kocsis Ágnes stb.) nem akarja elfogadni ezt az elcseszett magyar valóságot. (Miközben "nagy öregjeink" meg a legrosszabb típusú amerikai nyál filmeket készítik (Szabó István, Koltai) vagy marháskodnak.)

A Moszkva tér fiataljai még tele voltak optimizmussal (illúzióval!?): Utazás, lóvé, amit akarsz!
Az Overnight fiatal és beérkezett fenőttjei viszont már teljesen illúziótlan, kiüresedet, álmait vesztett nemzedék!
Itt a (szorongató) feszültség nem a storyban van, hanem a szereplők életében.
Megjegyzem ezt a filmet sokkal inkább izgalmasnak találtam, mint a Zuhanórepülést.

Persze lehet, hogy elszúrták a film beharangozását: EZ ugyanis nem tőzsdefilm! EZ a mai világunkat bemutató film, ahol egyszerre van luxus/pazarlás és nyomor/nélkülözés! És aki most éppen nyerő, holnap...ki tudja? (Ajánlott olvasmány: The Corporation!)

Szóval, Török Ferit még nem kell temetni! Ráadásul Garas képei is egyre jobbak és kifejezőbbek! Megint nagyon jól eltalálták a zenét is! És, remek színészek és alakítások, még a legkisebb szerepekben is (pl. Bánsági Ildikó).
Gondolkozom az ötösön!

2007-10-05 09:50:10 Daemiaen (2) #2

Overnight (Overnight, 2007, forgalmazza: Budapest Film)

Török Ferenc annyira elkezdett önmegvalósítani, hogy elfelejtett figyelni a közönségre. Az Overnight ugyanis a Szezonhoz hasonlóan leginkább a rendezőnek fontos, semmint, hogy nekünk figyelemfelkeltő, netán -fenntartó legyen. Az annyira beharangozott tőzsdei világ bemutatására tett ígéretek ellenére még a cérnánál is vékonyabb a sztori, és sajnos Bodó Viktor sem muzsikál úgy a menő bróker szerepében, ahogy kellene. Török távolságtartó rendezése nem segít a szereplők motivációinak megfejtésében, sokkal inkább koncentrál a látványvilágra, amely anyira skandináv, hogy egy-két igen jellegzetes képi világú északi film, mint például Az örökség vagy A kiállhatatlan elbújhat a szürkés IKEA-univerzum mellett. Szó se róla, Garas Dániel képei valóban megragadóak, de a film valahol elbújt mögöttük.

4/10

2007-04-16 15:44:49 Brumi (3) #1

Overnight

Török Feri trilógiájának záródarabjára már nagyon kiváncsi voltam, amikor meghallottam, hogy a Titanicon lesz a világpremier, egy percig se tétováztam. A zseniális Moszkva tér és a gyengébb, de még mindig jó Szezon után hatalmas csalódás az Overnight. Vártam valami nagyon jó tőzsdés filmet egy csomó átveréssel és ennek a világnak a bemutatásával, ennek ellenére kaptam egy kellemes hangulatú filmet, ami szinte alig szól a tőzsdéről. Inkább 3 régi barát története, amiben véletlenül a tőzsde is szerepet játszik. A főszereplő Vas Péter sztárbróker. Egyik legfontosabb ügyfele értesíti őt, hogy szeretné a náluk befeketetett pénzét kivenni. Meg is érkezik Magyarországra és 1 nap határidőt ad Péternek, hogy a pénzét kifizesse. Mondanám, hogy elkezdődik a nagy hajsza a pénzért, de ez sajnos nem így van. Nem akarok spoilerkedni, de teljesen kiábrándító a film vége. Egyszerűen a dolgok nem így történnek. Majd ha lesz széleskörű bemutató, akkor leírom problémáimat, addig csak szépen feljegyzem magamnak. A legnagyobb baj az, hogy a karakterek soha nem kerülnek közel a nézőhőz, nem lehet átérezni hatalmas problémáikat. Az egész film súlytalan, egy kellemes humorú, ám semmitmondó alkotás. Van egy olyan érzésem, hogy egy plusz 30 perc és kicsit nagyobb odafigyelés a tőzsdei világra sokkal jobb filmet eredményezett volna. Így csak egy hatalmas kihagyott ziccer. Remélem nem folytatódik a csökkenő színvonal és Török Feri új filmjével megint valami maradandót alkot.

Értékelésem: 5/10