Snow Cake (2006) ☆ 👁

Hósüti

(Marc Evans)

angol-kanadai dráma

3,9
★★★★☆
76 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-04-02 13:32:14 ChrisAdam (?) #5

Most olvasom a véleményedet, köszi, hogy gondoltál rám, meg fogom nézni a filmet! :)

előzmény: Kalevala (#4)

2015-06-29 11:32:42 Kalevala (4) #4

ChrisAdam jutott eszembe, mikor néztem a filmet. Talán őt is érdekelné. Sigourney Weaver szerintem nagyon jól érzékelteti velünk, nézőkkel, mit is jelent az autizmus az autista számára, de a külvilág számára is. Pont ezért jó a film, mert be tudja mutatni mind a két oldalt és nálam például elérte, hogy az autista Linda szemével kezdjem el látni a világot. Mert ha a film ezt el tudta érni, akkor sokat ért el. És azt is érzékelhetjük a filmben, hogy a tolerancia, mint az autistákhoz való hozzáállás kevés, mert az nem más, mint az autista viselkedés elnéző elviselése. Ebben a közegben mozgott Linda addig, míg meg nem jelent Alex az életében. Biztos nehéz megérteni, hogy az autisták agya egyszeűen másképp működik, de érdemes megpróbálni, és akkor egy csodálatos meglepetés kerül elő: a hósüti.

2009-09-25 20:38:14 berto (5) #3

Igazi gyöngyszem ez a film! Remek történet, ragyogó szereplők, csodás természeti képek. A magam számára most fedeztem fel, mekkora színész Alan Rickman, és akkor még nem is szóltam Sigourney Weaver autista alakításáról. Ilyen filmek után érzi azt az ember, hogy érdemes filmrajongónak lenni, mert egy-egy hasonlóan jó darab után, lelkiekben sokkal gazdagabbá válik.

2009-03-25 03:38:46 HejjaX (5) #2

szerintem jól játszott sigourney, inkább a szerepével voltak problémák, mert "túl normális" autistát kellett eljátszania, nem egy esőembert - ha már bele akarunk kötni.
de ezt leszámítva remek film volt, az a fajta, amely megérint és elgondolkoztat. több ilyet kellene forgatni, persze ahhoz kéne még néhány ilyen zseniális forgatókönyv. az meg kevés akad sajna.

még annyit, hogy nézzétek meg!

előzmény: walter gábor (#1)

2009-03-02 13:29:34 walter gábor (5) #1

Nagyszerű, szimpatikus dráma.
Jól ívelő történettel, hangulatos filmzenével, három kiváló színésszel. Habár Sigourney Weaver nem győzött meg teljesen az autista szerepében (attól függetlenül, hogy a szerep érdekében hónapokat töltött autisták között ).

Egy-egy ilyen film megnézése után érzem, hogy még van remény: élnek még Emberek a Földön.