A Nightmare on Elm Street (1984) ☆ 👁

Rémálom az Elm utcában

(Wes Craven)

amerikai fantasy, horror, thriller

3,8
★★★★☆
758 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-05-04 16:48:16 Edwest12 (5) #53

Sajnos a befejezésen tényleg érződik, hogy nem volt igazán jó ötlet a lezárásra. Viszont a film 1984-es, így ami ma klisé, az akkor még nem volt annyira elkoptatva.

előzmény: Doc (#52)

2021-05-03 22:26:48 Doc (4) #52

Most láttam először, összességében tetszett. Az első óra kifejezetten jó, borzongató.
A végén viszont eléggé elfogy a szufla, a befejezésen végképp dolgozhattak volna még.
Álom volt az egész - ez már önmagában is sablonos. Ráadásul, ha az, és a csaj legyőzte, akkor hogy tud kitörni az ajtón?
Az alternatív befejezésekben is csak minimális eltérések vannak a legeslegvégén, semmi érdemi eltérés.
Ami még nagyon nem tetszett, az az önbíráskodó szülők - bár az kétségtelen, hogy egy igazságtalan halál prímán megmagyarázná, hogy miért jön "vissza".
Az összes kifogásommal együtt is ez egy egész jó kis horror/thriller, anélkül hogy undorító vagy beteges lenne.

2020-05-31 11:44:08 Ubul (4) #51

gyerekként én a 2. részt láttam először, az még trágyább, de akkor nagyon nagy hatással volt rám. Majd még az első részt nézte bátyám, és véletlen pár jelenetet elkaptam, és sokáig álmodtam velük.

Aztán felnőtt fejjel, valamikor 2010-es évek elején újranéztem az egész sorozatot, akkor már közel 30 évesen, és az első részében még volt valami ami megfogott, de amit írsz, teljesen jogos rá sajnos.

az ágyas jelenet ettől függetlenül elég erősen megmaradt bennem, és az egész filmben talán az egész leghorrorisztikusabb

Amúgy vicces a gyerek agy, mert teljesen más jelenetekre emlékeztem, mint ami ténylegesen volt az egyben és a kettőben.

előzmény: Dió (#50)

2020-05-31 11:34:00 Dió (2) #50

Egy nagy adósságot törlesztve először ültem le az Elm street elé, de csak hogy rájöjjek, milyen veszélyes is úgy megnézni egy ilyen filmet, hogy nem gyerekként láttam először, hanem felnőtt fejjel nézem... sajnos egy nevetségesen gyenge horrorként csapódott le. Az eleje még jó, szépen építkezik a feszkó, aztán az egészet elkezdi lehúzni a sárba a szereplők megmagyarázhatatlanul trágya játéka, majd a második felére már a sztori is elfárad és önmagát kezdi ismételgetni, hogy aztán a végén egy irdatlanul hugy Home alone majmolásba bukjon alá és végül még egy annál is gagyibb záróképpel tegye fel az i-re a pontot. Régi klasszikusokat illetően maradok a Thing, Poltergeist és Prince of darkness hármasnál.

2019-12-04 20:51:25 dittike (5) #49

Kifejezetten hátborzongatólag hatott rám is.

2019-09-18 13:02:41 Edwest12 (5) #48

Hiszem és vallom, hogy Freddy Kruger a legnagyobb kihagyott ziccer a horrorfilmek történetében. Egy olyan horrorikon, akihez egyedül az első rész a méltó. Itt fektették le azt a mítoszt, amit utána csak rongáltak, félreértelmezve Freddy alakját. Freddy kegyetlen pszichopata, aki nem azért nevet, mert vicceset mondott, hanem mert élvezi a kegyetlenséget. Ezzel szemben a folytatásokban egy idétlen pojácát faragtak belőle. Persze biztos van, akinek így jön be...
Természetesen ez sem tökéletes film, az utolsó jelenet például technikailag csapnivaló, és szerintem logikátlan és felesleges is. Ebben a részben a kesztyű nem csupán egy kellék, mint a csíkos pulcsi meg a kalap, hanem használva is volt. Itt még nem jöttek elő azzal a megszokott marhasággal, hogy megpróbálják megmagyarázni a karakter létezését, múltját és jelenét, hogy a végén teljesen lecsupaszítva a főhőst már a kutya ne üljön be rá a moziban.
Olyan ikonikus jelenetek vannak a filmben, amik méltán kerülnek be különféle horrorfilmes összeállításokba.

2018-01-08 15:43:34 Demóna (4) #47

Életem első horrorfilmje volt,még videokazettán néztük :)Ott volt a fél haveri kör meg egy tucat szendvics :)Felejthetetlen:)

2017-10-27 13:08:58 GothMan (5) #46

Egy jóka adag popcornal és egy nagy kólával plusz a haveri társaságoddal remek kis szórakozást fog nyújtani ez a 84-es klasszikus "horror".

Ha pedig egyedül nézed a sötétben, minden nélkül, még talán el is éri azt a hatást, amit Craven megálmodott. ;)

előzmény: Norbert Simon (#45)

2017-10-27 07:51:28 Norbert Simon (4) #45

Én már amikor első alkalommal megnéztem már akkor szakadtam a nevetéstől. Anno szüleim fiatalsága idején ez maga volt a para. Végig rágták a tíz körmüket a haveri társaságukkal. Mesélték. Én szarrá röhögtem magam. De így is jó volt. Egykori színezete már halványulóban van de még szerintem manapság is előnyben lehet részesíteni mint a mostani többségben csapnivaló( ezzel nem igazán azt akarom érteni ,hogy ma nem készülnek jó alkotások a műfajban). Nem igazán horror ez sokkal inkább egyfajta vígjáték megpakolva némi de nagyon jól kifundált fantasy elemekkel. Köszönjük Öntől Mr Craven. Ilyen jól kitalált gyilkost mint a Freddy jobbat kitalálni talán nem is lehetne. pláne ,hogy már nem élő és a lelke a túlvilágról beköltözik az agyunkba éjjel mikor édesen alukálnánk. Baromi jól néz ki! A tini "színészek" tényleg nem a legjobbak.( Johnny Depp még milyen kölyökpofa először meg sem ismertem). Egy jóka adag popcornal és egy nagy kólával plusz a haveri társaságoddal remek kis szórakozást fog nyújtani ez a 84-es klasszikus "horror".

2016-12-27 03:03:24 Ugor (4) #44

Vicces kettősség van benne. Fantasztikusan jó történet, velőtrázóan pocsék színészekkel. Minden szereplő kritikán aluli. És mégis, ezzel együtt van valami kultikus bukéja, a horror-vígjátékot súroló bája, ami azért elragad, vele visz és valahogy értékké is teszi. Amúgy mindig nagy találat az, ha nem tudod, hogy meddig tart a valóság és meddig az álom. A rendező változatlanul zseni.

2016-11-17 08:50:48 Dezsmant (5) #43

Nagyon jó, nagyon izgalmas, és a vége is ott van.

2016-01-28 15:35:56 kobretti88 (?) #42

Nagyon jó a VICO-s szinkron. Dózsa László telitalálat volt Freddy-nek.

előzmény: Charlie O'Brian (#41)

2016-01-12 10:41:38 Charlie O'Brian (3) #41

Magyar szinkronosan tekintettem meg.

Ahogy belenéztem, rögtön hallottam az ótvar szinkront, az elejétől nézve már tudtam előre: forgalomba hozza a VICO amerikai magyar vegyesvállalat :D

Nem tudom, van-e normálisabb magyar hangja, mindenesetre a VICO-s szinkron jócskán rontott a filmen.
Valahol kult film. Az alapötlet jó, de jó pár helyen tini horrorra hajaz, vagy tipikus slasherre. Kevés olyan horrort találni, amelyik szigorúan véve nem hülyeség, ez is az. :)

Mindazonáltal nagyobb gyerekek/tinik szemszögéből eléggé félelmetes egy film lehet. Külön gonosz dolog, hogy a támadás az álmaidban jön. Ezzel jó pár álmatlan éjszakát, valódi rémálmokat okozhattak a fiatalabb korosztálynak. :D

2014-11-16 12:48:48 Leo_Stotch (4) #40

Még sosem láttam egyik részt sem, kivéve a Jasonnal közöset. Így beszereztem őket és a terveim szerint ma, holnap, esetleg holnapután lecsavarom mind a hetet.
Az első nagyon tetszett. Különösen az első fele. Hangulat és ötletesség csillagos ötös! Szerintem nem járt el felette az idő. Ami kicsit lejjebb húzza, az a vége..nem ilyenre számítottam, bár lehet félre is értelmeztem..
Meg az nem volt jó, mikor
Depp-et kelti az anyja kb 15 perccel éjfél előtt, majd gyilkosság, aztán mentők, rendőrök ki, majd a lány beszél az apjával, mondja neki, h 20 perc múlva törje rá az ajtót,fél egykor. Plusz van ideje csapdákat állítani, anyuval beszélni, s még el is alszik..

Na, de sebaj..jöhet a következő.

2013-02-27 23:24:48 Xuja (4) #39

Ütős atmoszféra és egy igen emlékezetes főgonosz. Craven remek stílusérzékekkel nyúl az alapvető horrorklisékhez, és olvasztja bele ebbe az amúgy eléggé egyedi és elborult alapsztoriba. A lezárás meg eléggé magas labda volt, szóval ne kérjük rajta számon, hogy nincs sok értelme. :)

2012-11-01 10:24:00 ChrisAdam (5) #38

Huh. Annyira jó volt, hogy a Halloweent (amit úgyszintén tegnap néztem), gyorsan hármasra datálom. Kitűnő horror, egy percre sem hagy nyugodni. Bár megijedni kevésszer lehet, de a feszültség mindvégig bennünk van. Freddy ugyan inkább szerethető figura, mint félelmetes, főleg mert olyan jól röhög. :D
A finálé tökéletesítette, ami megadta nálam az ötöst. A zene is fasza volt. Kellemes meglepetés!
90%

2012-10-29 23:20:39 Leppard (2) #37

Hát ez sokkal rosszabb volt, mint amire emlékeztem.

2012-09-06 20:21:49 Victor Vance (5) #36

Annak idején mikor általánosba jártam a haverok közt nagyon nagy kultusz volt ez a film, alig vártuk hogy leadja valamelyik tévécsatorna, hogy végre fel lehessen venni videóra, és amikor ez sikerült, kézről kézre adtuk kölcsön a másiknak. Azóta felnőttem (úgy ahogy), és megnéztem párszor, és bár nem tetszik annyira mint elsőre, vagy mint gyerekként, azért az hogy ez egy kultuszfilm, az vitathatatlan. Nem véletlenül ez a ’80-as évek egyik legjobb horrorja, Wes Craven valami igazán eredetit talált ki, de filmje erősen merít az évekkel korábbi Halloween című klasszikusból, de mégis egy olyan mozit, karaktert hozott létre ami simán felveszi a versenyt azzal. Bár ma már a cselekmény körülbelül annyira félelmetes mint egy Barátok közt rész, a különleges hangulat mindvégig jelen van, és Freddy Krueger kinézetétől, személyétől azért mégiscsak libabőrös lesz egy kicsit az ember háta. Főleg hogy itt még nem olyan vicces, szinte alig beszél, nem úgy az egyre rosszabb folytatásokban. Ha eltekintünk az álom és a valóság elméletétől (amelyeket egyébként nagyon stílusosan oldott meg a rendező), akkor nem kapunk mást mint egy vérbeli slasher-t, ahol sorra hullanak el a szegény fiatalok, válogatott, brutális halálnemekben. Persze nekik alakítaniuk nem nagyon kellett, szinte magukat játsszák, sztereotip karakterek. Freddy kizárólag tinédzsereket ijesztget, gyilkol, ez a kamaszkor traumatikus élményeit ábrázolja, és nagy szerepet játszik a szexualitás is (gondoljunk a kádas jelenetre például), valamint a film egy tényleges fricska volt az amerikai társadalomnak, hiszen ezekben az időkben nagyon sok család a nagyvárosból, kisvárosokba költözött, mert azt hitték, ott kevesebb veszély leselkedik a gyerekeikre. Az álomjeleneteket már korábban is méltattam, nagy dicsér jár értük, remek miliő járja át őket, talán a forgatókönyvön lehetett volna még mit csiszolni, és van néhány olyan trükk, ami mai szemmel nézve már igencsak vicces. Ettől függetlenül alapmozi még mindig a műfajban, és az utolsó jelenet is nagyon ötletes, pont olyan módon van vége, ahogy az egy horrorfilmhez méltó.

2011-11-18 15:09:31 Csende Kristóf (4) #35

Egyedi, autentikus - ahogy mondani szokás - rémálom hangulata miatt muszáj zseniális osztályzatot adnom rá, meg Englund miatt is. Jó kis filmecske ez, Craven jó hangulatában készítette.

9/10

2011-10-23 13:51:46 bruce (2) #34

Vér ciki történet gáz színészi alakítások, komolytalan üldözések, fülbemászó zene szóval klasszikus horror kedvelőinek alap film.Nekem egy kínszenvedés.

2011-08-20 15:41:47 Olórin (5) #33

Ezt jó volt újranézni. Azzal ellentétben, amit régen írtam, a zárójelenetet most kifejezetten hatásosnak találtam (rosszabb lett volna, ha csak simán véget ér), az egyetlen, amivel még mindig nem vagyok kibékülve, az a Reszkessetek betörők-beütéses kregetőzés-betolakodóverés a fináléban. De összességében most már jár az ötös.

2011-05-01 12:21:44 BonnyJohnny (4) #32

A többi rész már a nyomába sem ér. Nem véletlen, hogy a későbbiekben nem Wes Craven tűnik fel, mint rendező.
De persze nem akarlak lebeszélni. Én is egy maratoni filmfolyamban néztem meg mind a hat részt, ahogy a Péntek 13 sorozatot is. Megfelelő társaságban, kellő sör/üdítő és pizza/chilis bab kíséretében nagy élmény a vizsgaidőszak előtt... közben... helyett :D

2011-05-01 12:10:40 Bruce94 (4) #31

Én is először láttam a napokban, de én teljesen más véleményen vagyok, mint Rea.:) Nagyon, hangulatos, kicsit ijesztő [nem azt mondom, hogy összecsokiztam a gatyámat, de azért nem egy olyan békés film ez]. Freddy azóta már része lett a kultúrának, és így a filmre akár 60-70 év múlva is emlékezni fognak. Englund-ot, pedig menthetetlenül beskatulyázták, hogy ő Freddy Kruger, a többi színész tényleg átlagos, vagy gyenge. A film csúcspontja vitathatatlanul az első 1 óra vagy inkább 70 perc, utána kicsit átmegy hülyeségbe, de szerintem a vége megint zseniális lett. Mindenképp megfogom nézni a többi részét is. Sok mai horror tanulhatna belőle, a rendező másik már-már kultikus munkája a paródiába átmenő Sikoly pedig elbújhat mögötte, pedig azt sem tartom egy félresikerült darabnak.

10/9

2010-10-18 17:01:54 Rea (2) #30

Ma rávettem magam, és megnéztem. Hát nem estem tőle hanyatt. Sokkal jobbra számítottam. Klasszisokkal. Igazi beszarós filmet vártam, de majdnem minden elvileg ijesztő képsoron csak mosolyogtam. Bekerült ez is az egyszer nézhető filmek kategóriájába. Ezután még meggondolom, hogy a többi részt megnézzem-e. Lehet, hogy a következő inkább az újrafeldolgozás lesz. Legyen mihez hasonlítani.
10/3

2010-06-02 00:07:26 acidphase (4) #29

en nem reg lattam eloszor es emlekeim szerint sem jart el felette az ido..

2010-06-01 23:31:20 Brumi (2) #28

Nálam igen. :)

előzmény: limupei (#27)

2010-06-01 23:29:55 limupei (5) #27

Dehogy járt:)

előzmény: Brumi (#26)

2010-06-01 23:28:43 Brumi (2) #26

Egy illúzióval kevesebb. Gyermekkoromban jó pár álmatlan éjszakát okozott Freddy a Rémálom-filmekkel, így a remake közeledtével elő is szedtem az első részt, hogy borzongjak egy sort. És jött a nagy meglepetés: para az nem sok volt, mosoly viszont annál több. Robert Englund még mindig zseniális, színésztársainak alakítása viszont többször pocsék, mint elfogadható. Az alacsony költségvetés és a dicső 80-as évek párosa miatt még lehetett volna bájosan egyszerű a film, Wes Craven klasszikusa mai fejjel viszont már inkább egy erőteljes renoválásra szoruló emlékműre hasonlít. Helyenként kínosan röhejes, néhol szándékolatlanul vicces, ráadásul félni sem nagyon lehet rajta. Egész egyszerűen eljárt felette az idő.

2010-01-07 00:42:57 [: Azuroo andrew :] (5) #25

a legviccesebb a 6. részben - Freddy's Dead: The Final Nightmare

OFF:

Az Elm utcai ház :

[link]

[link]

cím

1428 North Genesee Avenue
Los Angeles, CA 90046

"This is a private residence - please DO NOT bother the people living there.":))

előzmény: limupei (#24)

2010-01-03 01:51:00 limupei (5) #24

Ebben a részben még nem vicces. Alig beszél.

előzmény: Ivan/ (#22)

2010-01-03 01:14:57 Cesare Gonzago (5) #23

Minden pillanata zseniális... :)

előzmény: Ivan/ (#22)

2010-01-03 01:14:13 Ivan/ (5) #22

Újranézve meg kellett állapítanom, hogy Freddy Kruger még most is az egyik legviccesebb és legkarakteresebb gonosz a horrorfilmek történelmében. Amugy meg a Rémálom… egy remek filmszéria, amiből az első rész talán a legkiemelkedőbb és a ’80-as évek hangulata valljuk be rengeteget hozzátesz a filmélményhez:)

9/10

2009-09-17 15:03:29 acidphase (4) #21

en a napokban lattam, de eletemben eloszor.. nekem is kellemes elmenyt nyujtott.. bar azer kesztetest nem erzek h a 'sorozat' többi részét is megnézzem, azok börlehuzogatások, gondolom én.

2009-09-17 14:20:44 "L" (4) #20

Megkszdtem a Rémálom filmek (némelyiknél újra) nézését. Kellemes élmény, nem gondoltam volna, hogy egy 25 éves film így rám hozza a frászt. A csavaros, kérdőjeles befejezés pedig inkább előny számomra, ellentétben néhányotokkal.

2009-03-25 10:39:33 Daemiaen (5) #19

Másról beszélsz. :) Nem az 5990 és 990 forintról beszélünk, hanem 14990 és 19990 forintról. :) A különbség relatív. De akkor lehetne 9 494 990 és 9 499 990 is. Ez pusztán pszichológia, ami a DVD-re fordított költés esetén még inkább előtérbe kerül.

előzmény: limupei (#18)

2009-03-25 10:24:26 limupei (5) #18

Nem hinném, hogy ma Magyarországon "28" embert érdekelne 5000 forint különbség.
Lásd a Select Universal filmjei. Nagyságrendekkel több ember veszi meg 990-ért, mint anno több ezerért az InterComtól. Lehet, hogy így háromszor annyit kell eladni ugyanannyi haszonért, de annyi simán megvan...sőt, több.

előzmény: Daemiaen (#17)

2009-03-25 10:06:10 Daemiaen (5) #17

Nem az összecsomagolás kerül ennyibe, hanem a felára annak, hogy ezt még 14-15 ezerért is csak párszázan vennék meg. Ennyiért kisebb lehet a kockázata annak, ha 500-an veszik meg, mintha 14990 lenne és 528-an vennék meg.

előzmény: limupei (#16)

2009-03-25 09:55:33 limupei (5) #16

Nem vagyok hülye, tisztában vagyok a helyzettel.
Csak azt nem értem, miért kell ennyiért adni. Ha jól látom, a filmek külön megvéve nagyjából 5000 forinttal olcsóbbak. Nehogy már azt mondják, hogy ennyibe kerül az összecsomagolás. Aztán meg csodálkoznak, ha nem veszik meg az emberek.

előzmény: Daemiaen (#15)

2009-03-25 08:52:03 Daemiaen (5) #15

1. Gondolom, nem megjelenéskor vetted meg. Ez a magyar piac, itt nem lehet százezreket, de még tízezreket, sőt, még ezreket sem eladni egy ilyen dobozból.
2. Az egyes pontból következik ez is, azaz, hogy miért nem vállal plusz költségeket a forgalmazó.
3. deviant megválaszolta.
4. Így van, ízlés dolga.

Minket a román piaccal kell összehasonlítani, nem az amerikaival.

előzmény: limupei (#13)

2009-03-24 22:34:26 deviant (5) #14

szerintem ez még csak illusztráció, bár tényleg nem gondolom, hogy összejön a várt előrendelés a cuccra. meg hát a mai díszdobozok tényleg nem olyanok, mint néhány évvel ezelőtt.

előzmény: limupei (#13)

2009-03-24 22:30:36 limupei (5) #13

nem slimről

Oké, csak olyan vékonykának tűnik:S
Az amcsi verzió jóval vastagabb és így minden oldalán kép van (a dvd-k gerincéből összeáll a háttal álló Freddy).

2009-03-24 22:11:24 deviant (5) #12

1. nehéz lenne versenyezni azokkal az árakkal...
2. ezzel is.
3. itt elvileg egy digipack kiadványról van szó - nem slimről - ami szerintem érdeklődés hiányában nem fog megvalósulni.
4. egyetértek.

előzmény: limupei (#11)

2009-03-24 21:42:15 limupei (5) #11

Jön a DVD (ha jön)

Hát, azt hiszem nem bántam meg, hogy az amerikai verziót vettem meg.
1. Fele ennyibe sem került.
2. Abban volt egy bónusz dvd, egy könyvecske és 3D szemüvegek.
3. Nem ilyen vékonyka a díszdoboz (ott a dvd-k nem műanyag tokban vannak, pláne nem slim tokban).
4. A borítók is mások...naná, hogy ízlésesebbek (bár ez ízlés dolga)

2008-12-07 20:24:38 slipknot (5) #10

fasza kis film, szeretem Freddyt! jó a humora, jó az alakítás, és a film története is egyedi!!! nekem igazából Jason a nagy kedvencem de Freddy is hozzá tartozik a legjobbakhoz és imádom!!!

2008-09-03 23:46:12 GothMan (5) #9

Már el is felejtettem, mekkora király film ez! A végével én sem vagyok elégedett, bár ha úgy nézzük, hogy amikor Nancy felébred és magával hozza Freddy-t, az valójában még mindig csak álom, és onnantól kezdve nem is ébred fel többet, akkor kibékülök vele. ;) Egyébként első osztályú szürrealista horror, annyi ötlettel és fantáziával, hogy le a kalappal - hogy stílszerű legyek. Egy igazi klasszikus.
9/10

2008-08-11 15:26:54 Zalaba Ferenc (3) #8

honnan az infó? :)

2008-08-11 15:03:50 Cesare Gonzago (5) #7

Nemsokára megjelenik DVD-n!

2008-01-22 16:46:23 headydream (5) #6

Lehet, hogy gyáva vagyok, de én per rettegtem, mialatt néztem....eleve nagyon félek az ismeretlentől...így attól is, ami álmunkban történhet...alig mertem utána aludni:( persze ettől függetlenül -vagy éppen ezért- jó film:)

2007-12-01 12:37:28 Mikkey (5) #5

imádom szinte mindegyik részt. igazi antik, menekülős, nyomasztós horror. van freddy bábum is :)

2006-07-11 12:44:39 deviant (5) #4

néha igen. lásd amerikai nindzsa. :) nincs annál jobb, mint egy váratlan poén. robert englund szerintem nagyon birtokában van a mókázásnak.

előzmény: Olórin (#3)

2006-07-11 11:21:41 Olórin (5) #3

még akkor is, ha a humor nem szándékos?:)

2006-07-11 10:28:21 deviant (5) #2

jó kis horror ez. szeretem, amikor a para vegyül a humorral. :)

2006-07-11 01:43:13 Olórin (5) #1

Az első egy órával maximálisan elégedett vagyok: ijesztő, feszült, hangulatos és ötletes, bár vannak benne logikai bukfencek. Aztán a végét Craven elég emberesen elbaltázza, jön a szokásos rohangálás-menekülés a gyilkos elől, néhol meg már röhögtem, hogy Nancy miket csinál Freddyvel, tisztára mintha egy Reszkessetek betörők! prequelt néztem volna:) És akkor még ott a buta, zavaros, átgondolatlan zárójelenet, ami az élmény egy részét elég szépen tönkrevágja.
Azért látszik, hogy Cravenben mindig volt egy kis hajlam, hogy hülyét csináljon az ilyen filmekből (mint a későbbi Sikolyban): a 15 éves Nancy a tükörbe néz, és azt mondja, "Jézus, mintha 20 éves lennék." az őt játszó Langenkamp pont annyi volt, amikor a filmet forgatták.
70% (kis jóindulattal)