St. Elmo's Fire (1985) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2015-04-24 19:06:05 taxilovearsenal (3) #4

A Nulladik órával együtt néztem meg a filmet, mivel mondhatni, kéz a kézben járnak együtt. Mindkettő coming of age film, a felnőtté válásról, a nehéz döntésekről, az útkeresésről szól. Mindkettő 1985-ben jött ki, és lettek egy generációnak alapfilmjei. Továbbá ez a két film határozta meg a "brat pack"-et, azon fiatal színészek csoportját, akik a 80-s évek közepén ünnepelt sztárok volt (és ironikusan nagyjából ez is volt pályájuk csúcsa).

Viszont amíg a Nulladik óra egy kifejezetten kellemes, tartalmas film, a Szent Elmo tüze sokat akar markolni, de keveset fog: a 7 karakter mélységi bemutatása nem sikerül, többen haloványabbak, marginálisak. A karakterfejlődés sablonos, és ezt s kommersz módon teszi (ellentétben a párjával, ami szintén sablonos, de nem kommersz).
2-3 közti, egy halovány 3-sal.

2011-04-13 01:19:15 Ivan/ (4) #3

Elképesztően jó kis film, a felnőtté válásról az útkeresésről és mindennel, ami ezzel jár. Ha ez azonban nem volna elég ráadásként ehhez párosul a ’80-as évek feledhetetlen hangulata is (hiába ekkor még normális világ vette körül az embereket) és ezzel egy egészen jó filmmé válik a szememben Schumacher alkotása.

7/10

2011-02-22 08:21:27 dafna (4) #2

Gyerekkorom nagy kedvence volt. Agyonmásolt, rettentő minőségű videokazin. Biztosan benne van ez a nosztalgikus érzés, amikor jónak látom. :)

2010-04-09 18:10:43 Paul Ricard (2) #1

A sok évi átlagnál is bugyutább trendkövető '80-as évekbeli "coming-of-age" sztori(bár lehet, hogy a tini szappanopera megnevezés illőbb lenne), tele olyan húzásokkal, amiatt miatt úgy általában a hideg kiráz ettől a korszaktól.