Gridiron Gang (2006) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2024-09-04 13:35:03 branton (4) #3

Vitathatatlanul Dwayne Johnson legjobb színészi játéka és legjobb filmje ez. Amit SoZi leírt lentebb, azzal én mélységesen egyetértek.
Annyira ott van a filmben az, hogy egy igazi, kőkemény, korhatáros dráma legyen, ám végül Disney lesz, valóban. Nem rossz így sem, sőt...
Úgy gondolom, minden kihagyott ziccerével együtt, nagyon jó film ez. Sokszor láttam már, fogom is.

2015-02-17 16:43:22 SoZi (3) #2

Kicsit kihagyott ziccernek (vagy stílszerűen inkább fumble-nak) tartom ezt a filmet, mert nagyon jó tempóval indul. Jó akciók, bandaháborúk, javítóintézeti konfliktusok. De aztán lesüllyed a szokásos disneys sportfilmek szintjére. Azokéra, ahol a zene arogánsan túlcsordúl, és ahol a legkisebb mozzanatok a meccsen is úgy túl vannak örömködve, mintha SuperBowlt nyertek volna. Sokkal több karcos drámát elbírt volna ez a film. Pl amikor megjelenik a bandtag a meccsen, ott megint működik valami, de aztán megint nem fordítanak rá elég figyelmet. A focis akciók végülis nem rosszak, de nagyon sok beállítás köszön vissza a Minden héten háborúból, ami nem biztos hogy rossz, de nem mer eredeti lenni.
A lent említett Remember the Titans-hoz szerintem a főszereplő erősségében hasonlít a legjobban. Jó látni A Sziklát, de egy idő után az ő karaktere is ugyanazokat a köröket futja. Ez persze nem az ő hibája, ő megteszi amit kell. Plusz igazi kis csemege a fanoknak, hogy egy jelenet erejéig újra felveszi a szerelést és a régi számát, amiben a Miami Hurrcanes-ben játszott.

Összegezve, kicsit többször sejlik fel a We are Marshall, mint a Titans, de végülis nézhető.
Lassan kellene egy ranglista a focis filmekből. Még a Replacements meg a Leatherheads hátravan, aztán nekiesek.

2012-10-24 21:19:28 HejjaX (4) #1

A "Remember the Titans" mellett a legjobb amerikai focis film, amit láttam, ráadásul igaz történeten alapul. "The Rock" is tök jól nyomta, a végén pedig érdekesek azok a dokumentum bevágások, melyekben ugyanazok a mondatok hangzanak el az eredeti edzőtől és játékosoktól, mint a filmváltozatban (pl. az első vesztes meccs után).