Veronica Guerin (2003) ☆ 👁

Lapzárta: Veronica Guerin története

(Joel Schumacher)

amerikai-angol-ír dráma, életrajzi film, krimi, thriller

3,4
★★★☆☆
77 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-06-22 22:30:16 Benny Bug (2) #4

A témából ki lehetett volna hozni egy nagyon érdekes darabot, de ez nem sikerült. A cselekmény unalmas, jellegtelen és vontatott is egyben. Cate Blanchett nem rossz, de azért tőle is bőven láttam már emlékezetesebb alakításokat. Sajnos ez nekem elég nagy csalódás volt így. Colin Farrell meg szerepel úgy egy jelenetben, de mégis sikerült találniuk neki egy elviselhetetlen magyar hangot. Grat...

2018-04-29 19:25:14 betti (4) #3

Van egy - szerintem - elég hihetetlen jelenet a filmben, amikor John Trayan találkozik Veronicával, egy csaj odalép hozzájuk, és szemére veti Trayan-nak, hogy mit magyaráz itt az újságírónőnek, mikor ő volt az, aki meg akarta öletni, sőt, konkrétan azt az utasítást adta, h fejbelőjék, csak az embere meggondolta magát stb.
Önmagában azt, h egy ilyen szitu előjön, el tudom képzelni, de nagyon másképp, legalább vmi előzmény kéne (pl a csaj és a pasi durván összevesznek, vagy a nő mattrészeg stb.), így egyszerűen hihetetlen, hogy ebben a közegben egy csaj - valszeg prostituált - ezt így szép pázmányi körmondatokban ezt előadja.

Ez azért zavart kissé.

2018-04-29 17:02:55 betti (4) #2

Nemrég néztem meg a Jackie című filmet - az is, ez is egy nőt a középpontba helyező történet, sőt, még az is igaz, hogy mindkettőben olyannyira a címszereplő uralja a filmet, hogy szinte nincs olyan pillanat, amikor ne mutatná őt a kamera. Több hasonlóság nemigen van. A Jackie-ben nagyon kevés az "akció" (ami - tekintettel arra, hogy igencsak egy "akció" utóhatását, az azt közvetlenül követő eseményeket meséli el - különösen érdekes, és azoknak, akik nem tudják, mi vár rájuk, akár csalódást keltő is lehet), Veronica Guerin története sokkal mozgalmasabb. A Jackie inkább a személy érzéseire, viselkedésére, lelkiállapotára koncentrál (mindezt úgy, hogy a lelkiállapotáról édeskeveset beszél), ez a film inkább a konkrét eseményekre.

Ettől (mármint attól, h ez nem annyira "lelkizős" film) nekem ez jobban tetszett. Keveset kaptunk a családi életből, a hátteréről, de ez a kevés korrektül, szépen be lett mutatva, a nyomozás, az újságírói munkája is izgalmas, érdekes - Cate Blanchett nagyon jól játszik, teljesen új arcot láttam tőle, mint eddig bármikor, a drogbárót játszó színész visszafojtott indulata, mozdulatlan arca olyan, h majd betojtam tőle... stb. Működik :)
(A vége nekem nagyon kemény volt. Nem csak maga a gyilkosság, hanem az, hogy hova vezetett az önhittség, a bármit-megtehetek hite - a következmények, a közvélemény fellázadása stb)

2007-06-25 18:13:28 zéel (4) #1

Egy tényfeltáró újságírónő esete az olaj-maffiával. Bocs, a drog-maffiával.
Azt tudjuk, hogy Oroszországban nem szoktak jól végződni az ilyen történetek. És Magyarországon? Bocs! Írországban?
A film egy megtörtént esetet dolgoz fel. Ugyan nem ez Joel Schumacher legjobb filmje, de bemutatásakor méltánytalanul kevés figyelmet kapott. Pedig már nálunk is időszerű a téma. Sajnos.