Bangkok Hilton (1989) ☆ 👁

(Ken Cameron)

ausztrál dráma, kalandfilm, minisorozat

4,1
★★★★☆
165 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-01-18 23:35:26 betti (5) #7

Egyszer láttam diákkoromban, jóval később sikerült megvennem, bőven felnőttként, és nagyon jó volt újranézni, semmit sem veszített a varázsából :-)
Ritkán adok ötöst (szerintem :) ), de ez számomra a sorozatok egyik csúcspontja. Amikor elkezdtem nézni, olyan, mintha GG és a lány lenne a főszereplő, aztán elég rövid idő alatt kiderül, hogy nem... és a "fő" sztori még érdekesebb is :) De minden a helyén van, a háttértörténet és annak figurái, a nem bemutatott, a film (elejének) idejéhez képest is múltban játszódó események, a szereplők jelleme, viselkedése, temperamentuma... A mellékszereplők is nagyon ott vannak, kidolgozottak, érdekesek, szívfájdítók.
Nagyon jó arányban vegyíti a "lelkizős", a drámai, és az izgalmas elemeket, ugyanannyira (csak másként) érdekes pl az anya személyiségének változása, vagy pl a nyomozás, a szökés. Nem látszik, hogy patikamérlegen egyensúlyozták volna ki a személyes, finomabb, érzelmesebb részeket az akcióval, mégis nagyon szépen simulnak össze.

2017-08-20 11:10:42 Jereváni Rádió (5) #6

Kb. 25 éve (!) láthattam utoljára, most újranéztem és egy fikarcnyi csalódást sem okozott. Szépen felépített drámai történet, erős színészi alakításokkal (Nicole Kidman, Hugo Weaving, Denholm Elliott).

Itt megtekinthető az összes része egy videoban.

2013-04-06 11:37:32 Tenebra (3) #5

Alan Parker Midnight Expressén felbuzdulva nyögvenyelősen (kb. 3 hónap alatt :D), de újranéztem ezt. Gyerekkoromban örökké ezt adta a tévé, így párszor biztos megtekintettem, persze szórványosan, nem mindegyik részt. :D

Most így kb. 20 év múlva, egyben megnézve közel sem tetszett annyira. A 2., 3. és 6. rész kiváló, illetve az 5. rész végén a Mandy és Billy kivégzése megdöbbentő, de amúgy a maradék három rész nem nyerte el a tetszésemet. A börtönélet bemutatása jó, habár érződik, hogy sorozatról van szó, nem nagyköltségvetésű mozfilmről... Viszont magán viseli a régi tévésorozatok hibáit: kissé naiv forgatókönyv, néhol hatásvadászat, és nem mindig topon levő karakterek.

Igaz, a főhősnő és az apja tetszettek, meg Mandy sem volt rossz. Kétségtelenül e 3 figura miatt érdekes a Bangkok Hilton. Katrinából lehetett volna egy siránkozós kis damsel in distresst rittyenteni, adta volna magát a szituáció, de szerencsére egy abszolút nem sztereotip női figura volt, hanem feltalálta magát, és egyre jobban előjött belőle a túlélésért küzdő ösztönlény. Az apa mondjuk kicsit már unalmas volt, mikor még az utolsó részekben is az alkoholgőz lebegett a feje körül. :D De kétségtelenül érdekes figura volt ő is (habár a háttérsztorija kész szappanopera, ahogy a film kissé suta felütése is gondolok itt az ő és felesége zűrös viszonyára, ami akár egy Esmeralda-részbe is beillett volna :D ).

Ja, és meglepett "Smith ügynök"/"Elrond" alias Hugo Weaving szereplése, rá nem emlékeztem (mármint, hogy ő játssza a fiatal ügyvédet).

A téma miatt érdekes, meg a karakterek is jók, de hullámzó színvonalú összességében, így egy erős 3-ast adok neki.

2008-12-12 22:31:24 useless (5) #4

Megvettem a díszdobozt! Újra átélhetem gyerekkorom legizgalmasabb sorozatát. :)

2008-10-21 21:29:37 Jereváni Rádió (5) #3

Köszi.

előzmény: Ivan/ (#2)

2008-10-21 21:20:16 Ivan/ (?) #2

Parancsolj:)

[link]

előzmény: Jereváni Rádió (#1)

2008-10-21 21:11:53 Jereváni Rádió (5) #1

Nem adják ki valamikor dvd-n? Imádtam annak idején a sorozatot.