China Moon (1994) ☆ 👁

Porcelánhold

(John Bailey)

amerikai thriller

3,4
★★★☆☆
40 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-01-14 19:52:13 DevilTakeU (4) #5

...de nem logikus, hogy pont egy szuper profit, és nem egy könnyelmű, léha alakot húznak ilyen könnyen csőbe.

Szerintem az. :) Szükséges volt,a film legelején Kyle elmegy helyszínelni,aztán kb. három mondattal megoldja az ügyet. És ezt húzza alá a forgatókönyv a végén:

Kyle: És miért én? Miért nem valami stricit választottál,miért a társadat mártottad be?!
Lamar: Muszáj volt,ha bárki mást használok fel te lebuktatod és vége. Érted most már? Nem bűnbak voltál,hanem biztosíték.


Nem mondom hogy kikezdhetetlen érvek,de tulajdonképpen mégis,a film szabályrendszerén belül tökéletesen működik,érthető döntés Lamar szempontjából inkább a mesterét behúzni,mint egy balekot,akin aztán megbuknak.

Tőlem Madeleine Stowe a vesémet is lenyúlhatná,fülig szerelmesen fel se tűnne,nemhogy egy fegyvercsere! :D

előzmény: csabaga (#4)

2020-01-14 18:46:47 csabaga (3) #4

A Törésben csak kis időre cserélték ki a fegyvert, itt kicsit tovább tartott.
Nem tudom, de van otthon két digitális vevőnk, két ugyanolyan távirányítóval, de azonnal észreveszem, ha véletlenül felcseréljük.
A fegyvert nem kell néha tisztogatni, ellenőrizni?
Egy hangyányi karc elég, hogy észrevegye, ez nem az övé, szerintem...


A film tényleg érdekes, de nem logikus, hogy pont egy szuper profit, és nem egy könnyelmű, léha alakot húznak ilyen könnyen csőbe.

előzmény: DevilTakeU (#3)

2020-01-14 18:38:41 DevilTakeU (4) #3

Köszi hogy reagáltál. Számomra kétféle film létezik: az egyik amibe bele akarok kötni (mert eléri nálam,mert felbosszant),a másik amibe nem akarok,még ha tehetném se (és ez szintén az adott film érdeme,mert szórakoztat,mert elérte nálam hogy belefeledkezzek,hogy élvezzem). A Porcelánholdba - ahogy írtam is - ugyanúgy bele lehetne kötni még több dologba is,mint amiket soroltál - ahogy a kedvenc filmembe,a Hetedikbe is. A kérdés hogy akarok-e.

Én a fegyvert azért nem adom,mert a .38-as a bokapisztolya volt,a csaj simán ki tudta cserélni tokostul - mondjuk szex után -,és te sem nézegetnéd mindennap,sőt ki sem vennéd a tokból ok nélkül. Kinézetre hogy állapítja meg valaki hogy nem a saját fegyvere van nála? Külsőre tökegyformák,csak a gyári szám nem stimmel,de azt meg ember nincs a világon aki ellenőrizgeti,ez olyan lenne mint az autód alá mászni az alvázszám miatt. A Törés c. filmet láttad? Nem fecsegek,maradjunk annyiban hogy egy krimiben ezek a "cserés" dolgok nem újkeletűek,ha fegyverről van szó,ha másról. Az pedig megint csak a film érdeme,hogy én nem gyanakodtam hogy behúzzák Kylet,ez van...még hiszek a romantikában. :) (Na jó,gyanakodtam,de nem akartam hogy gyanakodnom kelljen...gondolom érthető. :P A Palmettonál már csak Woody miatt is,de végig éreztem hogy mi lesz.) És a vége nagyon szép volt,amikor kiderült hogy a nő valóban ki akart szállni...ez az anti-hepiend nagyon meglepett!

előzmény: csabaga (#2)

2020-01-14 17:44:50 csabaga (3) #2

Valóban bele lehet kötni, hogy a profi rendőr nem veszi észre, hogy kicserélték a fegyverét...
Vagy hogy pont rá akarják verni a gyilkosságot, miközben talán valakinek eszébe jutott volna, miért is tette?
Csak nem a nő szeretője volt? Ezzel viszont visszaviszik a történetet a nőhöz, amit legjobban el kellene kerülni.

előzmény: DevilTakeU (#1)

2020-01-14 16:11:57 DevilTakeU (4) #1

Csodálkozom a nulla hozzászóláson,egyben sajnálom hogy ez a film így "átszaladt" az embereken. Ha akkor látom,lehet hogy én is csak megvonom a vállam,a 90-es évek elején-derekán szinte havonta jöttek ki a hasonszőrű alkotások (csak Madeleine Stowetól ott a Revans,az Őrjítő vágy,az Alku,a Szemfényvesztés),viszont mivel nekem jelentős részük kimaradt anno,most pótolgatok,és bizony ez egy nagyon kellemes darab. Semmiben sem kiemelkedő,mégis,van egy teljesen elfogadható története (igen,bele lehetne kötni,de én nem akarok),vannak karakterek (Charles Dance rutin üzemmódban is elképesztő,Benicio Del Toro még éppen a Közönséges bűnözők előtt,de már magabiztosan lehengerlő),van hangulat,izgalom,a muzsika echte 80-as évek (amúgy is gyengém a szaxofon),nekem néhol már-már az Angyalszívet idézte,ezt remélem nem csak én hallom bele (mindenesetre reklamálni nem ér). ;) Ed Harris pedig nagyon,tényleg nagyon jó. És Stowe...aww!:P

A legnagyobb filmek,illetve a kedvenceim kivételével évek óta nem fordult velem elő ilyen,de egymás után kétszer is megnéztem. (A Palmettonál jobban bejött,hátha ez támpont valakinek.)