The Majestic (2001) ☆ 👁

Mi lenne, ha?

(Frank Darabont)

amerikai-ausztrál dráma, szerelmi történet

3,6
★★★☆☆
226 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2014-07-03 17:25:39 csabaga (4) #5

Nem sokban különbözik ez a film a szintén giccses Halálsorontól, de az siker lett,ez meg kevésbé.

Régen már láttam, és nem tetszett.Most néztem újra, a kritikával egyetértek, de végre egy film, ami a hosszú játékidő ellenére is lekötött!

A film és a mozi szeretetéről(is) szól és ez fontos.

Carrey tényleg kellemes meglepetés, több ilyen szerep kellett volna neki a Jerry Lewis utánzás helyett.

2013-01-04 00:02:46 Victor Vance (4) #4

Gyönyörű film magáról a mozi szeretetéről, emberekről, és egy csipetnyi politikáról. Voltaképp nem ez Frank Darabont legjobb műve, klasszikus se lesz belőle, tehát nem az az alkotás ami népies rajongótáborral rendelkezne. De legalább egyszer mindenkinek látnia kellene, úgy vélem, legfőképp akik igazán szeretnek filmeket nézni. Mert, néha úgy éreztem, bizony inkább a moziőrülteket szólítja meg a mű, a többi csak körítés, egy impozáns csomagolásban, az ’50-es évek miliőjében, ahol szabályos boszorkányüldözés folyt, ennek egyik áldozata a főszereplő is, aki ezután igen fura helyzetbe keveredik.
Jim Carrey itt talán legdrámaibb színészi oldalát mutatja meg, a komolyabb filmek, alakítások eddig sem kerültek el, de míg a Truman Show-ban meg-megvillantott egy mosolyt, vagy higanymozgást komikus eszköztárából, és az Ember a Holdon-ban egy komikust játszott, itt viszont olyan teljesítményt hoz, hogy egyszerűen nem tudtam elképzelni Ace Ventura-ként, vagy Stanley Ipkiss-ként. Itt egy olyan embert játszik, aki megtalálja a boldogságot, bár csak nagy nehézségek árán, szívszorító jeleneteken keresztül. Bár vannak viccesebb részek is, azt kell mondanom, számomra néha elég szomorú hangulatú mozi volt, de eközben rettenetesen szívbemarkoló, és szerethető is, Martin Landau beszéde a moziról pedig fenomenális, a legjobb jelenet, és ezért a címért még bőven versenghetnek, még ha a vége kicsit giccses és klisés lett. Ott sajnos nem sikerült megtalálni az arányokat, és az addigi remek hangulat és történetvezetés halványan megszakad, de közben nem árt figyelni az apró poénokra, Carrey a Coco Bongo bárból jön ki, Darabont-tól pedig tiszteletreméltó, hogy nem felejtette el, honnan is származik. A vége pedig happy end, nem is lehetne más, aki másra számít, még nem látott ilyen filmet. Azonban legyen az akármennyire szirupos, a végén nem bántam meg hogy így alakult a főszereplő sorsa.
Szép kis „mese”, de ismerve a rendező előző két művét, ez eléggé elsikkad a filmográfiájában, ráadásul a giccses vég sem tesz jót neki, viszont a színészek kitűnő munkát hoznak, és a nézőben sem egy lelketlen papírízű alkotásként marad meg a mű.

2009-12-02 11:01:02 budaik (5) #3

Vagy azt ha Peter tényleg Luke lenne .)

előzmény: -senki- (#2)

2009-05-12 07:27:45 -senki- (4) #2

Néha tényleg már giccsbe hajló, de azért szép és a történet is érdekes.

A magyar cím "Mi lenne ha?" viszont elég gáz... Ez most tényleg arra utal amikor a filmjével ötletelnek hogy mi lenne ha egy kis kutya csinálna ezt meg azt...?

2008-09-03 17:08:07 wayage (5) #1

Van a filmben egy jelenet melyben Martin Landau megfogalmazza a mozi varázsát. Az vmi zseniális! Egyébként sokáig nem tetszett a film vége. Túl giccses és amerikai volt, de most már megszeretettem. Frank Darabont filmjeire jellemző, hogy a végük vagy pofánütősen sokkoló, vagy kellemes happy end. Néha azért jól esik a szirupos vég is:)