Assassins (1995) ☆ 👁

Bérgyilkosok

(Richard Donner)

amerikai-francia akciófilm, krimi, thriller

3,6
★★★☆☆
527 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-12-31 13:40:54 Victor Vance (4) #3

Stallone sokáig utolsó akciófilmje nem rossz munka. Hozza a ’90-es évekbeli akciómozik hangulatát, de valójában inkább vérbeli akció-thriller, ahogy már előttem is leírták. A történet nem hordoz magában annyira világba kiáltó csavarokat, azt még az edzetlenebb nézők is egyből kitalálhatják, a végén ki támad fel hamvaiból, de ettől függetlenül a forgatókönyv korrekt iparosmunka.
A Wachowski-tesók anno ki is verték a balhét, mert az általuk jegyzett irományt Brian Helgeland eléggé átfoltozta, később maga Donner is bevallotta, előnyösebb lett volna ha nem változtatnak rajta semmit. A tesókon már itt megfigyelhető volt mennyire érdekli őket a technikai világ, a filmben látható bérgyilkosok számítógépeken keresztül kerülnek kapcsolatba, veszik fel a munkát.
A két főszereplő játéka jó, Stallone remek a veterán bérgyilkos szerepében, kimért, tapasztalt és türelmes karakter, ellenpólusa Banderas, aki fiatal, heves, arrogáns és agresszív, tökéletes partnere az öreg akciósztárnak. A szokásos kergetőzés, és macska-egér játék izgalmas, leköti a nézőt, a taxis jelenet, vagy a végső összecsapás a mozi ékességei, és maga az alkotás is megállja a helyét az akciófilmek palettáján.

2012-12-26 21:31:21 taxilovearsenal (3) #2

Tipikus 90-es évekbeli, hangulatos akció-thriller. Az indulás kiváló, ahogy megismerjük Stallone és Banderas karaktereit, rögtön ömlik a nyakunkba az akció, az izgalom. Moore karakterének bemutatása is rendben van, azonban valahol a film közepén leül a rohanás, és a "rövid levegővétel" után nem pörög fel kellőképpen, langyossá, a végén pedig kiszámíthatóan sablonossá, sőt, megkockáztatom, röhejessé válik már az is sok, hogy visszatér az orosz barát (kezeket fel, aki nem gyanakodott arra, hogy ő lesz a megbízó), de Miguel feltámadása, majd árulása 3 olyan csavar, amiből mindhárom felesleges volt véleményem szerint.

Egyébként Sly és Banderas jók, a szinkron (Vass Gábor és Selmeczi Roland)pedig zseniális.

2011-12-07 17:16:14 Csende Kristóf (4) #1

Mint a DVD kiadás borítóján is olvasható: vérbeli akció-thriller. Banderas és Stallone ütős "páros". Donner remek munkát végzett - ismételten.