Rocky IV (1985) ☆ 👁

Rocky IV.
Rocky IV: Rocky vs. Drago

(Sylvester Stallone)

amerikai akciófilm, dráma, sportfilm

3,1
★★★☆☆
503 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Azokat a jeleneteket, amelyekben Rocky a Szovjetunióban edz, valójában Wyomingban forgatták, a szibériai tájra emlékeztető helyszíneken. Továbbá Brit Columbiában, Kanada egyik tartományában vették fel Rocky és Drago összecsapását.

A rendező, Sylvester Stallone törekedett arra, hogy a Rocky és Drago közötti küzdelem valódi legyen. Ennek következtében a forgatáson, Dolph Lundgren véletlenül eltörte Stallone három bordáját. A felkészülési jelenet felvétele során Stallone mellkasi fájdalmakra panaszkodott és az orvos szívsérülést állapított meg, ezért egészségügyi okokból két hónapra felfüggesztették a forgatást

A szovjet vezérkar sorai között helyet foglaló elnök kísérteties módon hasonlít Mihail Szergejevics Gorbacsov orosz kommunista politikusra. A színész, David Lloyd Austin később a Csupasz pisztoly című vígjátékban is eljátszotta a volt pártfőtitkár szerepét és több más filmben is alakított orosz származású szereplőket.

A film zenéit tartalmazó album 1985-ben jelentette meg a Scotti Brothers Records kiadó, majd 1992. március 10-én CD-n is forgalomba hozták.

Deontay Wilder, a WBC néhézsúlyú világbajnoka, Moszkvába látogat, ahol orosz kihívója, A. Povetkin vár rá. Ennek kapcsán nyilatkozta: "Újra fogom játszani a Rocky IV-et, és én leszek a fekete Rocky."

A Family Guyban Peterék D. Lundgren szülinapján mindig újranézik e filmet.

Glebet, a távolba szakadt orosz nagybácsit, a Goldberg család fiatalabb nemzedéke e filmre viszi el (persze a bácsinak nem tetszenek a látottak).

Lundgrent "világsztárrá a 1985-ben élete második filmje, a Rocky IV. tette, amiben Sylvester Stallone nagy ellenfelét, az Ivan Drago nevű kegyetlen szovjet bokszolót alakította. A szerepet 9 hónap hosszú castingfolyamat végén nyerte el, miközben 5000 másik jelentkezőt sikerült felülmúlnia." (life.hu)