Columbo: The Greenhouse Jungle (1972) ☆ 👁

Columbo: Melegházi dzsungel

(Boris Sagal)

amerikai akciófilm, dráma, krimi, thriller

3,6
★★★☆☆
116 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-05-29 19:32:41 jackbau33 (4) #5

A rész érdekessége hogy Ray Milland szintén egy ugyanilyen furfangos gyilkost alakított Hitchcock "Gyilkosság telefonhívásra" c. filmjében,ami gyakorlatilag a teljes Columbo tematika ihletője .Itteni karaktere azért nem olyan emlékezetes de színészi játékára nem lehet panasz.A rész üde újítása hogy Columbo társat kap,egy nem túl eszes,ámde igen lelkes fiatal őrmester személyében.Tetszett hogy a finishez közeledve előtérbe került a tévutas elméleteivel. Maga a sztori tartalmaz pár újszerű és kreatív megoldást (kamu-emberrablás,váltságdíjátadásos magánakció) de az összkép mégsem olyan átütő.A filmvégi lebuktatás eszközére van egy korábbi utalás,számomra mégsem volt túl meggyőző.Nekem 6,5/10

2019-02-06 18:38:32 csabaga (4) #4

Nekem most a logikátlanságok tűntek fel.

A tettes a saját fegyverét használja, amit Columbo bármikor elkérhetne! Még beszél is róla, volt egy, de nem is tudja hol is van, nincsen bejegyezve...
Majd ezt a fegyvert kicseréli az áldozat feleségének fegyverével.( mondjuk, ez az eredeti tervben nem szerepelt, utólag találja ki, nem valami okosan.) Az sem volt bejegyezve? Hiszen az alapján simán azonosítani lehetne.
Vagyis el kellene hinnünk, a feleség ölte meg a férjét a tőle kapott és közismerten a fiókjában pisztollyal, majd elrejtette a saját lakásában egy cipős dobozban.
Ennél már az is okosabb lett volna, ha a nagybácsi hagyja a nő pisztolyát ott ahol van és csak a másik fegyvert dugja el...
De nem, hiszen ha ő a saját fegyverével tette, akkor biztosan a nő is ...

Azt sem nézi Columbo okoskodó segédje, van-e alibije a nőnek, elég ide egy pisztoly is a letartóztatáshoz.

Lélektanilag jó film, de ez a részlet egyáltalán nem logikus.

El ne felejtsem, ez egy csinos harmincas nő, meg tudom érteni a férjet, hogy megpróbálja visszaszerezni.

Persze, míg a nőnek egy sportember szeretője van a nyápic férje helyett, addig ő meg egy butuska szöszi mellett vigasztalódik, akinek a fejében talán nem véletlenül ültette el Columbo a bogarat az megrendezett emberrablásról.
Csak hát, a Váltságdíj egy halottért óta tudjuk, a tettes az, aki a pénzt viszi...

előzmény: critixx (#3)

2018-11-28 00:07:17 critixx (3) #3

Valóban atipikus epizód, de szerintem eléggé közepes. Igazából semmi különösen emlékezetes nincs benne (a hadnagy úr legendás esésén kívül), nekem a lebuktatás sem volt túlzottan átütő erejű. Amúgy meg egy jó ügyvéd itt is simán kimagyarázza a dolgot. A Columbo és fiatalabb kollégája közötti interakciók talán a legjobb momentumai ennek a résznek. Sem a gyilkos, sem az áldozat, sem a feleség nem igazán maradandó karakterek.

előzmény: csabaga (#2)

2018-11-27 21:47:21 csabaga (4) #2

Megint egy kicsit atipikus korai Columbo. Kap egy embert...Halott sincsen, mikor a hadnagy megjelenik. Remek film, remek zene, a lebuktatas pedig top 10-es.

2014-01-11 13:44:20 Hannibal Lecter (4) #1

Ugyanezt már láthattuk egyszer a Váltságdíj egy halottért című epizódban (na jó, nem pont ugyanez volt az alapszituáció, de kísértetiesen hasonló), ezért hát a Melegházi dzsungel sajnos nem tartogatott meglepetéseket, de a végső csattanó (ahogy Columbo túljár fiatal beosztottja eszén, az valami fenomenális) és Ray Milland fegyelmezett, elegáns stílusú játéka valamelyest kárpótol az előzményekért.