Il grido (1957) ☆ 👁

A kiáltás

(Michelangelo Antonioni)

amerikai-olasz dráma

4,1
★★★★☆
64 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-11-03 09:22:33 Xuja (4) #3

Életszerű, sallangmentes, eseménytelen - de így is megrázó dráma egyedi filmnyelvvel és képi megoldásokkal. A majd 2 órás történetben meglehetősen sok az üresjárat, és nem kapunk igazán érdekfeszítő dialógusokat sem, de az egészet átjárja valami nyugtalanító atmoszféra, illetve a színészek meglehetősen élik a karakterüket (Valli alakítása jobban tetszett, mint a kissé sótlan főszereplőjé). Azért bízom benne, hogy ennél még sokkal messzebbre jut majd Antonioni. Gyenge négyes.

2020-05-20 09:56:10 Norbert Simon (5) #2

Valami hihetetlen milyen valósághűen hat az egész film. Voltak olyan pillanatai, percei amikor nem volt olyan könnyű néznem. Steve Cochran alakítása nagyon erős de nagyszerű. (Akár a valóságban is megtörténhetett volna ez az egész tragikus történet.) és természetesen a képi világ is lenyűgöző. Minden olyan valóságosan tud hatni és ez teszi a filmet szenzációssá de ugyanakkor nagyon nehézzé is számomra. Zseniális!

2012-11-02 16:24:35 Tenebra (4) #1

Antonioni átmeneti filmje. Még van benne jócskán neorealista elem (munkáshős, nyomornegyedek megmutatása stb.), de már inkább a kapcsolatok működésképtelensége áll a központban, semmint a szar társadalmi helyzet bemutatása. Néhol kissé melodramatikus volt, de amúgy tetszett. Amolyan átkötő a Barátnők és az Éjszaka között.