As You Like It (2006) ☆ 👁

Ahogy tetszik

(Kenneth Branagh)

amerikai-angol dráma, szerelmi történet, vígjáték

3,3
★★★☆☆
54 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2008-06-15 17:31:37 Jereváni Rádió (2) #3

Angolok, franciák, feketék és japánok hol kimonóban, hol századfordulós polgári öltözetben járkálnak a XIX. századi Japánban lévő minibirodalomban (?), aminek az erdeje kábé inkább egy Robin Hood-mesébe illik. Mindez megfejelve egy házasság-jelenettel, ahol japán öltözetben, angolszász dalt énekelve, erdei táncot járnak hőseink, majd továbbtáncolnak egy hagyományos japán házba, ahol már hullik is rájuk a konfettieső. Be kell látnom, ez a multikultis katyvasz nekem túl bizarr.

2007-01-26 11:25:20 tzoli (3) #2

Az értékeléseddel sajnos egyet kell értenem.Bár én Kenneth Branaghnak több Shakespeare-adaptációját is nagyon szeretem (Hamlet, Sok hűhó semmiért, V. Henrik), itt - a kiváló alapanyag ellenére nagyon felemás film született. A japán helyszínekkel és a színészek legtöbbjével általában nem volt bajom, sőt egyes jeleneteknél még egész apró biztató szikrákat is fel lehetett fedezni, de az már nagyobb bajom volt, hogy hiába a szép helyszínek, ha egy pillanatra nem tudom elhinni, hogy ezek az emberek ott élnek, léteznek (pl.: az elüldözött herceg piknikező társaságáról soha nem jutott volna eszembe, hogy ők már ki tudja mióta ott élnek az erdőben...) Mintha egy üres színpadon bóklászó társulatot láttam volna. Egyszóval hiányzott az élet a darabból.
Jóindulattal: 5/10

előzmény: Daemiaen (#1)

2007-01-05 10:10:13 Daemiaen (3) #1

Ahogy tetszik (As You Like It, 2006, forgalmazza: Best Hollywood)

Kenneth Branagh - szerintem - inkább szenvedélyes, semmint hűdejó rendező, Shakespeare-filmjeért sosem szerettem igazán: a szöveg- és mindenhű feldolgozásai unalmasak, az Ahogy tetszikhez hasonló, szabadon értelmezett adaptációi (Lóvá tett lovagok) pedig rövidek, és nem rövidítések, hanem teljes kihagyások szerepelnek benne, amelyek - számomra - nem tükröznek valami komoly koncepciót. Szóval 2006-os munkája is sajátos hangulatú, ám mégis szokványos Branagh-darab, amelyben a multikultúra igen erősen jelen van: japán helyszínek, sokszínű színészek, helyi szokások, szöveghű dialógusok - lehet élvezni is, lehet unni is. Ahogy tetszik.

5/10