Miss Potter (2006) ☆ 👁

(Chris Noonan)

amerikai-angol-Man-szigeti dráma, életrajzi film, szerelmi történet

3,2
★★★☆☆
127 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-06-09 20:48:45 Balint Reka (4) #5

Szerintem ez egy aranyos kis film volt. Nem kell tőle túl sokat várni.

2008-07-30 01:01:43 operett (4) #4

Szerintem azoknak szól, akik kedvelik a társalgási színműveket, egy Molnár Ferencet, például. Persze, én is gondolkoztam, elég-e ennyi ahhoz, hogy négyest kapjon ez a film. Mert 'semmi különös', csak egy jól összerakott alkotás. Persze, tudom, milyen baromira ritka, hogy valmai jól van összerakva. De úgy döntöttem, hálás leszek, s ezt osztályzatban is kifejezem, a nagyszerű, tényleg briliáns, színészi játékért, a könnyed, nem izazdságszagúan megteremtett, hiteles atmoszféráért, s a hihetetlenül jó magyarhangokért. Fodor Tamás, Molnár Piroska, a mindig kiváló Györgyi Anna, nem rossz... És: McGregor: én sem értettem, mit keres itt, de jó, h keres valamit, nem hittem volna, hogy jó színész. Zellwewgwr meg a legsokszínűbb színésznő, aki az utóbbi évtizedben feltűnt - legalábbis a legszigorúbban vett holl-i berkekben -, mert, persze, E. Watson se semmi, mondjuk. Külön megemlítem Phyllida Law-ot, nagyszerű színésznő, kis epizódban, mint mindig. Sok kis epizód, sokra megy.

Ja, a megelevenedő rajzok. Ez a pikantériája a dolognak. Nekem tetszik, hogy nem egyértelmű a főhősnő figurájával kapcsolatban pár dolog.

2008-06-11 18:51:29 mari-nuni bella muchacha delgado (1) #3

te jó ég.borzalom.szinte nézhetetlen.ergyszerűen nem tudom hogy milyen korosztályt céloz.kötelezőszerűen néztem meg egy óra keretén belül...magamtól még ha fizetnének se nézném meg. giccses, nyálas irritáló színészi alakítások,idétlen a főszereplő...és ewan a korábbi szerepeihez képest nem tudom hogy mit keres itt.SENKI NE NÉZZE MEG!!!

2007-06-08 07:35:59 Daemiaen (3) #2

Miss Potter (Miss Potter, 2006, forgalmazza: SPI)

Kinek is szól a Miss Potter? Netán gyerekeknek, hisz Beatrix Potter szerezte a világ egyik legkelendőbb gyerkőcöknek szánt könyvsorozatát? Nem. Romantikára áhítozóknak, akik egy 20-as évekbeli románcot szeretnének látni és érezni? Aligha. Esetleg a drámára kihegyezett mozinézőknek, akik arra kíváncsiak, milyen eyg erklöcsöktől és -csőszöktől terhes világ egy szingli harmincasnak? Nos, nekik sem. A Miss Potter ugyanis egy nyúlfarknyi történet a modern angolszász irodalom tán legsikeresebb írónőjéről, akiről alig tudunk meg valamit. Chris Noonan filmje egészen pontosan mindenbe belekap kicsit, majd - tán attól tartva, hogy az megfekszi a gyomrunkat - lépünk tovább. Így történik, hogy a gyerekkori flesbekkeknek semmi értelme, oszt Ewan McGregor karaktere is csak lóg a levegőben, aminek következtében az utolsó fél óra körülbelül olyannak hat, mint A király visszatér vége. Ártatlan kis szösszenet, amely még véletlenül sem akar kitörni a középszerből.

5/10

2007-05-29 23:07:43 Ivan/ (3) #1

Alapvetően aranyos és élvezhető film, aminek csupán két hibája van, de azok legalább nem is olyan kicsik. Az egyik probléma történetesen maga a főszereplő Renée Zellweger akivel továbbra se tudok mit kezdeni és rémesen gyenge színésznőnek tartom, ráadásul sajnos ez alkalommal szerintem nincs is olyan jelenete, ahol a partnerei ne lenének jobbak. A másik gondom pedig, hogy a néhol kisé giccses képi világ se jött be igazán. Pl. mikor már 5 alkalommal kelnek „életre” a rajzok, azért az már szerintem sok volt a jóból.
Azonban ezeket leszámítva tényleg egész élvezetes kis mozi, ami minden korosztálynak ajánlható bátran.

6/10