Dreamgirls (2006) ☆ 👁

(Bill Condon)

amerikai dráma, musical

3,0
★★★☆☆
211 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2011-05-04 09:20:46 dorothygale (4) #9

Nagyon jók voltak a zenék, a csillogás s nekem Eddie Murphy tetszett a legjobban benne.Jókat énekelt. J.Foxx tényleg nem nyújtott sokat, s nem is olyan jó képű...

2010-07-11 21:50:37 tasiorsi (4) #8

Alapvetően szeretem, ha csillámos-zenés agymosáson mehetek át - jobb lesz tőle a közérzetem -, de ezt mégis, csak nagyon sokára mertem megnézni. Amikor influenzás lettem nyár közepén. :D És abban az állapotban nekem bizony tetszett. És csak egyedül Jamie Foxx játéka nem tetszett. Túl jelentéktelen volt, sajnos nem elég jóképűnek lenni, ez van. Jennifer Hudson és Eddie Murphy viszont nekem is nagy meglepetések voltak! Egyszer abszolút kellemes.
(Most azért elgondolkodtam, hogy esetleg csökkentem eggyel az osztályzást, de erre még alszom egyet...)

2009-12-21 12:54:28 budaik (3) #7

Sajnos agyonénekelték, bár tudom, hogy musical, de akkor nem vagyok kompatibilis ezzel :)

2009-08-09 01:19:31 Hornyai Lili (1) #6

"We are family, like a giant tree..."
Mit tettem, hogy ezzel bűntetnek?!?!?! Mintha baseball ütőt állítottak volna a koponyámba a szemgolyómon keresztül. Egy nagy glitter-gázfelhő két órán át... Legtöbbször még ahhoz is kevés volt, hogy röhögjek rajta. AGYHALÁL!

2007-08-22 16:04:10 oscarmániás (4) #5

a zene nagyon jó volt,kikapcsolódásnak tökéletes,eddy murphy dijra jelőlése durva.

2007-02-13 14:50:06 wayage (3) #4

A film első felén azon kezdetem el gondolkozni, hogy felállok a teremből s kijövök a filmről. Egyszerűen nem tudtam magam beleélni, unatkoztam. Viszont a közepétől elkezdett tetszeni. Főleg Jennifer Hudson s Eddie Murphy játéka miatt. Meg volt pár dalbetét mely megfogott. Így végül is megérdemli az oké/elmegy értékelést.

2007-02-09 09:50:10 Daemiaen (3) #3

Dreamgirls (Dreamgirls, 2006, forgalmazza: UIP)

Kinek bejönnek a 21. századi amerikai giccs-musicalek, kinek nem. Én az előbbi kategóriába tartozom, mindig is szerettem azt a fajta csillogást, ami ezekből a filmekből árad, de azt hozzá kell tenni, hogy sosem ment a koreográfia a történet (az már megint más kérdés, mennyire komoly történet...) kárára. Eddig. Mert amit a Dreamgirls nyújt, az egy nagy adag Swarowski-kristály egy üveggömbön, ami belül - természetesen - ürességtől kongó. A folyamatos zenei betétek között nem bontakozik ki a sztori, ugyanis Bill Condon azt a fajta megoldást választotta a meséléshez, ami tökéletesen kiirtja a drámát és a humort. Minden egyes fordulat egyfajta átvezetésszerű gyorsvágások sorozata. Kár. Így pedig az utolsó félórára megnyugvó rendező hiába beszélteti színészeit, hiteltelen és mesterkélt az, ami hivatott megmagyarázni az addig eltelt 6(!) évet. Jennifer Hudson valóban szerethető (bár engem nem kápráztatott el játéka), ám a 90-es évek közepe óta gagyigyártóvá alacsonyult, sőt, minden idők egyik leggigászibb buktáját is abszolváló Eddie Murphynél érdemes megállni egy pillanatra: tere neki sincs sok, ám énekes számaiba képes életet vinni, (SPOILER!) utolsó feltűnése alkalmával pedig olyan erőteljes hatást produkál mindössze egyetlen nézéssel, ami az ő esetében mindenképp elismerésre méltó (SPOILER vége). És akkor Jamie Foxx: ennyire gyengén megírt karaktert ennyire menthetetlenül eljátszva nagyon-nagyon ritkán látni, nem véletlen, hogy kevés éneklése közben a kamera is többnyire csak a tarkóját mutatja. Nagyon kevés filmmusicalként a Dreamgirls, nem így kellett volna ünnepelni a Broadwayen történő születésének 25. évfordulóját.

4/10

2007-01-30 14:57:16 limupei (3) #2

Most komolyan, vajon Amerika miért sztárrólja ezt a filmet?

Erre pofon egyszerű a magyarázat. Hol máshol láthatna egy átlag amerikai 10 dollárért (ennyi a mozijegy kb.) egy két órás Beyoncé-Jennifer Hudson koncertet?

Amúgy maga a történet tényleg marha sovány, de Hudson fellépése menti az egészet, és a koreográfia is elég jó. Eddie Murphy sztárolását nem értem, pontosan úgy ripacskodik, mint mindig, mondjuk tegyük hozzá, itt most egy ripacsot alakít:)

2007-01-30 13:25:12 Ivan/ (3) #1

Most komolyan, vajon Amerika miért sztárrólja ezt a filmet? Az egész egy nagy giccs, tökre kidolgozatlan karakterekkel, rémesen gyenge rendezéssel, baromira nagy tanulságokkal és mindez tökre indokolatlanul elnyújtva két óráig. Az egészben talán a színészi játék ami tényleg rendben van (Jennifer Hudson de sokat ment istenem) és ér valamit, de ezzel ki is fújtak a pozitívumok.

5/10 (csakis J. H. miatt)