Apocalypto (2006) ☆ 👁

(Mel Gibson)

amerikai-angol-mexikói akciófilm, dráma, kalandfilm

4,0
★★★★☆
901 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Sok szereplő valóban a maja törzsből származik, korábban semmilyen színészi tapasztalatuk nem volt. A beteg kislány, aki átkot jósol a foglyok elhaladásakor, egy helyi hétéves kislány, aki egy közönséges viskóban élt a forgatási helyszínhez közeli faluban.

A forgatás során Dél-Mexikón óriási áradás söpört végig, ami egymillió embert tett hajléktalanná. A forgatócsoport mindent megtett, hogy segítsenek a bajbajutottaknak.

Jaguár Mancs vízeséses jelenetét tízszer vették fel, de nem a vízesésnél. Rudy Youngblood Veracruzban ugrott le egy 15 emeletes épületről, ezt a felvételt manipulálták digitálisan. Amikor Mel Gibson bevallotta neki, mennyire félne egy ilyen ugrástól, Youngblood addig bátorította Gibsont, amíg le nem győzte félelmét, és maga is bevállalta az ugrást.

Éppen egy ötven méteres vízesésnél forgatták Jaguár Mancs egyik jelenetét, amikor egy tehén, ami megpróbált keresztüljutni az áron, lesodródott, és látták lezuhanni. Mindenki azt hitte, a tehén belepusztult a zuhanásba. Egy helyi ember beúszott a folyóba, és lecsillapította a rémült állatot. Ezután az kimászott a partra, és legelni kezdett, mintha mi sem történt volna.

A filmhez 700 statisztara volt szukseg, akiket sminkelni, oltoztetni es raadasul elszallasolni nagy koltseget jelentett volna, igy inkabb egy mexikoi falu lakossagat valasztottak statisztaknak.

PG

Pár száz emberből álló hadsereg elég volt, hogy a Maja civilizáció elbukjon...