Hollywoodland (2006) ☆ 👁

(Allen Coulter)

amerikai dráma, krimi, thriller

3,0
★★★☆☆
99 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-08-10 17:33:45 Tetovaltlany (1) #9

Nagyon vontatott,eroltetett,ideoda csapongo sztori unalmas.

2011-11-17 20:36:52 Adam Taylor (3) #8

A korhangulat nem elég karakteres, de nekem így is tetszett, viszont szélesebb társadalmi tablót vártam. Affleck remek, Brody azonban kissé langyos volt, de ez igaz az egész nyomozói szálra. A szkriptet sem ártott volna feszesebbé tenni és kissé gatyába rázni, mert helyenként kimondottan unalmas a mozi.

2008-11-01 23:53:17 sztich (4) #7

Hát, hogy miért is kapott Volpi Kupát Affleck, azt én sem tudom, mert Brody lejátsza. Én is úgy gondolom, hogy azért a színészi alakítások mentették meg a filmet. Ezért 4-es.

2008-08-11 18:50:21 budaik (3) #6

Ha hangulatos film, akkor ma engem nem talált el ez a hangulat :D
Majd legközelebb
inkább egy kövég vagy sovány hármas addig :D

2008-06-28 22:27:01 Ivan/ (4) #5

Pokolian hangulatos film, aminek egyedüli hibája amit ronin07 is írt. Felvet teoriákat, amik közül egyik se áll túl erős lábakon. Sokal jobb lett volna ha a készítők elkötelezik magukat egyetlen egy lehetőség mellett és azt mutatják be ennél sokalta jobban kidolgozva. Mindenesetre a színészi játék baromira sokat dob az egészen, csakugy mint a zene és a kegyetlenül jó atmoszféra is.

2008-03-22 00:02:23 Jereváni Rádió (3) #4

Nem rossz, csak túlnyújtott. Kriminek nem elég csavaros, drámának meg unalmas. Ha 50-es évek, Kalifornia és bűntény, akkor inkább Szigorúan bizalmas.

2007-10-18 15:20:43 ronin07 (?) #3

Hogyan is halt meg George Reeves? - teszi fel a kérdést a film, csakhogy nem ad rá értékelhető választ. Ehelyett ömleszti az ingatag lábakon álló teóriákat, amik felvonultatásában nem sok rendszert látni. Íme a lehetséges variációk: a Diane Lane-nel történő félrekuffantás, amit az MGM feje (Bob Hoskins) nem tudott lenyelni, szerelmi csetepaté közben elsült a tüzes barátné stukija, és C-opció: a színész nem tudta elviselni, hogy nem komoly aktorként, hanem cirkuszi majomként rángatja a média. A három alternatíva egyike sincs jól kidolgozva, viszont élvezhetjük a gyenge alakításokat (Ben Affleckben itt sem életrevaló - Miért kapott ezért a moziért Volpi Kupát?, az Oscar-díjas Adrien Brody), Paul Bernbaum sablonos szkriptjét, meg egy emeberes adagot a "Hollywood árnyoldalai az '50-es években" című HBO-dokumentumfilmből. Az öt évtizedddel korábbi L.A. csúfságairól az örökbecsű Szigorúan bizalmas mesél egy tanulságos és fordulatos történetet, az elméletek logikus elrendezése pedig sokkal jobban ment Fincher Zodiákusának. Ehelyett a fáradt luftballon helyett mindenkinek ez utóbbi filmeket kellene végigülnie!

2007-03-26 22:12:10 Olórin (2) #2

dögunalom

2007-02-23 09:56:58 Daemiaen (4) #1

Hollywoodland (Hollywoodland, 2006, forgalmazza: Fórum Hungary)

Hiánypótló alkotás a Hollywoodland, ugyanis film-noirból manapság annyi készül, mint űrpornóból. És imádom is a Hollywoodlandet és rajongok is érte, ugyanakkor egyáltalán nem az az alkotás, amiért más is fog. Allen Coulter elsőfilmes direktor ugyanis kissé lájtosan nyúlt a Reeves-mítoszhoz. Hangualtában nem elég sötét, történetvezetésében nem elég határozott, a cigarettafüst sem száll úgy, ahogy kellene, viszont a rendezés ráérőssége, kellemes lassúsága bizony megidéz hozzú álmokat, máltai madarakat. Aki látott George Reevestől bármit is, mondjuk a Superman idehaza is megjelent extra változatának harmadik lemezén a Superman és a vakondembereket, az könnyen észreveheti, hogy Ben Affleck zseniális szerepében, de ugyanez mondható el Diane Lane-ről vagy a nyomozó szerepben furcsának ható Adrien Brodyról is. Bob Hoskins pedig maga a stúdiófőnök, és bár szerepe ölég kicsi, jelenléte elhomályosít mindent és mindenkit: az egyik legjobb élő színész, aki hangjával, mimikájával és mindennel, amit tesz, képes ámulatba ejteni. Úgyhogy elsősorban a szereplők miatt érdekes és értékes a Hollywoodland, kár, hogy sem a forgatókönyv, sem pedig a rendezés nem tudott felnőni a műfaj múltja támasztotta elvárásokhoz. De ettől persze még imádhatom és rajonghatok érte, mint egy hibás gyémántért, nemde?

6/10