Ők ketten (1977) ☆ 👁

(Mészáros Márta)

francia-magyar dráma

3,7
★★★☆☆
18 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-10-16 14:36:56 zéel (4) #2

Kérdező: Az Ők ketten téli csókjelenete (48. perc) filmtörténeti ritkaság, egyedül te őrizted meg Vlagyimir Viszockij és Marina Vlady szerelmét a filmvásznon. Honnan jött az ötlet?

Mészáros Márta: Vologya [ Viszockij -zéel] akarta, tőle jött. Ő mindig szeretett a film közelében lenni, még ha nem is játszott benne, és akkor is ott volt a forgatáson, mert Marina Vlady a felesége volt. Aztán amikor olyan gyönyörűen esni kezdett a hó, és le kellett állnunk, mondtam neki, hogy most megcsináljuk azt az utcai csókjelenetet a két idegen ember között. Már nem emlékszem az akkori főnököm nevére, de nem tartotta jó ötletnek, mert nem volt benne a forgatókönyvben. A hirtelen hóesés hozta, és persze nagyon tetszett az operatőrnek, Kende Jánosnak is. Mindenki nevetett, Vologya Viszockij pedig ellenállhatatlan volt! Ahogy állt ott, és ahogyan megcsókolta Vladyt! Zseni volt! Az összes filmem egyik legszebb jelenete lett.

2021-09-20 22:05:47 hhgygy (5) #1

Ezt a filmet annak idején nem láttam, most jutottam el hozzá a torrentmoziban. Mészáros Márta a női lélek filmes festője. Ők ketten: A csodaszép Marina Vlady és a gyermekarcú Monori Lili, aki nekem 16 éves lánynak tűnt, holott a filmben kimondják, hogy 30 éves. A valóságban pedig ekkor már 32 éves volt.