L'alpagueur (1976) ☆ 👁

A fejvadász
Hunter Will Get You

(Philippe Labro)

francia akciófilm, thriller

3,6
★★★☆☆
44 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-03-09 23:27:28 sleepingdancer (4) #3

Picit túlbonyolított, de valóban nagyon hangulatos - akciókrimibe rejtett buddy-film. 7/10

2018-10-14 15:19:41 BonnyJohnny (3) #2

Ez két film. Az egyik egy kiváló thriller Jean-Paul Belmondo karizmatikus és Bruno Cremer igéző alakításával (a szinkronok közül Helyey valóban nem a legmegfelelőbb választás, de Kránitz Lajos telitalálat). Nota bene, tragikusabb szerepfelében Patrick Fierry (és Zalán János) is jól muzsikál. Kíméletlen bűntörténet, feszült fináléval.
A másik film talán azért került leforgatásra, hogy kitöltsék az egy óra ötven percet, és mert a rendező (vagy Belmondo?) szereti Peckinpah Getaway-jét. Belmondo minden karizmájával együtt is csak nézhetőre kerekíti azt a fél filmet, Patrick Fierry (a főszereplők között működő kémiával együtt) konkrétan elveszik, mindenki más csak lődörög. Komolyan vehetetlenül súlytalan minden, ami a börtönben és onnan szökésben történik.
Beton közepes, középső harmadában kifejezetten álmosító alkotás (ami Belmondo és Cremer nélkül konkrétan rossz lenne). Kár érte, mert több volt benne.

2010-03-04 13:14:34 Hannibal Lecter (4) #1

Kellemes Belmondo-film nézőbarát tempóval, remek hangulattal, a szinkron viszont ocsmány (Helyey Lászlóval az élen, aki egyébként kitűnő magyar hang, de valagba kellene billenteni, aki Belmondo-szinkronra felkérte). Az igazi hab a tortán Bruno Cremer szokás szerint bravúros alakítása, na meg a repülőgépfedélzeten zajló, kirobbanó stílusú, bámulatos finálé.