A View to a Kill (1985) ☆ 👁

Halálvágta
Dangereusement vôtre

(John Glen)

angol akciófilm, kalandfilm

3,3
★★★☆☆
208 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-06 11:12:26 critixx (3) #39

Timothy Dalton kellett volna ide. Moore '81-ben nyugdíjba mehetett volna.

előzmény: Benny Bug (#38)

2020-09-06 03:31:43 Benny Bug (3) #38

Látszik, hogy egy kicsit modernizálni akarták a Bond-formulát, bár kicsit szerintem már öreg volt Roger Moore a szerephez. A nyolcvanes évek vibe továbbra is ott van, de így is csak erős közepes ez a rész. Messze van a legjobbaktól és a legrosszabbaktól egyaránt. Most már egyébként a mellékszereplők között is kezdenek megjelenni mai napig aktív színészek, lásd: Christopher Walken meg Dolph Lundgren. :D

2017-11-16 19:56:05 csabaga (3) #37

Nem tudtam.A Kém,aki szeretett engem gyenge pontja ez az antiszínésznő,nem hiányzott.A 10-es különítményt is lerontotta.

előzmény: critixx (#36)

2017-11-16 19:44:50 critixx (3) #36

Azt tudtad, hogy a KGB-s ügynöknő, akivel Bond San Franciscóban találkozik, eredetileg Anya Amasova őrnagy lett volna, de Barbara Bach nem vállalta a szerepet, ezért átírták egy új szereplőre?

2017-11-16 12:25:59 csabaga (3) #35

Hát igen,lakott néhány ismert ember Svájcban.Yul Brynner,Audrey Hepburn,David Niven...Amerikában az adökulcs igen hamar 90% -osra váltott,míg akinek a szomszédos Lichtensteinben volt számlája,semmit sem kellett fizetnie,feltéve,hogy nem lakott ott,nem koptatta a járdát.Bár.ezek az emberek általában eleve európaiak voltak,Amerikához csak a filmezés kötötte őket,nem nyüzsögtek Hollywoodban,ha tehették,Európában forgattak.

előzmény: critixx (#34)

2017-11-15 22:07:11 critixx (3) #34

Zorin szerepét először Sting, majd David Bowie is visszautasította. Később Bowie mégis megtapasztalhatta a "Roger Moore jelenséget" testközelből. Már a '90-es években, "adó elkerülőként" Svájcban vett egy házat, ahol eleinte nem ismert senkit. Azonban valahogy a fülébe jutott, hogy Moore nem messze lakik tőle, és meghívta őt magához egyik délután néhány pohár borra. Ebből az lett, hogy Moore órákon keresztül mesélte neki a vicces történeteket a Bond-filmek forgatásáról. Olyan jól érezte magát, hogy másnap megint átment Bowie-hoz, megint boroztak és megint elmesélte ugyanazokat a történeteket. Ugyanez történt legközelebb is. Végül Bowie már az asztal alá bújt el, azt tetetve, hogy nincs otthon, mikor Moore felbukkant a tornácon. :D

2017-11-15 21:52:58 csabaga (3) #33

Connery az első három filmjében még trükkös hajviselettel (is) szerepel,némi póthajjal,a Tűzgolyóban kapott egy jól látható parókát.Ha jól tudom,Gary Cooper és Paul Newman is megjárta a plasztikai sebészetet,csak hogy a férfiakról is beszéljünk.:)

előzmény: critixx (#32)

2017-11-15 21:40:10 critixx (3) #32

Igen, a haja (is) nagyon borzalmas volt ebben a filmben (és amúgy világosabb is mint a korábbiakban). A ráncfelvarrás szerintem nagyon látszik bizonyos jelenetekben, ahol az arca szörnyen néz ki a plasztika miatt. Lásd például itt. Connery már harmincévesen erősen kopaszodott, az összes Bond-filmjében parókát viselt.

előzmény: csabaga (#31)

2017-11-15 20:48:36 csabaga (3) #31

Ráncfelvarrás? Sok értelme nem volt,pont két évvel látszik idősebbnek,mint a Polipkában.:) Inkább a súlyára figyelt volna.Connery az utolsó visszatérésére hogy lefogyott.Magát Moore-t is fogyókúrára fogták az első Bond filmje előtt,de a Holdkelte után nagyon elhagyta magát.Láttam róla egy képet,kövéren és szakállasan.Engem a folyamatosan gyarapodó haja zavar,az utolsó 3 filmjében,főképpen egy 1987-es interjú fényében.Hasonlítsd össze azt a részt,mikor a Holdkeltében kirántják a vízből (a feje tetején láthatóan ritkul a haja) ,ennek a filmnek a gépkocsis víz alatti jelendtével,dús haja lobog a vízben.Hiába,50 körül szinte minden férfi kopaszodni kezd,ha addig nem is.

előzmény: critixx (#30)

2017-11-15 20:15:19 critixx (3) #30

Utánaolvastam. Elég bizarr és vicces történet. Grace Jones alapjáraton eléggé seggfejként viselkedett a forgatás során, például nem volt hajlandó korán reggel felkelni és elvárta, hogy a producer lánya fuvarozza őt autón a stúdióba. Az öltözőjében folyamatosan hangos rockzenét bömböltetett, ami nagyon zavarta a mellette lévő szobában pihenni vágyó Moore-t. Miután amaz napokon keresztül többször is eredménytelenül kérte, hogy halkítsa le a zenét, végül beviharzott Ms. Jones öltözőjébe, kihúzta a zsinórt a konnektorból, majd a falhoz vágta az egyik széket. Bosszúból később, a szexjelenet forgatásakor Ms. Jones egy méretes fekete műpénisszel "felfegyverkezve" szállt be hősünk mellé az ágyba.

Amúgy Moore ezt a Bond-filmet szerette a legkevésbé a sajátjai közül. Nem tetszett neki a túlzott erőszak, például mikor Zorin legépfegyverezi az embereket. (Hiába, ez már Schwarzenegger és Stallone kora volt, ő ide már nem illett.) Emellett úgy gondolta, túl öreg volt a szerephez és Stacy-vel sem volt köztük semmi "kémia" (többek közt pont a nagy életkorbeli különbség miatt), meg ugye Grace Jones... Egyébként Moore átesett egy alapos ráncfelvarráson a forgatás előtt és ez is eléggé látszik több jelenetben...

2017-11-15 16:28:39 critixx (3) #29

Amúgy ez a film olyan, mintha nem is lenne benne központi Bond lány. Ott van Mayday, aki kezdetben ellenfél, aztán átáll Bond oldalára, Bond egyszer megdugja, aztán ennyi. Ott van Stacy, aki segít hősünknek kicsit, de legfőképpen sikongat és szenved, vele is egyszer lefekszik kedvenc ügynökünk, amúgy nem sok vizet zavar. Ott van a KGB-s csaj, aki egy gyors numera a gőzfürdőben, és ennyi a szerepe. Illetve a szőke zsokélány, akit se Bond, se Zorin nem visz ágyba, és igazából abszolút semmi egyéb szerepe nincs azon kívül, hogy párszor elsétál a kamera előtt a formás fenekével. Még egy rendes harcjelenet vagy halálnem sincs neki kitalálva. Teljesen felesleges szereplő.

Tanya Roberts esetében amúgy, hasonlóképp mint Carole Bouqet-nél két filmmel ezelőtt, nagyon rontja a dolgot a korkülönbség. Mikor vacsoráznak meg boroznak Bonddal, olyan mintha az apjával lenne.

2017-11-15 15:06:55 csabaga (3) #28

Igen,és Uma Thurman, Ralph Fiennes próbálta koppintani az eredeti szereplőket.Rémes volt.Connery is mennyi vacak filmben szerepelt...imdb:3.7.

előzmény: critixx (#27)

2017-11-15 14:45:38 critixx (3) #27

De bizony! Nekem is ez jutott eszembe a film közben. Mintha ugyanezt az ördögi tervet Lex Luthor már egyszer kitalálta volna. (Bondnak szerencsére nem kell visszaforgatnia a Földet mint köpenyes "kollégájának".)

Igen, hallottam róla, hogy Grace Jones nem volt éppen "grácia" a forgatáson. Viszont neki köszönhetően lett "színész" akkori barátja, Dolph Lundgren, aki ebben a filmben tűnik fel először a vásznon mint Gogol tábornok egyik testőre.

Zorin főemberét pedig Wim Wenders "anti-filmjének", A dolgok állásának főszereplője játssza, aki két évvel később esélyes volt Picard kapitány szerepére is, mielőtt Patrick Stewart lett volna a befutó.

Az Avengersből készült egy nagyon borzalmas moziváltozat is a '90-es években, ott a főgonoszt pedig Sean Connery játszotta. :D

előzmény: csabaga (#26)

2017-11-15 14:35:13 csabaga (3) #26

Moore az önéletrajzában két emberről írt rosszat:Rex Harrison és Grace Jones.Az Awangers tévésorozat (sokkal jobb volt,mint az Angyal ) két női főszereplője után,most a férfi is bekerült egy Bond-filmbe,ahol elhalálozik,ahogy a segédek általában szoktak.Az ötletet nem egy Superman filmből vették?Mintha Lex Luthor is hasonló disznóságra készült volna.

előzmény: critixx (#25)

2017-11-15 14:12:19 critixx (3) #25

No igen, ez a film már bőven a '80-as évek modern akciófilmjeinek stílusában készült, tele látványosabbnál látványosabb jelenetekkel. Csak kár hogy egy nagypapa korú főhőssel. Roger Moore saját szavaival: "I was about 400 years too old for the part."

A páros-páratlan filmek sorozata folytatódik. A paródia-jelleg szerencsére elmarad, de persze Moore azért hozza a szokásos figurát és életkora miatt ez még kínosabban jön ki mint eddig. Olyan mint egy idős angol lord, aki flörtölget kicsit a lánya korabeli nőkkel, whiskyt kever a teájába és csípős megjegyzésekkel illeti a szolgálókat (és a csinos szolgálólányokat). Tényleg ideje volt már nyugdíjba vonulni.

Christopher Walken viszont hosszú ideje a legjobb főgonosz. Látszólag nagy élvezettel hozza a teljesen pszichopata figurát. Alakja valamelyest a Moonraker-es Drax-re hasonlít, mindketten szociopaták, marha gazdagok egy hatalmas kastéllyal, és elég sok embert akarnak gyors úton a semmivel egyenlővé tenni. Grace Jones karaktere sajnos nagyon nincs kihasználva, pedig ő is sokat hozzátehetett volna a filmhez. Tanya Roberts személyében viszont visszatérünk a nagyon csinos, de teljesen hasznavehetetlen Bond lányokhoz, akik folyton csak kiabálnak, hogy "Jaaames! Jaaames!".

Összességében azért korrekt búcsú volt a Moore-érától és minden idők második (van, akinek első) leghíresebb Bondjától.

2015-01-24 16:09:07 csabaga (3) #24

Moore bevált,mindegyik film siker lett vele,az Aranypisztolyos férfi is.

81 után lehetett volna váltani,Moore akkor öregedett meg és fel is szedett magára,de ezt pont Connery teljesen felesleges visszatérése akadályozta meg.Kínos lett volna,ha egy új Bond elbukik a régivel szemben.
Így maradtak a biztosnál,majd úgy voltak vele,még egy film belefér.Moore legalább hozta magát,nem volt unott.

A filmmel egy fiatal Bond esetén is sok gond lenne.A lóversenyes-doppingos rész teljesen felesleges,időrabló szál.Alighanem a kevés forgatókönyvet akarták kicsit feltupírozni.

Moore balszerencséje,minél öregebb lett,annál több a képtelen jelenet,kaszkadőrrel.Az első filmjében a motorcsónakot és a buszt még maga vezette.

Nem tudom menyire ismert de baleset vagy betegség miatt állandóan kidőlt a forgatások alatt.

előzmény: BonnyJohnny (#23)

2015-01-24 14:45:57 BonnyJohnny (3) #23

Igen. Vele határozottan jobban működne. Most, hogy mondod, nem is értem, hogy ezt a trendesített Bondot hogy képzelték a 60 éves Moore-al.

előzmény: critixx (#22)

2015-01-24 13:58:35 critixx (3) #22

Timothy Dalton nagyon nagy hasznára lett volna ennek a filmnek.

előzmény: BonnyJohnny (#21)

2015-01-24 12:28:11 BonnyJohnny (3) #21

Ahogy lentebb is írták, próbálták komolyabbra venni,valamint dinamikusabbá, akcióban látványosabbá... általánosan modernebbé, "trendivé" tenni, holott Moore-nak itt már a lépcsőn felfelé futáshoz is dublőr kellett. Tanya Roberts pedig még egy Bond lányhoz képest is kétségbeejtően tehetségtelen, amellett karaktere is a legcselekvőképtelenebb Bond lány Ursula Andress óta. Walken és Jones párosa emelnek a filmen valamelyest, mint ellenfelek.

2015-01-08 21:10:42 Jereváni Rádió (4) #20

Méltó búcsú a Moore-féle Bondtól. Bár Grace Jones irtózatos ahogy kinéz, vele szúrni kb. olyan lehet mint megkúrni egy marslakót (a la Jay). Azonban pöpec a sztori, a börleszk elemek is kevésbé vannak jelen, Moore sem annyira pojáca, mint máskor, Walken meg ideális pszichopata főgonosz. Jó kis rész ez. Megérdemli a gyenge négyest.

2014-01-04 15:55:43 csabaga (3) #19

Már a Szigorúan bizalmas után váltani kellett volna.Akkor is már 53 éves volt...

Ugyanannyi,mint Connery az öreguras utolsó Bondjában,83-ban.

Az utolsó két Moore film pont a főszereplő kora miatt (is)nem sikerült.

előzmény: ChrisAdam (#16)

2014-01-04 13:41:36 tomside (3) #18

Egyetértek, öreg már ide az öreg.
Ja, és Grace Jones rohadt félelmetes.

előzmény: critixx (#17)

2013-01-12 18:55:07 critixx (3) #17

Érdekes egyébként, hogy ebben a filmben láthatóan igyekeztek modernizálni a franchise-t. Az akkori tinik körében talán legnépszerűbb bandát kérték fel, hogy írjanak egy ütős, tempós főcímdalt (mekkora váltás ez az előző filmhez képest, aminek dalát egy negyvenéves countryénekesnő adta elő!), maga a főcím is fel lett turbózva, témának elővették az akkoriban nagyon időszerű informatikai robbanást (Max Zorin voltaképp Bill Gates ördögi változata), mint korábban említettük telerakták akciójelenetekkel a filmet. Csak éppen a főszereplő volt a tökéletes ellentéte mindennek, így Moore-nak 58 évesen kellett "nyugdíjas Bondként" végigszaladgálnia mindezek között. Nem épp a legjobb párosítás.

előzmény: ChrisAdam (#16)

2013-01-12 18:47:04 ChrisAdam (3) #16

Hajj de vén ez a Bond. Már a poénjai is öregek, nincs ez már formában.... A film pedig nevetséges, kiszámítható és a sémát nincs pofája egy cseppet is eltakarni. Bár a főgonosz nem rossz, de ez mág nem menti meg a filmet attól, hogy jól lehordjam... Gyenge hármas. Azért örülök, hogy Moore már nem játszik több Bondot, mert akármilyen jó volt (és jó filmjei is voltak!), azért már kicsit megcsömörlöttem benne. Pont jól jön a váltás. 50%
Ui.: a zene nagyon jó volt, a főcím is!!

2013-01-11 15:36:32 ChrisAdam (3) #15

Ilyen se történt még velem: a 15. perc fele bealudtam és utána csak a vége felé ébredtem fel.
Na, nem azért mert a film rossz (nem emlékszem, hogy milyen. :D). Csak ez egy olyan nap volt.

2013-01-05 11:22:30 critixx (3) #14

Szerintem erről inkább az egész filmstílusban végbement változások tehetnek. A '80-as években már pörgősebbek lettek az akciófilmek, a közönség folyamatos kaszkadőrmutatványokat és látványos akciókat várt, Bond sem maradhatott el emögött. Anno még az Oroszországból szeretettel simán megtehette azt, hogy két-három akciójelenetet lőtt el a film közben, amúgy meg a játékidő nagyrészében Bond "hitchcockozott". '85-ben erről már a felénél kimentek volna a nézők. Szerintem ezért is örültek a készítők a vérfrissítésnek, mikor az 58 éves Moore bejelentette, hogy visszavonul mint Bond.

előzmény: csabaga (#13)

2012-11-17 15:52:16 csabaga (3) #13

Érdekes,Moore minél idősebb lett,annál több a filmjeiben az eleve kaszkadőrt igénylő jelenet.

előzmény: Victor Vance (#12)

2012-11-15 20:55:17 Victor Vance (3) #12

Lentebb már egy páran leírták, mi is a legnagyobb gond ezzel a filmmel: Moore ilyenkor már hősünk az 57. életévét tapossa, még mindig sármos, még mindig legyőzhetetlen, de aggastyánként már nevetséges hogy hidakat mászik meg, tűzoltókocsikon lóg, és akár a megdöntött lányok apja is lehetne. Közel már a jól megérdemelt nyugdíj őfelsége titkosszolgálatától, viszont szerintem nem ennyire egyszerű a képlet.
Itt nem egyedül Moore a hibás, hanem az átlagos forgatókönyv, az ízetlen sztori, amelyben semmi különleges sincs. Christopher Walken az egyik legjobb főgonosz a szériában, kár hogy tehetségét egy közepes filmben kellett bizonyítania. Rengeteg a felesleges jelenet, az akciójelenetekre is ráfért volna némi tatarozás, a tempó megvan, csak az előző két rész után John Glen kevésbé volt elemében, és ezen Moore kiöregedése csak ronthatott. Egyébként ő hozza a szokásos formáját, a vicces megmozdulásaival, főleg mikor a „komornyikját” szívatja, viszont magyar szinkronnal valahogy sokkal viccesebb, Láng József hangjával mindig hozzáadott valami pluszt Moore alapvetően humorosan előadott figurájához. Mindazonáltal az hogy néhol parodisztikusra veszik a figurát, ismét nem válik a mozi javára, a bevezető jelenetben a Beach Boys-dal teljesen oda nem illő, viszont összességében komolyabban vették mint a Polipkát.
Tanya Robert színészként elfogadhatatlan, a macskája lejátszotta, viszont szemet gyönyörködtető, ezért ezt elnézem neki. Grace Jones viszont véleményem szerint minden idők legrosszabb Bond-lánya, nem is tudom hogy kerülhetett bele a filmbe. A helyszínek viszont szépek, a Golden Gate hidat mindig jó látni. Teljesen átlagos Bond-film, de azért persze ez még a többször nézhető kategóriába tartozik.

2012-11-15 19:09:05 Gasz András (3) #11

Halálvágta:

Igen egyik legnagyobb baja ennek a résznek hogy Moore öreg és látszik hogy már plasztikázni is kellett de így se sikerült szebbé tenni az arcát. A lóversenyes rész tényleg csak ürügy amolyan pótlék oda ahova talán más ötletük ne volt a készítőknek.
Azért a Christopher Walken és Grace Jones szuper jó kettőst alkotnak mint ellenfél. A film feléig egész jó vezetik a sztorit ami ugyan nem világmegváltó, hanem sokkal inkább világhatalomra törő. :)
Utána valahogy unalmassá válik a film ettől lesz közepes, mivel vannak jobb és rosszabb pillanatai is.
A Duran Duran-os daltól annó féltem, hogy szar lesz betétdalként de nagyon hatásos lett az intro-val. Azt észrevettétek, hogy mindig minden egyes részben a film közben is, más és más hangszereléssel feltűnik a felvezető dal, fő dallama.
Egyébkét nagyon sok helyszínen se jártak ebben a részben. Franciaország és USA nagyrészt.

60%

2012-11-15 17:17:14 csabaga (3) #10

A lóversenyes rész felesleges szál,Moore itt már feltűnően öreg.
Viszont a film javára írom,igyekezett végre komolyan venni magát.Általában sikerült is.

2012-10-23 00:00:31 Rorschach (2) #9

Vagy a sorozat fáradt el erre a részre, vagy én. Átlagos színvonalú lenne, csak valahogy sokkal vonatottabb, unalmasabb(nak hatott) a többinél. Azt pedig megszoktam, hogy az intro alatt szóló zenétől nem szabad sokat várni, de ez az emberiség elleni merénylet itt mínusz egy pontot ért.

2012-07-06 01:04:21 deviant (?) #8

nem szerete moore-t, egy filmben sem, de a halálvágta valamiért kedves számomra. jó a zene, walken zseniális, egy-két jelenetet tényleg emlékezetes.

2010-04-02 17:02:51 critixx (3) #7

Én utoljára 15-16 évesen láttam ezeket a filmeket, amikor a tévében mentek, lehet, ha újranézném lemenne nekem is kettesre. Annak idején egy teljesen átlagos Moore-os Bond-filmnek tűnt, amik szerintem nem a franchise legjobb darabjai (bár Daniel Craignél még mindig jobb!). Mindenesetre, amire emlékszem: a Beach Boys poén az elején, illetve Tanya Roberts és Allison Doody idomai jók voltak.

2010-04-02 11:05:12 bruce (2) #6

Kezdek egyre jobban megcsömörleni a James Bond filmektől.Mindig ugyan az a séma rosszfiú aki a világ uralmára tör de nem számol a 007-sel mint ahogy jelen esetünkben.Mooreon meg látszik, hogy nem való ebbe a filmbe ő már túl öreg volt ehez a szerephez bár tény, hogy azért így is adott egy külön bájt a szerepének.

2009-10-21 18:42:40 Bigacsiga (5) #5

Nekem ez a kedvenc Bond filmem, és Walkent is nagyon bírom.:P

2009-08-11 18:49:07 critixx (3) #4

A mostani bénázásoknál bármelyik Roger Moore-os Bond film jobb.

2009-08-11 18:24:34 Ágó (4) #3

Szerintem magasan a legjobb Moore-féle Bond film.

2009-02-15 00:14:17 gringo (4) #2

nocsak, ez nem is olyan rossz, pedig bond.

2007-12-28 22:29:55 Ivan/ (5) #1

Öreg Bond, nem vén Bond. Moore bucsúja ennél jobban talán nem is sikerülhetett volna. Hangulatos jól megszerkesztett darab, aminek több emlékezetes pontja is van, ráadásul még Dolph Lundgren is szerepel a filmben:)