Extreme Measures (1996) ☆ 👁

Halálos terápia

(Michael Apted)

amerikai krimi, thriller

3,3
★★★☆☆
128 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-08-03 15:47:02 Mizi (1) #4

Az alaptéma meg a mögöttte rejlő morális kérdések kellőképpen érdekesek, de ezek feszegetése helyett kapunk egy béna nyomozós-menekülős sztorit. A finálé meg kész röhej, mindkettő.

2009-07-16 15:34:15 Dió (4) #3

Ha úgy értelmezed, ahogy én értettem, hogy H.Grant a pozitív és G.Hackman a negatív karakter, remélem összeáll a kép. Ha nem értenél egyet ez utóbbiban: okés, egy fontos betegség ellenszerét kutatja, de közben mégiscsak önkényesen gyilkolgatja az embereket
Finálé alatt az "elsőre" gondolok, a második csak a szükséges nyálverés volt, de az elsőn engem kivert a víz.

2009-02-22 02:01:41 operett (4) #2

Csak azt tisztázzuk, h ki a főhős. Mert amennyiben Dr. Luthan, én még a fináléban is neki szurkoltam. Lehet, h aberrált vagyok?

"akárhogy is nézem, kevés film van, ahol a negatív karakterekkel előbb kezd szimpatizálni az ember, mint a főhőssel." - idáig értem, aztán viszont: "És mindez azért erős, mert amellett, h pont ez történik a fináléban, a fináléig kőkeményen a főhősnek szurkolunk." - ez már kicsit zavarosabb, de ha kihalásszuk az értelmét, megkérdem: miért, te kinek szurkoltál a "fináléban"? Persze, akinek akarsz, csak érdekel.

Meg az is, h mit értesz finálé alatt, mert ennek a filmnek 2 vége is van, a msáodikért kár. De hát, Hollywood.

A többiben nagyjából egyetértek, jó film, mondjuk, a zene engem nem fogott meg.

2008-02-04 23:26:38 Dió (4) #1

Le lehet alázni, de én a finálé láttán még az ötösön is elgondolkoztam... gyerekkoromban baromira tetszett, és féltem újranézni, de felesleges volt a félelem. Oké, nem teljesen tökéletes, meglebbentenek benne 1-2 sablont, de akárhogy is nézem, kevés film van, ahol a negatív karakterekkel előbb kezd szimpatizálni az ember, mint a főhőssel. És mindez azért erős, mert amellett, h pont ez történik a fináléban, a fináléig kőkeményen a főhősnek szurkolunk. Ezen kívül nem mellékes, h Elfman ehhez a filmhez írta máig egyik (sztem) legerősebb főtémáját, azóta imádom, h hallottam. A feszültséget végig fenntartja a film, amiben szerepe van a két elég erős fordulatnak is, és - mint az elején is céloztám rá - nagyon durván fajsúlyos kérdéseket taglal, amik mellett nehéz elmenni. Bár kár azért a pár szokásos bakiért, szerintem így is elég erős film.