There Was a Crooked Man... (1970) ☆ 👁

Volt egyszer egy gazember
Volt egyszer egy becstelen ember

(Joseph L. Mankiewicz)

amerikai western

3,8
★★★★☆
35 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-02-01 11:25:43 necksprain (5) #2

kibaszott jo a humora. de amugy észrevettem ugy általánosságban, hogy ha jokat akarok rohigcselni, akkor 70-es 80-as westerneket kell beraknom.

2008-06-25 16:41:29 Jugendlich (?) #1

Volt egyszer egy gazember There Was a Crooked Man... A film, egy banditáról, Paris Pittmanról szól, aki kirabol egy gazdag úriembert, és a pénzt elrejti. De hamar lebukik, balszerencsés módon. A börtönben az igazgatóval, már majdnem megbeszélik a szökést, mikor kitör a lázadás, és meghal az igazgató. Új bírá érkezik a fogdába, névszerint Lopeman, aki vasszigorral parancsol. De, a börtönt lakásjossá, széppé varázsolja. Paris eközben a szökését tervezi, néhány társával. Dinamittal felrobbantják a falat, Ezután drámai fordulatok lépnek elő,a menekülő foglyokat agyonlövik. Paris és egy társa is el tud szökni, de hamar megválik társától. Eközben az i8gazgató üldözőbe veszi. Paris a rejtekhelyhez ér amiben nyüzsögnek a kígyók. Az egyik megmarja Parist, és meghal. Az igazgató a zsákmánnyal, és a holttestel visszamegya rommá vált börtönbe.

Jó film, jó színészek. Mi kell ennél több? Sok híres név, Henry Fonda, Kirk Douglas játsza a főszerepet, ebben az 1970.- ben készült filmben. Kicsit viccesen indul, de ahogy haladunk az idővel, úgy válik egyre sötétebbé, szomorúbbá a film. Nagyszerűen felépített alkotás, amelyet a fanyar humor tesz igazán pikánsá. Rengeteg pisztolypárbaj, koszos rab, és az izzadságtól verejtékező foglyok élete. Azt hiszem, ez nem egy szokványos Western, a maga nemében kitűnő filmremek. Érdekes, hogy miért nem lett híresebb. A zenei aláfestés, modern hangzásvilágot képez a westernekben. Nem a régi, jól megszokott gitár, hanem a fuvola van előtérben.