The Corruptor (1999) ☆ 👁

Mocskos zsaruk

(James Foley)

amerikai akciófilm, dráma, krimi, thriller

3,3
★★★☆☆
84 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-05-17 18:46:07 bambula (3) #3

Ezidáig fel sem tűnt,hogy az itt Benny bácsit alakító színész a Halálos fegyver 4-ben is Benny bácsi nevű kínai maffiózót alakította. :)

2012-12-02 19:47:54 Victor Vance (4) #2

Ismét egy John Woo szellemiségében készült alkotás, amely kliséi, és százszor látott megoldásai ellenére is nézhető, kellemes szórakozás. A hangulat, a miliő nagyon ott van, képet kapunk a kínai negyed mindennapjairól, igaz eléggé hollywoodi tálalásban, de az alkotók nem rontották el a végeredményt.
Chow Yun Fat és Mark Wahlberg remek párost alkotnak, előbbi a sokat tapasztalt, profi zsaru, egyfajta apafigura lesz Wahlberg számára, aki remekül hozzá a zöldfülű, bizonyítani akaró újonc szerepkörét. A két karakter közt, a kezdeti nézeteltérések ellenére később barátság, bajtársiasság alakul ki, amelyet szintén a Woo rendezésében készült akciómozikhoz lehetne hasonlítani. A gonosz oldalról ismerős lehet 1-2 arc, akik karrierjük során szinte mindig triád, vagy maffiatagokat játszottak, még Benny bácsi is itt van, a Halálos fegyver negyedik részéből.
Az akciójelenetek jól megrendezettek, látványos, és nemegyszer valóban realista lövöldözések, valamint egy remek autósüldözés tarkítja a cseppet sem bonyolult, de jó hangulatú cselekményt. Mert bár meglepetésre ne nagyon számítsunk, a jól ismert sablonokra hivatkozva azonban egy jó filmet sikerült összehoznia a stábnak.

2012-11-11 20:37:05 Ninety-Four (4) #1

Jó kis stílusos zsarufilm, de a hűség/barátság téma miatt ide inkább John Woo kellett volna rendezőnek.