JFK (1991) ☆ 👁

JFK - A nyitott dosszié

(Oliver Stone)

amerikai-francia dráma, krimi, thriller, történelmi film

4,3
★★★★☆
459 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Jim Garrison: Tegyünk igazságot, mégha ránk is szakad az ég!

Jim Garrison: Hitler azt mondta: "Minél nagyobb a hazugság, annál többen hiszik el!"

Jim Garrison: Szinte nem is bűn többé, egy magányos őrült értelmetlen tette. Mind Hamlettek lettünk, a megölt királyi apa fiai, akiknek gyilkosai bitorolják a trónt. Kennedy szelleme gyilkossággal szembesít bennünket az amerikai álom szívében. Zaklató kérdéseket tesz fel: Mire jó az alkotmányunk? Mit ér az életünk? Mi a demokrácia jövője, ha az elnököt meg lehet ölni gyanús körülmények között, és az igazságszolgáltatás szinte meg se mozdul? Hány politikai gyilkosság jön még szívrohamnak, öngyilkosságnak álcázva? Hány baleset történhet még, melyet sohasem tárnak fel? "Az árulás nem prosperál", írta a költő. "Mi az oka? Ha prosperál, nem hívják árulásnak."

Jim Garrison: Gyerekkorunkban azt hittük, bizonyára mindannyian azt hittük, az igazság automatikusan diadalmaskodik. Hogy az érdem elnyeri jutalmát. A jó győz a rossz felett. Később megtanultuk, hogy ez nem így van. Emberek alakítják az igazságot és ez nem könnyű, mert a hatalomra néha veszélyes az igazság, és az ilyen hatalom ellen minden esetben fel kell lépnünk.

Jim Garrison: Hadd kérdezzek valamit.Érdemes e egy olyan kormányt szolgálni amelyik hazudik a népnek?

X: Egy állam hatalmát az alattvalói felett a hadereje testesíti meg.

A dallasi rendőrség jelenti, hogy elfogták a férfit, aki lelőtte Tippit rendőrt... A rendőrség szerint valószínűleg köze van az elnökgyilkossághoz.