Poseidon (2006) ☆ 👁

(Wolfgang Petersen)

amerikai akciófilm, dráma, kalandfilm, katasztrófafilm

2,5
★★☆☆☆
249 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-03-29 14:40:45 Calavera (?) #18

A fejjel lefelé fordult hajó díszlet jó, ennyi.
Nem értek hozzá, de mióta hajózik az emberiség tudja, hogy milyen formában bírkózzon meg hullámokkal. Szerintem óceánjáró-megahajó-jogosítvány 101! Soha a büdös életbe NE fordítsd a hajót a hullámmal párhuzamosan! SOHA! Kapitány: "Forduljunk teljes sebességgel balra! Géniusz

2010-04-18 21:57:41 Cesare Gonzago (1) #17

A legnagyobb hibája, hogy elkészült, és bemutatták.

előzmény: wayage (#16)

2010-04-18 21:56:24 wayage (2) #16

Legnagyobb hibája, hogy semmi izgalom, sablon karakterek, meg összecsapott az egész. Míg néztem azt tippelgettem (papír, ceruza), hogy ki fog életben maradni. Nyertem:) és Kurt Russell-t nem bántani! Itt tényleg rossz, de vannak jó alakításai:)

2010-04-18 20:44:24 Gasz András (2) #15

Poseidon:

Iszonytatóan kiszámítható egy film. A színészek fabatkát se érnek, a karakterek olyanok mint akiken látszik hogy a film minden percét előre látják és nem lepődnek meg semmin és semmilyen feladattól nem riadnak vissza.
A látvány szerintem a költségvetést nézve nagyon gyenge látvány, már a bevető hajós körbejárós jelenetnél is látszik, de az óriás hullámnál is, hogy ez bizony egy hatalmas elcseszett CGI effekt.
A filmzene az ami örömteli nem csoda hisz Klaus Badelt szerezte. A jelenete nagyon szarul vannak megoldva végig látszik hogy melyik jelenet miért készült pont oda és pont akkor, látszik hogy ez a film nagyon mű minden tekintetben. Egyszerűen nem lehet beleélni magát az embernek. Sok a nyúlás is a Titanicból, csak ott jól volt megoldva nagyrészt a felvezetés is meg a katasztrófa, a CGI effektek is jobbak voltak a majd 10 évvel korábbi filmben. Az más kérdés hogy kicsit giccses és nyálas volt olykor.

Sajnos a Poseidon nem hagy időt arra se, hogy félelmet keltsen vagy izgalmat bennünk. Egy gyenge cirkuszi látványosság de még ott is csak felemás látvánnyal, kevés izgalommal.

40%

2010-03-22 14:15:08 Surfandór Roland (2) #14

egyetértek, de írtad: a film 987 perces, nem 87

előzmény: Daemiaen (#7)

2009-07-14 14:10:41 Semprini (3) #13

Nálam közepes. A szereplőgárda elég gyenge és szemérmetlen Titanic-nyúlások vannak benne, de amúgy trükktechnikailag szerintem jól lett megcsinálva. Kurt Russel tényleg pocsék színész, ezt mindig megállapítom,soha nem értettem, mit keres a filmiparban (bár ezt még sokakról el lehetne mondani...)
10/5,5

2009-07-14 13:52:41 superboo (1) #12

csak a szánalmas és a nevetséges szavakkal tudnám jellemzni:D

2008-10-25 23:23:10 Chen (3) #11

Olórinnal egyetértek, rég mulattam ilyen jót egy filmen, amit eredetileg nem is vígjátéknak szántak. A szereplők szövegei és játéka annyira komikusak voltak, hogy szinte megállás nélkül nevettem, különösen vicces volt például a hajócsavaros jelenet... :-D Az ilyen "mókák" miatt egy osztályzattal jobbat kapott nálam a film, mint amit kategóriájához mérten megérdemelt volna.

2008-04-11 08:20:35 field sr. (3) #10

Én biztosan nem élnék túl egy hajókatasztrófát, mert a főszereplőkkel ellentétben néhány percig még azt se tudnám, milyen irányból kell nézni a hajó szerkezetét ábrázoló rajzot, miközben hőseink első ránézésre vágják, hogy aktuális helyzetükhöz képest mi merre van és hogyan lehet oda eljutni. (Emlékszünk még, hogy az elején még azért vittek magukkal egy pincért, hogy az utat mutassa nekik?) A szituációk kiszámíthatóak és kevéssé hitelesek, a szereposztást pedig a MÁR NEM sztárok és a MÉG NEM sztárok alkotják, az alakítások is ennek megfelelőek. A film nézhető, hiszen az embert végtére is elszórakoztatja az amatőrség ilyetén megnyilvánulása. A DAS BOOT után azt hinné az ember, Petersen otthon van a „vizes” filmekben, de a POSEIDON láttán erről kételyeim támadtak. „Wolfgang hülyét csinált magából Hollywoodban” – olvastam régebben egy rendezőkolléga – a neve most nem ugrik be – nyilatkozatát Petersenről, és ezt az állítást a kínosan rossz VÍRUS és AZ ELNÖK KÜLÖNGÉPE mellett a POSEIDON támasztja alá a legjobban.

2007-11-11 22:34:24 k3pl3r (?) #9

160 millió dollár a semmiért… Örülhetnek, hogy megtérült a pénzük. A sok drámai jelenet közül 1 volt, ami egy kicsit is drámainak mondható. Meg ezek a robbanások... Ezen a hajón még a víz is robbanékony volt állítom. Persze mindig az utolsó pillanatban menekülnek meg a veszélyektől. A végén is, amint kimenekülnek a hajóról, az elsüllyed. Vicc.

2006-07-03 20:12:50 Dió (1) #8

A lényeg már le lett írva előttem... az első perctől az utolsóig egy sablonos hulladék, ami csak pár másodpercre képes itt-ott felemelkedni... aztán megint visszazuhanni. Sok dolog fájt, de a következő három marhaság súlyossága szabályosan égetett.
(pici spoilerek, ha vkit érdekel egyáltalán)
1.Azt még esetleg bekajálom, hogy egy esetleges hajókatasztrófa esetén a mentőcsónakok lecsatolódnak a hajótestről, ott már rezeg a léc, hogy még fel is fújódnak, de azt már végképp nem magyarázza meg senki, hogy a két méteres hullámok még ott is tartják a hajótestnél, ahelyett h elsodornák azokat. Jajjjanyám.....
2.A hajó tetejébe beáramlik a víz, aminek következtében 180 fokot fordul. Okés, ez logikus, de hogy a fináléban mi az istentől fordul meg, azt semmilyen fizikai törvénnyel nem magyarázható.
3.Lenéznek az orrba, víz alatt van, mert az jön fel. Robbanás, a víz eltűnik. Ezmostmivan???
10/2

2006-06-23 09:23:39 Daemiaen (3) #7

Poseidon (Poseidon, 2006, forgalmazza: InterCom)

Igaz a klisé: a sok tagadás, amelyekkel a rendezők azt próbálják elhitetni a közvémeénnyel, hogy nem változnak meg a hollywoodi stúdiórendszer hatására, csak önámítás. Wolfgang Petersen neve egybeforrt Hollywooddal és a megaköltségvetéssel. Olyannyira elkönyveljük őt szürke eminenciásként, hogy lassan már nem jut eszünkbe annak a rendezőnek a neve, aki a Végtelen történetet vagy A tengeralattjárót készítette...

Na, most! Egy 87 perces katasztrófafilm körülbelül olyan, mint egy háromórás vígjáték, azaz senki sem veszi komolyan. Petersennek (vagy inkább a Warnernek) sikerült elérnie, hogy még az egyszeri mozibajárók se érezzék hosszúnak az alkotást, amely egysoros karakter-ismertetéssel kezdődik, 13 percet követően pedig már borul a hajó. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom gondolni, de a 160 milliós költségvetés az egyetlen, ami jól áll a Poseidonnak: féktelen a látvány, sokszor talán már túlzó is a sok hajókütyü kerregése, robbanása, csattogása, de ha más nincs, legalább ebben gyönyörködjünk. A szereplőkre és kidolgozottságukra nem érdemes túl sok szót vesztegetni: a menekülés közben kiderül, hogy mindenki volt már minden, csak delfin nem. A valaha írott egyik legrosszabb forgatókönyvből készült Poseidon abszolút ballépés: ha Petersen nem lenne olyan profi a látványorgia megkoreografálásában, fabatkát sem érne az egész. Pláne, ha eszünkbe jut A tengeralattjáró legénységének erőteljesen megírt, tragikus sorsa. Nem is értem, hogy nyilatkozhatta a rendező, hogy filmjének legnagyobb ereje pont a szereplők drámájában rejlik. Na, dráma az van...

3/10

2006-06-18 22:17:49 limupei (2) #6

oké, a Végtelen történet tényleg nem rossz...

2006-06-18 22:09:01 Olórin (2) #5

NA! Azért Végtelen történet, Kedves ellenségem, Célkeresztben elég jók! (sőt, nekem még az Air Force One is tetszett, de ezt nem véletlenül írom zárójelben:))

előzmény: limupei (#3)

2006-06-18 22:06:53 Olórin (2) #4

Talán korai így júniusban, de azért megkockáztatom: ez az év vígjátéka:) Russell bűnrossz, akárcsak társai, akik "hűdekomolyemberidrámát" igyekeznek átélni (apa-lánya konfliktus, a hajó felborulása után hirtelen kirobbanó életkedvvel feltöltődött öngyilkosjelölt stb). Amúgy tele van butaságokkal, szánalmasan amatőr rendezői megoldásokkal (kedvencem, hogy kb 20 percenként bevágnak egy víz alatti felvételt a hajóról, amiben éppen felrobban valami, de amúgy ennek marhára nincs semmi jelentősége - csak gondolom kellett x detonáció) - és pokolian mulatságos dialógusokkal. Utóbbiak értékéből talán valamelyest levon, hogy igazából nem szánták őket viccesnek.
Amúgy a hajóborulásos jelenet baromi látványos, de ez kb minden pozitívuma a filmnek.

25%

2006-06-18 21:43:19 limupei (2) #3

Ja, ráadásul Petersen a Tengeralattjáró óta csak szar filmeket gyártott, úgyhogy elég reménytelen a helyzet...

2006-06-18 21:41:55 limupei (2) #2

Kurt R. az életben nem volt jó színész, max. néha jobb filmekbe rakta a seggét. Itt meg már az nagy előd is elég közepeske.

2006-06-18 20:02:14 Lord Percy (?) #1

Bár még nem láttam a filmet, mindenképpen érdekel már csak Kurt Russel miatt is (Menekülés Los Angelesből és New Yorkból, A Dolog...stb.). De fentartásokkal várom. Mert nem tudom, hogy mennyire szükséges egy ilyen film főleg a "nagy előd árnyékában". És kicsit szomorúan veszem tudomásul ezt a "sok" remake-t. Bár ettől még lehet jó. Majd meglátjuk!