Cyborg (1989) ☆ 👁

Cyborg - A robotnő

(Albert Pyun)

amerikai akciófilm, sci-fi

2,4
★★☆☆☆
130 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-11-30 10:32:49 bambula (3) #6

Láttam már rosszabb filmeket Pyuntól(pl.:Crazy Six).
Ez egész elmegy,csak kellett volna egy forgatókönyvíró a rendező mellé.(Mondjuk Van Damme. :) )
Azért a film a maga idejében kasszasiker volt az amerikai mozikban.(500ezres költségre 10 milliós bevétel)
Olyan filmeket utasított maga mögé abban az évben,mint Lumet-től a Családi ügy Conneryvel és Hoffmannal,vagy a Halálos nyugalom Sam Neillel és Nicole Kidmannal.

2022-04-06 09:26:39 Zorkovics (3) #5

Én, mint a vhs korszak gyermeke, annyit tudok mondani a filmről, hogy még mindig jobb és ikonikusabb ez a filmje Jean-Claudenak, mint a Fekete sas.

2017-02-28 16:46:58 GothMan (1) #4

Ez kérem szépen a fájóan nézhetetlen kategória egy veretes darabja.
0/10

2012-12-12 16:42:10 Victor Vance (2) #3

Zs kategória ez kérem, a javából. Van Damme ekkoriban kezdett népszerű lenni, filmjei is nézhetőek voltak még, de ez a produkció még a mai DVD-re gyártott szösszeneteket is lepipálja néhol. A poszt-apokaliptikus díszletek kimerülnek annyiban, hogy leamortizált gyárépületeket és házakat láthatunk, a gonosztevőket pedig valószínűleg valamelyik Mad Max filmből menthették át, apropó a Cyborg rengeteget is nyúl az ausztrál klasszikusból, és még jónéhány sci-fiből, amire szükség is volt, mert forgatókönyvnek nemigen nevezhetjük azt, amit ehhez a filmhez összetákoltak az alkotók.
Viszont aki a VHS-korszakban volt gyerek, annak azt hiszem nosztalgikus, és nagyon jó élmény visszatekinteni erre a filmre, mert anno tényleg nagy sláger volt, megvolt a maga hangulata, bája, és a ’80-as években készült világvége-moziknak tényleg van egy fajta tipikus érzetük, amiért jó őket nézni. A belga spárgakirály meg nem csinált mást, amit amúgy is szokott, verekedik, izmozik, lövöldöz, de komolyan mondom, ezen az alkotáson még rontott is volna, ha valaki valami értékelhető színészi teljesítményt hoz. Sajnos az akciójeleneteken, és az effekteken kívül Van Damme fodrászára sem költhettek sokat, mert eszméletlen, ahogy kinéz a visszaemlékezéses jelenetekben.
A forgatókönyvírók (ha voltak persze) tehetségét példázza, hogy még a karaktereket is hangszerekről nevezték el, de amúgy a cselekménynek se eleje, se közepe, se vége, teljességgel összecsapott, nem dolgoztak ki benne semmit, ennek ellenére viszont megvan a maga bája, és arra a kevés időre valóban szórakoztató. Külön poén hogy az új szinkronban (ami a DVD-kiadáson is hallható) Van Damme-ot és Fender-t is Vass Gábor szinkronizálja.

2011-10-27 11:17:28 Il Matto (2) #2

Ez is egy ikonikus JCVD film, sajnos a szinkron sokat elvesz az élvezeti értékéből, mert hangalámondással volt ez is az igazi. Azért Jean-Claude visszaemlékezésbeli frizuráján röhögtem vagy 4-5 percet.

2008-10-21 19:47:41 Ivan/ (2) #1

Ahoz képest, hogy nem a legjobb Van Damme filmek közül való egész jól elszorakoztatott. Hiába a '80-as években valahogy jobban tudtak hangulatos b-filmeket készíteni.

3/10