The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) ☆ 👁

Halálos iramban: Tokiói hajsza

(Justin Lin)

amerikai-német akciófilm

2,6
★★☆☆☆
493 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-08-01 17:04:44 DevilTakeU (2) #12

Tartozom egy vallomással: minden túlkapása és hülyesége ellenére én kedvelem a szériát. A hagyományosan rossz magyar szövegeket illetve szinkronjukat leszámítva mindegyik epizóddal el tudok lenni,jók a csajok,a tempó,a zene,szépek a helyszínek,elfogadható a humor,még az azóta mémmé nemesült,az ötödik résztől fokozatosan építgetett család-tematika is elmegy szódával. Valahogy az egészet körbelengi egyfajta debil báj,ami miatt szórakoztatóvá,ugyanakkor komolyanvehetetlenné is válik egyben,a legnagyobb zúzások ellenére sincs túlságosan nagy okunk az izgalomra,legfeljebb a jobbnál jobb verdák indokolatlanul nagy számban történő ripityára törése okán gördülhet le egy könnycsepp minden férfiember arcán - illetve Paul Walker hiánya miatt,aki egy meglehetősen jóképű,laza,mégis kemény,tetőtől talpig vagány srác volt már 20 évvel ezelőtt,az első részben is. Nem tagadom,kifejezetten kedveltem,Ő volt az a szöszi,kékszemű, kölyökképű,teliszájjal vigyorgó srác,akiről bármikor elhittem hogy két perc alatt ugyanúgy lenyúlná bárki nőjét (ha akarná),mint ahogy elsőként ugrana fejest a legnagyobb bunyók közepébe.

Bocs a hosszú bevezetőért,csupán meg akartam indokolni,hogy miért térek vissza évről évre a sorozathoz - illetve tudatni,hogy fentiek alól egyetlenegy kivétel volt mindezidáig: a Tokiói hajsza. Filmek terén nem vagyok egyszerű eset,az összes felvonást évente újrázom,de hogy az elmúlt 14 év során miért nem indítottam el eddig egyszer sem a harmadik részt,arról halvány fogalmam sincs. Tényleg. Oké,nincs Diesel,nincs Walker,de azért 100 perc nem a világ,ám valahogy mégis,mindig is ódzkodtam Justin Lin rendező úr alkotásától. Bárcsak írhatnám hogy tévedtem,de nem,nagyon nem.

A történet (a mi?) nemhogy egyszerű,tulajdonképpen nincs is,a gimnáziumi környezet meg szimplán agyrém. Az első ránézésre 25 évesnek simán kinéző,amúgy a forgatás idején 24 éves Lucas Black alakítja a kiskorú (!) Sean-t,aki körül zajlanak a - szinte random - események,és aki egyébként a következő részben ismét csatlakozik a többiekhez. Nincs vele bajom, szimpatikus,nyilván kell egy Brian 2.0,de ha ez a maximum amit nyújtani tud,akkor sajnos az Arany Málna jelölés garantált. (A magyar hangnak hozzá választott, kifejezetten modoros-statikus Széles Tamás pedig legalább annyira elbaltázott döntés,mint a borzasztóan sz@rul erőlködő mélyítő Galambos Péter Dieselnek.) Rettenetesen rossz film,a széria leggyengébbje,nemrég fejeztem be,de már egyetlenegy értékelhető jelenetre sem emlékszem belőle. Talán az egyedüli pozitívum Han bevezetése a szériába,illetve az utolsó 2 perc,amin őszintén meglepődtem,előzetesen semmi infóm nem volt róla. Érdekesség,hogy az immáron kilenc filmet számláló széria egyetlen darabja,ami Amerikában bukott,méghozzá nem is kicsit,bár ez nem csoda,számomra érthetetlen módon még nagy nevek nélkül is az első rész büdzséjének több mint a duplájába került.

3/10

2016-11-22 11:41:10 Dezsmant (4) #11

A történet egész jó, a Tokyo-i hangulat és a versenyek is. Az első kettő szintjét viszont nem üti meg.

2016-02-25 10:49:34 Calavera (?) #10

ne hülyéskedjünk már, gimnazisták!! egy izzót nem tudnak betekerni, de a nulláról felépítenek egy ford mustangot és azzal driftelnek?! najó.
déká baz*ki, az déká

2013-05-17 13:32:48 BonnyJohnny (2) #9

Az utolsó jelenetet és Han karakterének a folytatásokban felvezetett karakterét nem számítva nincs köze a Halálos iramban szériához. A története meg egy High School tinifilmbe oltott Halálos iramban spin off, ami a második résznél is rosszabb (de magát még mindig komolyan veszi!). A szereplők zömére az unalmas vagy idegesítő jelző a legtalálóbb szó. Igazából minden adva van, hogy a széria legrosszabbjának tartsam, mint ahogy eddig tettem is.
DE
Justin Linnel végre olyan került a rendezői székbe, aki tud akciófilmet rendezni. Az autós jelenetek dinamikusak, látványosak, és már végre nem béna CGI effektként láttatja a váltást, hanem úgy, hogy a kamera előtt meghúzzák a kart. Hogy mennyivel életszerűbb, abba felesleges belemenni, de hogy mennyivel erőteljesebb, azt ez a film bizonyítja. Ez csak egy példa, lehetne egy csomót mondani. (Persze a CGI sem maradhat el, de ez van. :/) Van erő a filmben. Olyan erő, ami az előző részben nem volt meg. Ezért tartom jobbnak annál. Bár a hármashoz nem elég ez sem. Főleg mert a story és a színészek annyira lehúzzák, hogy azon a folytatások zúzása sem segítene, mellesleg ez még messze van azoktól.

2011-05-20 16:05:47 Tom85 (3) #8

A Vin Dieseles jelenet miatt adok rá 3-ast. Amúgy....Sok köze nincs az F&F szériához.

2009-04-20 17:57:02 Geree (3) #7

Van benne egy két érdekes ötlet, pl. a színhely, új karakterek, új kocsik, de nem nagy cucc. Egy két jelenet tetszett.

2007-12-23 10:31:34 Film-fan (2) #6

"Karcversenyek"?!?

2007-04-08 20:24:03 [: Azuroo andrew :] (1) #5

Na ez sajnos nézhetetlen volt...

10/1

2007-01-03 12:36:18 kery (3) #4

A történet reálisabb mint az előző részekben, de úgy is mondhatnám, hogy nincs igazán története...
2 dolog miatt érdekes számomra:
- Japánban játszódik
- Jók az autós jelenetek. Mitsubishi rulez! :)

Mint akció film, bőven elmarad az előzőktől.

2006-08-14 23:14:32 limupei (3) #3

Mivel nem sok köze van az előző részekhez, így nem mondom, hogy született egy újabb folytatás, ami jobb az elődeinél, pedig ez a helyzet.


+ Aki kíváncsi, hogy miért Hannak Tokió a Mexikója, az nézze meg a klasszisokkal jobb és más jellegű Better Luck Tomorrow-t.

2006-07-28 17:32:00 Lucus (5) #2

Szerintem jo film,élvezhető,a drift-es jelenetek pedig zseniálisra sikerültek! Le a kalappal,nálam bőven túlszárnyal néhány mai, vígjátéknak becézett lapos külföldi vagy magyar filmet! Nálam most ez az abszolút kedvenc!! csóóók

2006-07-28 09:45:07 Daemiaen (2) #1

Halálos iramban: Tokiói hajsza (The Fast And The Furious: Tokyo Drift, 2006, forgalmazza: UIP)

Szerencsére Justin Lin rendező képes volt megfelelni minimális elvárásaimnak: ultragagyi körítés, menő autós jelenetek. Kúl driftelések, csúcs japó verdák, jó csajok és nagyon okosan kihagyott bűnügyi mellékszál. Tulajdonképpen nincs miért szidni a harmadik Halálos irambant, elvégre sok, többre hivatott film esetében sikerülnek nagyon gagyira a trükkök, ezúttal erről szó sincs. Igazi autók, igazi kaszkadőrök, nulla számítógépes effektus, egyszeri élvezet. Se több, se kevesebb.

4/10