Jogos a kérdésed, a válasz pedig beszédes: sajnos most játszódik. :) Egy kérdésem lenne ugyanitt: ma volt a film első vetítése, esetleg osztályozhatóvá tudnátok tenni?
előzmény: Yuriko-chan (#1)
Mikor játszódik ez a film? Mert a kedvcsináló előzetes és az egyetlen kép alapján, amit láttam, akár a '90-es évek is lehetne, amikor én voltam általános iskolás. ^^'
Women Talking, Mustang, Je verrai toujours vos visages... láttam mostanában néhány filmet, ahol az alkotók célja láthatóan egy szorongató helyzet, egy bénító, dühítő szituáció ábrázolása volt. Ilyen Szimler Bálint alkotása is. Egymás után sorjáznak a mindannyiunk számára ismerős iskolai helyzetek és ez nyilván megteremt egy atmoszférát, Rév Marcell ráadásul minimálban is remek munkát végez a kamerájával. Ugyanakkor én jobban szeretem azokat a filmeket, ahol a karakterekből és a történetből magából nőnek ki a gondolatok, ahol közel kerülünk a jól megírt és eljátszott figurákhoz. Mostanában sokszor van az az érzésem, hogy fordítva történik és a gondolatokat támogatja a történeti háttér. Ilyenkor nem elsősorban jó karakterek, hanem erős helyzetek vannak. Ami miatt négyes a Fekete pont, hogy remekül épít feszültséget, a végére már olyan szinten beterít az a tehetetlen düh, amit az egyik főszereplő is érez, hogy kedved lenne kirohanni a világból. Vagy odavágni valamit a pedagógustársadhoz, hogy ébredj már!