La meglio gioventù (2003) ☆ 👁

Szépséges fiatalság
The Best of Youth

(Marco Tullio Giordana)

olasz dráma, szerelmi történet

4,2
★★★★☆
29 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-10-08 23:40:30 pokroc (5) #4

Rég nem volt rám ilyen hatással film. Mind a 366 perce és minden szereplője csodálatos! Utánanéztem, hogy nem egy regényből készült-e, mert nem hittem el, hogy ilyen remekül kidolgozott történet és karakterek mögött nem áll egy könyv. Gratulálok a rendezőnek!

2020-03-22 10:38:10 dora87 (5) #3

Megható, de nem giccses, hosszú, de mégis dinamikus és részletgazdag, szép íve van. A család történetét megannyi boldog és tragikus pillanat adja, ami egyébként végülis maga az élet. A történet egyik gyöngyszeme az értelmi fogyatékos lány, G. és M. kapcsolata, hogy lehet szavak nélkül is mélyen kötődni, és, hogy a szeretet gyógyít. Érdekes volt látni, hogy milyen az olasz család működése, nem összezáró, hanem nyitott, őszinte és elfogadó.

előzmény: from hell (#1)

2019-09-04 12:33:30 josibaba (5) #2

Csillagos ötös.
Kellenek az ilyen filmek, üzenetek, mint egy falat kenyér...

2013-02-05 02:35:10 from hell (5) #1

Bárcsak több ember látná ezt a grandiózus alkotást! Nagy szerencsém, hogy Ebert négy csillagos filmjeinek listáját böngészgetve ráakadtam erre a nálunk szinte ismeretlen csodára. A film ugyanis nem kevesebbre vállalkozott, mint az élet -lehetőségekhez mérten- átfogó bemutatására 6 órában s annak számtalan gyönyörű-fájdalmas megnyilvánulására egy család és a háttérben egy ország 40 évében. Jó pár rendező mesélt szívhez szólóan az emberi élet egy-egy különböző rövidebb-hosszabb szakaszáról, legutóbb épp Michael Haneke megdöbbentően csupaszon, vagy teljesen más megközelítésből szemkápráztatóan Terrence Malick, illetve pont néhány napja volt szerencsém Krzysztof Zanussi egyedi megfogalmazásához még 1973-ból- ők jutnak eszembe így hirtelen. Ezek mindegyike elvont(ámbár teljesen más), művészi ugyanakkor őszinte vallomások a rendezőktől. Amiben a Szépséges fiatalság újat mutatott –legalábbis számomra-, hogy 366 finom percével, részletgazdagságával és remek történetvezetésével olyan kidolgozott és mély képet hagy az emberben, szereplőit oly mértékben hozza a közelünkbe, szinte tapinthatóvá, mint egy jól megírt regény. A család fogalmát pedig ilyen erősen talán csak a Keresztapában láttam ábrázolni mozgóképen. Érdemes rászánni azt a néhány órát!