Tarot (2024) ☆ 👁

A halálkártya

(Anna Halberg - Spenser Cohen)

amerikai horror

2,2
★★☆☆☆
32 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-07-10 13:23:23 fempolip (1) #4

Kíváncsi vagyok meddig lehet még a horror fanokat behülyíteni ilyen gagyiságokkal. Mikor lesz az a pont, ahol már az átlag, aki nem is horror fan csak szeretne borzongani, szóval ő is feláll, vagy már be sem megy az alkotásra.
Mert ez a film a mozinéző totális hülyének nézése. Csupa kliséhalmaz, unalmas, jump scare bűz, tipikus trendi színek, vágások..
Hulladék. Minek is néztem végig?....Ja igen, mert szeretem a horrorokat..
De már unom, hogy sokadszorra is negatív kritikám van egy filmről.

2024-06-19 14:50:53 VVega (2) #3

Elképesztően rossz film, az a néhány elfogadható jelenet közel sem menti meg a rengeteg túlnyújtott, feszültségmentes részt.

2024-05-20 07:12:24 branton (2) #2

Tudjátok, mikor a 12 éves kölykök ismerkednek a horrorral, ilyeneket néznek, s ilyenekre mondják azt, hogy "hú, majdnem összehugyoztam magam". Mit okozhat egy ilyen jellegű film egy felnőttnek, vagy egy tíznél több horrort látott akármilyen életkorban járó embernek? Sűrű fejvakarást, hogy már megint ugyanazokat a kliséket puffogtatják el ezredjére és ugyanúgy. Nem olyan rossz film ez, inkább olyan lájtos, közepesecske. Az operatőri munka, a forgatókönyv, a színészi játék, mind-mind hoznak egy korrekt színvonalat, de azt gondolom, hogy túl sok ilyet láttunk, semmi váratlan, semmi meglepetés nincs ebben. Rég kaptunk már valami ütős, komolyabb horrort. Jöhetne már egy!

2024-05-20 00:17:36 Doc (3) #1

Azzal akartam kezdeni, hogy a filmet Dr. Jekyll és Mr. Hyde rendezte... amolyan poén lett volna, onnan kiindulva, hogy a film egyes részei kifejezetten jók, mások meg nagyon gyengék, és hogy ez bizonyára egy nagyon tehetséges és egy nagyon tehetségtelen rendező együttműködésének az eredménye...
Hát végül rajtam csattant a poén.

Semmi belezés, semmi undorító dolog nincs, ellenben jumpscare annál több - mondjuk némelyik kifejezetten jó. Alapvetően lassú idegborzolás jellegű lenne a film, csak sajnos sajnálja az időt(?) a hangulat rendes felépítésére. Vagy talán nem is sajnálta az időt, csak valahogy rosszul osztotta el. Vannak benne nagyon jó részek, amikor hideg futkos az ember hátán. Vannak benne jól látható gonoszok - remekül megcsinálva. És mégis van valami bazári jellege az egésznek - valahogy az arányérzék nem volt a helyén.
Az első szereplő halála teljesen okén indul, de kettő-három létraütés helyett van öt-hat plusz egy felesleges sikoltás. A mindent megvilágosító vénasszony háza és viselkedése is olyan meh. A második halál - a vonat - király, de a harmadik - az akasztás - olyan gáz, hogy kompenzálja az előzőt. A fűrészelés legalább háromszor olyan hosszú mint kellene - a végére már a szereplő halálát kívánja az ember.
A jóslatok elismétlése se lett jó. Kell az emlékeztető, nem vitás - de valahogy máshogy kellett volna. Talán flashbackkel vagy ilyesmi. Vagy egy felolvasó gnóm tekerccsel :)


A sztori megint olyan meh.
Az a magyarázat, hogy a jósnő beletranszformálta magát a pakliba, és valahogy ezzel állt bosszút - hát, ha nagyon akarom, ki tudom magyarázni, de hogy meggyőző nem lesz az tuti...
Az hogy a jósnőnek kellene jósolni, teljesen kézenfekvő - vagy egy kicsit el kellett volna rejteni vagy nem lett volna szabad működnie (mint a tűznek).
Az hogy a párocska túlélte, az a horror-hagyományok arcon köpése...
Az pedig hogy a liftes srác túlélte, már-már parodisztikus.


Bár eddig főleg a negatívumokat részleteztem, ez nem egy rossz film. Voltaképpen majdhogynem jó film.
Voltak nagyon jól működő részei, akár egy "zseniális" is benne volt a pakliban. Sajnos inkább "oké" lett.
Erős hármas, hajlik a négyes felé - nem bántam meg, hogy megnéztem.