Immaculate (2024) ☆ 👁

Szeplőtlen

(Michael Mohan)

amerikai-olasz horror

2,8
★★★☆☆
65 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-07-10 13:12:55 fempolip (3) #12

Nem tudom, hogy álljak hozzá.. Gondolkodom..
Így inkább ott kezdeném hogy ez a film egy kis tudathasadásban szenved. Vagy pedig mindenből meríteni akartak, hogy a moziba minél több ember bemenjen. Nos, itt a hiba talán. Ugyanis egy emészthető ebből is, abból is kapkodó, de mégis megalkuvó alkotás lett. Ennyire azért ne számítson a bevétel, mert az emberek ráunnak hamar..
Lehetett volna egy tisztességes látvány, tisztességes sztori, és úgy igazán 18+..
Sok helyen meg akarta úszni a komoly munkát, vagy inkább a végső döntéshozók sikálták el, hogy legyen gyengébb?
Mert potenciál, és a film második felétől elhagyott rettentő gagyi jump scare, az azt felváltó gore már úgy ahogy működik. Bár kicsit kilóg onnan. Lehet pont a felvezetés miatt...
Maga a film valami elképesztő hangulatos, látványban korrekt lenne, ha nem kötötték volna meg a rendező kezét.
Így is kicsit átlag fölé nő, a hangulatos jelenetek, a szereplők profizmusa és nála a gore miatt, de sajnos nem az, amit megannyiszor újra fogok nézni, inkább csak olyan modern világra ráhúzható, könnyen eldobható..

2024-06-02 21:40:44 lizardking (3) #11

Igen, ahogy írod, elveszik a filmnek ez a szála, csak egy feldobott ötlet, amivel aztán semmit nem kezd. A bentlakók viselkedését én szimplán bigott megszállottságnak vettem, de lehet úgy is értelmezni, ahogy te is tetted.

előzmény: paksiendre (#10)

2024-06-01 17:39:47 paksiendre (5) #10

Pontosan onnan amit te is írsz :D Illetve úgy lesz Krisztus DNS-éből Antikrisztus, hogy az nem is Krisztus DNS-e. Egy apáca hozta valahonnan a szöget amire semmi további bizonyíték nincs. Egy kicsit már megkopott a filmélmény számomra, viszont utána végig pörgettem újra a látottakat ebből a szemszögből és minden a helyére került és az is, hogy mért viselkedik úgy a szekta ahogy. Nem akarok vallásilag belemenni, mert tudom hogy menő manapság ócsárolni a kereszténységet (jogosan vagy nem ezt mindenki döntse el maga) de egy keresztény zárda Jézus Krisztus nevében nem viselkedik ilyen irreálisan és romlottul. Sajnos ez a nézőpont valóban elveszik a filmben és emiatt tényleg megértem, hogy sokaknak csak egy random tucathorror lett viszont számomra ez az úgy nevezett "láthatatlan gonosz" a legparább horroros elem marad.

előzmény: lizardking (#9)

2024-06-01 11:06:40 lizardking (3) #9

Az honnan jött neked, hogy valójában az Antikrisztust akarják világra segíteni? Mert valóban van benne egy enyhe utalás erre, mégpedig a falra írt bibliai idézet, ami szerint "a Sátán is tetszeleghet a megváltó képében" vagy valami ilyesmi. Csakhogy ezen kívül én semmi más erre utaló jelet nem láttam. Alapból, hogy lesz Krisztus DNS-éből Antikrisztus? Ez nem kötekedés, tényleg érdekel a válaszod.

előzmény: paksiendre (#5)

2024-05-02 23:22:58 arylacee (5) #8

Nem is tudom,hogy most a film utáni sokktól vagyok ilyen, vagy attól a sokktól,hogy egyesek annyira halottak,hogy még a fűt nézni is több érzelmet kivált belőlük....

2024-04-19 19:58:14 paksiendre (5) #7

Fu, na ez nagyon komoly komment, jól kiforgatod az ember szavát annyi szent. :D
Fuss neki újra mert nem ezt írtam amit te az első mondatodban próbálsz beállítani és kikérem magamnak, hogy ilyet állíts rólam, azért mert a szövegértelmezésed nincs a toppon.

Arról meg, hogy mit feltételezek meg, hogy ki mit értett a filmből, arról azt szeretném közölni, hogy nyilván abból vonok le következtetéseket amik le vannak írva, gépelve, nyoma van, el lehet olvasni (szóval az emberek gondolatait nem tudom). Ezt így amit leírtam nem láttam itt a kommentszekcióban, se magyar nyelvű oldalakon, csak az apácás, őrült dokis, szektás, vallásos, Krisztus(?????) klónozós jelzőket (amik szerintem nem teljesen vagy egyáltalán nem állják meg a helyüket) ezért gondoltam, hogy akkor majd én itt hagyom jóhiszeműen, hátha segít a jövőben valakinek közelebb hozni a filmet magához. Nincs több hozzá fűzni valóm.

előzmény: Doc (#6)

2024-04-19 17:31:25 Doc (2) #6

Nézd, én értem hogy aki nem ért veled egyet az röhejes, komolyan vehetetlen, pláza horrorokhoz szokott közeg. De azért talán megfeltételezhetnéd, hogy megértettük ezt a mérsékelten összetett filmet...
Az hogy az Antikrisztust akarják elhozni, az elég nyilvánvaló volt. De ettől még ezt egy vacak, őrült tudósos módszerrel próbálják - és nekem ez semmilyen szinten nem teszi félelmetesebbé. Klónozni Krisztust - nahiszen...
Ennél még az a Schwarzenegger mozi is jobb, az Ítéletnap.
Nem sokon múlt, hogy én is karót adjak.

előzmény: paksiendre (#5)

2024-04-19 15:49:21 paksiendre (5) #5

Leszögezem az elején, hogy megértek, mindenféle szavazatot, talán a karót nem, az kicsit röhejes és komolyan vehetetlen számomra. Szerintem ez a film sokaknak nem érthető valójában, ahogy itt is meg egy-két helyen olvastam róla mintha félre magyaráznák azt ami valójában történt.
Itt szó sincs őrült tudósos meg vallási fanatizmusos horrorról hiába fellelhető mindkettő. Ez a film az Antikrisztus születéséről szól illetve az azt megelőző próbálkozásokról. A Sátán szolgálatában áll az egész zárda akik annak a tudatában cselekszenek (szándékosan megtévesztve), hogy az új Megváltót hozzák világra. Ez egy totál új réteget ad a filmnek és ez teszi igazán félelmetessé számomra. Sajnos vagy nem sajnos, a pláza horrorokhoz szokott közeg miatt (akik hozzák a lóvét) ezt nem annyira igyekeznek előtérbe helyezni illetve a rendező nyilatkozott ilyesmit, hogy beadta a derekát, hogy felhígítsák a művét. Ezzel lehet vitatkozni, viszont számomra ez egy üdítő darab a mezőnyben amire sajnos sokan csak legyintgetnek majd.

2024-04-16 08:58:58 Norbert Simon (3) #4

A sztori valamilyen szinten tucathorror de szerencsére még jobbak közé tudnám tenni. A filmben vannak ijesztegetések de nem igazán ezen van a hangsúly. Nem klisémentes film de a fényképezése nekem bejött. A színésznő abszolút elviszi a filmet a többi mellékszereplő sajnos már nem ilyen, ők eléggé sablonosak. Nem vártam sokat tőle de szerencsére nem ért csalódás sem. Nem váltja meg a műfajt de szerintem egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

2024-03-30 03:03:09 lancdohanyos (4) #3

Erős négyes a szereplők elnagyoltsága miatt, de a főszereplő nagyot alakít. A történet izgalmas, feszült, fordulatos. Hogyan lesz egy elhivatott apácából kőkorszaki amazon, és melyik a jobb? A folyamaton átkísér a film.

2024-03-30 00:56:21 Doc (2) #2

Az elején nem voltam biztos benne, hogy jó film lesz-e - eleinte voltak jó jelenetek.
Sajnos folyamatos zuhanórepülésben volt, úgy a közepétől már esélyem sem volt visszamerülni.
Misztikus horrorként indult, őrült tudósos trancsírként fejeződött be. A szobában megjelenő fura árnyak egész jók voltak. A váratlan terhesség is, bár azon már azért kellett volna még dolgozni. A medencés fojtogatós jelenet már gyér volt, főleg hogy még meg is magyarázták. Mikorra kiderült hogy Jézust akarták klónozni, már totálisan kizökkentem. A végén a kazamatás jelenetek már inkább röhejesek voltak mint horrorisztikusak.
A beleszuszakolt, a film történetébe igazából nem illő trancsír-jelenetek sem segítettek: a nyelv-kivágás meg a talp-billogozás teljesen felesleges volt, és még a hangulatot sem igazán hozták.
A film legnagyobb erénye a kifejezetten normális ember módjára viselkedő főszereplő (Csecsília): nem vette be hogy csoda történt; kitalált egy életképes szökési tervet; megpróbálta felgyújtani a labort.

Egyes felé hajlottam, de végül kettest kap.
A menekülhetnék nem volt erős és voltaképp voltak jó pillanatai - főleg az elején.

2024-03-30 00:42:25 Random Komment (1) #1

Egy javaslat annak az újságírónak aki 8/10 adott ennek a filmnek. Kapcsold le az összes lámpát a lakásodban, állj a tükör elé és mondd háromszor: "Baszódjak meg! Baszódjak meg! Baszódjak meg!". Ez lehet hogy túlzásnak tűnik ha még nem láttad a filmet, viszont nekem pontosan kettő dolog maradt meg ebből a filmből.
1. Ez nem volt se ijesztő, se szórakoztató, de legalább érdekes se.
2. A cukorhelyettesítő az italomban borzasztó ízű.
Az elején voltak pillanatok amikor komolyan azt gondoltam hogy ijesztő lesz és a filmnek sikerült mindig csalódást okoznia. Az ijesztgetés két dologból állt: jumpscare-ek és trancsírozás. Egyikkel se lett volna bajom hogyha akár egyszer is jól csinálják, de a jumpscare-eket 10 km távolságból is látni lehetett, a trancsírozás pedig egyszerűen undorító volt. Csak a főszereplő intelligenciája jut mint pozitívum eszembe.
Tehát hogyha valaki azon gondolkozik hogy megnézze-e ezt a filmet, az én javaslatom az lenne hogy keressen inkább egy kevés füvet és nézze inkább ahogy az nő. Érdekesebb ÉS olcsóbb mint ez az izé.