Bastarden (2023) ☆ 👁

A fattyú
The Promised Land

(Nikolaj Arcel)

dán-német-norvég-svéd dráma, életrajzi film, történelmi film

4,0
★★★★☆
46 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-02-13 01:07:10 oilboy (4) #3

Többet vártam, de nem csalódtam, csak nem volt rám akkora hatással, nem adott akkora érzelmi löketet, mint akár a Jagten, akár a Druk, hogy csak 2 dán filmet mondjak Mads Mikkelsennel a főszerepben. Egy gyenge 4-est azért megér, de nem annyira lenyűgöző, letaglózó, érzelmekre ható film, mint az előbb említett kettő. Egy nézést azért megér talán, a mostani amerikai filmek jelentős hányadától sokkal jobb. Az utóbbi 1 év egyik legjobban sikerült történelmi - életrajzi filmje, bár nem volt magasan a léc a Napóleonnal és hasonlókkal...

2024-02-11 22:53:49 Ugor (4) #2

Belegondolva... erőtlen egy cucc ez, azzal együtt, hogy kemény dolgok is történnek benne, meg nagy igazságok is felíródnak, érzelmi töltetek is felszínre kerülnek, de az egészben van valami nehezen kihozható értelmetlenség. Nem lehetsz igazán senkivel. Zajlanak az események, hullámzik az apró sikerek és durva kudarcok tava, de valahogy nem szippant be, a nézőtéren hagy. És hát nézed, hogy ezek itt odavisszáznak egymással, ahogy csak bírnak. A gonosz eltúlzottan nagyon gonosz, meg még gátlástalan idióta is, a jó meg szívós vasakarattal felkel a padlóról akárhányszor is, tántorog és vérzik, de azért nem dobja be a törülközőt, hanem dacol. A jó ég tudja, hogy miért, kiért? Mit áldoz be minek érdekében? Miért? Na, de végül is, a hármas meg a négyes között billegek mindezért.

2024-02-08 14:50:07 branton (4) #1

Úgy érzem nem lett ez akkora film, mint amekkora lehetett volna. Mads Mikkelsen csuklóból hozza a szerepét, többnyire mindenki rendben van, kivéve egy tagot: Simon Bennebjerg. A csávó hasonlóképpen ripacskodik mint Jason Momoa abban a förtelmes filmszéria tizedik részében. Mondjuk a karaktere sem volt valami minőségien megírva. A történet egészen izgalmas, ám a végkifejlet meglepően megalkuvó. Élveztem egyébként, minden (tényleg nem sok!) hibájával együtt ez egy jó film, elvarázsolja az embert. Dán minőség, pöpec, de többet vártam egy kicsivel.