Late Night with the Devil (2023) ☆ 👁

(Cameron Cairnes - Colin Cairnes)

ausztrál-egyesült arab emírségekbeli horror

3,6
★★★☆☆
62 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-07-11 08:22:52 fempolip (4) #3

Már az első képkockák odaszegeztek a képernyő elé és a dokumentalista stílussal felkeltették a kíváncsiságomat. Majd az egész Talk-Show jellege fantasztikusan eltalált és felépített volt. Teljesen olyan volt ez az alkotás mintha a hetvenes évek elején készült volna. Egy picit lopva az angol gótikus horrorokból vagy akár az Omenből, főként hangulatot. Vagy Olasz giallós pillanatokat. Persze lehet csak nekem tünt így, mert azok nagyon is elkülönültek, itt viszont egyben adják át az egészet. Amilyen lassan felépül, de mégis ott van az hogy mikor történik már valami..nos a várakozás izgalma..ha nem is a legteljesebb, mindenképpen erős. A vége kicsit fura lett nekem, ezt betudhatom talán annak hogy pár giallo és klasszikus angol, spanyol alkotás is furcsa lezárot kapott anno. Nekem ez nem lett zseniális.
Azért kicsit értetlenül állok ezen film elött, mert bár nem új a kezdeményezés, 2-3 éve folyamatosan ontják ki ezeket a stílusu alkotásokat, viszont ilyen téren, ennyire retro módban furcsa volt látni filmet. Megvannak már errea klasszikusok, hacsak nem fiataloknak akarták bemutatni a horror nagy évtizedét, akik úgysem néznek vissza, mert az gagyi, unalmas már nekik.
A végeredmény így is pozitív, sőt remek. Nekem kifejezetten élvezetes volt, biztos meg fogom még nézni!

Majdnem elfelejtettem..a színészek remekül hozák amit kell de nekem David Dastmalchian egyenesen fergeteges volt ahogy érezte az 50 évvel ezelötti Showrunner karaktert.

2024-04-28 22:51:47 Rorschach (2) #2

Számomra a "Hogyan ne zárjunk le egy filmet?" verseny aranyérméért indul a Late Night with the Devil. Rettenetesen besült nálam az utolsó kb. tíz perce minden húzása, pedig addig kimondottan jól elvoltam vele.

2024-04-23 09:44:29 jackbau33 (3) #1

Őrületes hype-ot kapott ahhoz, hogy ha nem is óriásit de kis mértékben csalódjak.Kezdeném ott, hogy a trailer (engem legalábbis megvezetett).Azt hittem egy Talk-show keretein belüli démonnal megszállt kislányos beszélgetős darab lesz.Ez összvissz egy(!) jelenetnél van benne a filmben, ami nem feltétlen hiba csak másra számítottam.Maga a narrálós kezdés a különböző akkori valós események bevágásával (+ egy adag médiakritikával) sejteti, hogy nem egy papírra vetett B-s sz*rt fogok látni.Ezt az érzést tovább erősíti a Talk-Show-s koncepció a maga jellegzetességeivel (Megszólított közönségtagokkal, behívott vendégekkel, természetfelettihez való hozzáállásukkal/módszereikkel, olykor egymásnak feszülő nézeteikkel, ide-oda szúrkálgatós poénokkal). Ehhez hozzá jön még a 70-es évek megidézése, a friszkók, díszletek, képi világ, csonkolt képarány mind ezt az old-school érzést keltik.Külön tetszett még, hogy a nem élő adásban lévő beszélgetős részeknél fekete-fehérre vált a kamera.A színészi játékot, a főszereplőtől kezdve az apróbb mellékszerepekig szintén csak dicsérni tudom.Viszont magával a horror résszel már voltak gondjaim.Pl, az arányával, amit kicsit elnyom a talk-show-s jelleg.Összvissz 3 nagyobb jelenet utal a műfajra de ezek is csapongóak, egy kicsi ez, egy kicsi az, ráadásul ilyen 5 perces intervallumokba vannak besűrítve távol egymástól.CGI-ből viszonylag kevés volt de cserébe marha csúnyán nézett ki, főként a végefelé lévő jelenetnél, aminél nem is értettem hogyHogy lett a démonkislányból ilyen fejszétnyílós Scanner-s freak...De egyéb másik film is beugrott egy-egy jelenetnél ,Ghostwatch, Ördögűző, Amityville (amire konkrét utalás is van) és a végepoénnál egy itt túlfikázott B-s cucc:Az Ördög székeEz a része tetszett a legkevésbé a filmnek, nem bántam volna ha nem ilyen "már ismert klisé" irányba futtatják ki.Ezeket leszámítva elvoltam vele és horrorrajongóknak azért simán merném ajánlani mert az alapkoncepció nem egy agyonjáratott téma csak mint a műfaj egyik idei nagy eseménye, nálam kevésbé talált be.6/10