The Bikeriders (2023) ☆ 👁

Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2024-10-29 23:17:25 qanic (3) #5

Egy bizonyára jó könyvből sikerült összehozni egy unalmas filmet. Egyetlen erőssége, hogy nagyon jók a színészek, de ebből az anyagból ők sem tudtak érdemlegeset alkotni. A forgatókönyv megúszós. Még arra is lusta volt az írója, hogy narráció nélkül ültesse át a könyvet filmé. A film nem hangoskönyv.

2024-08-22 15:24:19 fempolip (5) #4

Mint film szerinzem nagyszerű a maga látványával, a sebességével és a sztori is elég rendben van.
A színészeket imádom, pár tétel jobban ki lehetett volna bontva, de ez a megoldás emlékezet a hetvenes évekre. Randomsága, sehova nem vezető szálai, káoszba fulladása, valamint a világépítése teljesen szuper.
Néhány zenei betétet lecserélnék, de ennyi az összes.
Mint valóságalap?
Tudom hogy távolabbi fikció mint a Hunter S. Thompson Hells Angels iratai (bár azzal is volt gond elég) de vicces hogy egy "író" és egy benzintyúk emlékeiből, érzéseiből lett összállítva úgy hogy a kamera szemszögén keresztül totálisan férfias a látásmód.
Kicsit sterilizált (na nem a koszra gondolok, az kifejezetten tetszett, mennyire retkesek) háttérbe tolt alkohol/szerfogyasztás és persze az agresszió. Persze kell hogy mindenkinek fogyasztható legyen, ezt elősegítette az olyan férfias férfiak mint a legfőbb szereplők.
Három kategóriát itt teljesen összekevertek, mint a beszélni is alig, leginkább a konyhanyelv elvadult primitív mivoltából és iskolázatlanságból adódó agresszív melós, A szabadság szerelmesét és a bűnözőt. (Később persze jön az őrület is, de hogy csak véget vessen a mindenből a 'zigazán rosszfiút aki nem bűnöző de mégis megszeg pár törvényt kiemeljék.)
Neház megfogalmaznam a következőt: Ez inkább egy Magic Film, a maga varázsával, mint egy sztori, korlenyomat. Elözőnek tökéletesen megfelel, utóbbinak inkább csak nyomokban...talán.
Csodaszép retró, amit oda lehet tenni az Easy Rider, The World's Fastest Indian, Hells Angels on Wheels, The Wild Angels, The Born Losers és még a sort hosszan folytathatnám..
De "cukiság" faktorban megfér az olyanok mellett is mint a Wild Hogs, Harley Davidson and the Marlboro Man és más alibi motoros mozik között. Elöbbieknél rosszabb, utóbbiaknál jobb.
Engem megvett, persze az élmény is teljesen friss, mozi után újra.. majd az idő eldönti marad, vagy felejtve lesz.

2024-08-22 11:41:26 branton (4) #3

Igen, épp ilyen filmet akartam nézni. Tökéletes színészi teljesítmények, jó történet, izgalmas, kellemes alkotás. Austin Butler engem már korábban meggyőzött, Tom Hardy meg annál is korábban, itt inkább Jodie Comer volt számomra meglepetés. Nem csak hogy kiváló a megjelenése, de elképesztően tehetséges is.
A mai választékhoz mérve, ez egy kiváló film. Pedig aztán a motorozás távolabb nem is állhatna tőlem... :)

2024-08-19 22:04:55 arylacee (5) #2

Végre van egy jó film ami nincs tele a mai hulladékkal, hogy megnézed és totál üres maradsz utána és hányingered van.
Ez a film nagyon jó! Zseniális! Mesteri! Élveztem minden percét!

2024-08-03 10:52:36 Dió (3) #1

Jeff Nichols, Jodie Comer, Tom Hardy, Austin Butler, Michael Shannon... minden adott volt, és nagyon vártam a filmet. Egy estére el is szórakoztatott, nagyon erősen adta a korszellemet és a motoros feelinget, ugyanakkor ilyen stábbal ebben ezerszer több volt. Nem nagyon van érdemleges sztorija (pláne nem két órára), nem egy nagyágyú színésznek (pl. Shannon) olyan nulla a szerepe, hogy akár ki is lehetett volna hagyni és úgy egyáltalán az egészből árad a sehova sem tartó középszerűség. Comer-rajongóknak azért érdemes, mert az alakítás és az akcentus, amit itt is nyom, az megint nem semmi.