Jó ötlet. Szívesen vennék egy tökös ősmagyaros filmet.
előzmény: Tenebra (#8)
Ez a film irtó bugyuta, de kiváló hatásvadász jelenetei vannak, melyek miatt egy guilty pleasure kategória. :D
Kedvenc részem ez: "Lo there do I see my father; Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers; Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call me, they bid me take my place among them, in the halls of Valhalla, where the brave may live forever."
Vajna nem akar ilyet ősmagyarokkal? :D :D :D
Ja, és a spanyol Antonio Banderas mint arab-viking harcos - priceless!
A filmzeneszerzős részben maximálisan egyet értünk :D
előzmény: Sárközi László (#6)
Bárki bármit mondjon ez egy nagyon jó kalandfilm, és hűen tükrözi az akkori kor emberét, az ókor vége középkor eleje körüli időszakot, akkoriban ugye rengeteg törzs élt szétszóródva, mindennaposak voltak a mészárlások. Ja és ne hasonlítsátok folyton a Múmiához ahogy mondani szokták az egy másik történet, ebben ugyanis sokkal több a valós elem mint abban mert ilyen, vérszomjas törzsek valóban léteztek, és sokat harcoltak ellenük, viszont ilyen megátkozott varázsló 10 csapást hozó főpapok nem igen hiszem hogy léteztek, félreértés ne essék nagyon jó az a film is, csak a kettőt ne hasonlítsuk össze. még valamit minkét film zenéjét, Jerry Goldsmith szerezte, úgyhogy nem hinném hogy saját magától lopott volna amúgy, meg akinek jó a füle az tudja hogy egy zeneszerző több filmzenéjét összehasonlítjuk mindegyikben fel lehet ismerni a stílusát és azt egyedi hangzását, pl: John Williams, Danny Elfman, Hans Zimmer, Alan Menken stb.
Teljesen élvezhető kalandfilm, semmi komoly történet (jobbára nincs is, de ez talán nem is baj), kellemes kikapcsolódás.
Ha már feljött a Múmia, az a film tényleg jobb, mint ez.
Ez a film nagyon jó lehetett volna, de pl. mikor megláttam, hogy a gonosz ködből suttyogók vezetője egy cicababa alkatú anorexmodell kiábrándultam, totál nem illett bele a képbe, valami nagy darab nőstényállat kellett volna, a végénél is voltak hibák, azért meg szoktam nézni ha adják, ingyen.
Jaja, nekem is beugrott a Múmia zenéje:), de a fő témája azért más. Amúgy a fapados papírtokos változata volt leszállítva 399ft-ról...:) ez már egy kicsit megalázó (bármilyen filmről is legyen szó).
89ft? Talán annyit megér:D A zenéjét szeretem én is, Jerry egyik utolsó remeke, bár elég sokat, khm, merít a Múmiából (ami azért jobb is ennél)
Kiváncsi lennék Michael Crichton könyvére is, gondolom eléggé eltértek tőle. Még csak most tűnt fel, hogy a viking fővezér Buliwyf = Beowulf...
Na de! Így a könyv ismerete nélkül, a film baromira tetszik. Igazi régimódi kalandfilm. Nagyon jók a színészek, remek ötlet volt, hogy a vikingeket lényegében ismeretlen színészek alakítják. Banderas alakításával sincs gondom. Jerry Goldsmith meg megalkotta az egyik legjobb kalandfilm zenét. Ilyen jó hős témát ritkán hallok. Sajnálom, hogy annak idején ennyi botrány övezte a film elkészülését...megis bukott rendesen. Vicces, de 89ft-ért vásároltam ma meg:)
Amikor évekkel ezelőtt a tévében láttam, értéktelen vacaknak tűnt. Most, hogy a házimozi hangfalaiból dübörgött Goldsmith úr zenéje, teljesen magával ragadott. A film valódi főszereplője, a szőke szakállas és sidekick-je, Banderas közti jelenetek élményszámba mennek, az ismeretlen, baltával faragott arcú harcostársak nagyon ott vannak. Itt simán el tudtam volna képzelni egy 110-120 perces játékidőt; kevés volt a másfél óra: túl hamar kiderült, ki az ellenség, nyomozgathattak volna még egy ideig, illetve a harcostársak is kaphattak volna több játékidőt. Nagyon jóindulatú négyes.