Silent Hill (2006) ☆ 👁

Silent Hill - A halott város

(Christophe Gans)

amerikai-francia-japán-kanadai fantasy, horror

3,1
★★★☆☆
665 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
2006-05-20 23:28:33 Mayu (5) #24

Ha ide tolok nektek egy kisebb háttérinfót(bár az bele telhet pár napba elég terjedelmes anyagról van szó) megnyugodtok?:)

Nevetséges, egy olyan filmre mondjátok hogy szar ami valójában jó...feltételezem nem láttok még egy Halott Madarakat vagy Uwe Boll rendezte filmeket és még sorolhatnám a a ténylegesen rossz moviekat;)

2006-05-20 23:27:22 Olórin (1) #23

(sorry az elírásokért, de az ostobaság és taplóság dühít, az pedig hibákhoz vezet)

2006-05-20 23:25:22 Olórin (1) #22

Lehet, hogy Dió nem ért a játékhozu, nekem viszont úgy tűnik, Te nem értesz a filmekhz. Mert ha értenél, nem írnál ilyen ökörségeket:
"Több kritikus szemtelenűl ócsárolja a filmet holott ha utánna néznének például Piramis eredetének rájöhetnének milyen érdekes sztorival rendelkezik...."
Csak halkan megsúgom, egyedül neked (pszt! ne add tovább senkinek!), hogy ez egy FILM (vagyis az akart lenni), aminek ÖNÁLLÓAN kell megállnia a helyét. Akár hiszed, akár nem, baromira nem érdekel, hogy milyen háttértörténete van a piramisfejnek, ha az nincs a filmben. Vagy a SH már az alapműveltség része lett, amióta tegnap este álomba merültem, és mélységesen szégyellnie kell magát, aki nem játszotta végig őket??? Én készséggel elhiszem, hogy a játék ismeretében a film érthetőbb, racionálisabb, élvezhetőbb, de mégegyszer mondom, ez egy film, nem átkötő animáció két pály közt.

előzmény: Mayu (#19)

2006-05-20 23:20:03 limupei (?) #21

Milyen háttértudásról beszéltek? Ha jól tudom ez egy film mindenkinek, nem csak a játék fanatikus híveinek. Mellesleg úgy látom itt sem tetszett egy jó pár embernek, de az IMDb-n sem áll jól a szénája, a Rottenről és a metacritic-ről meg ne is beszéljünk.

2006-05-20 23:16:45 Olórin (1) #20

Tudod mi az irritáló? Hogy idebaktattok egy másik fórumról, és egy szó nélkül elkezditek osztani az észt. Ez még elviselhető lenne, de az, amilyen stílusban teszitek (nem mind, de ketten közületek), az nem.
"Az, hogy vki leszól egy tényleg rossz filmet az még elmegy, de ha vki ezt egy marha jó filmmel teszi "
Jó film. Azért mert Te azt mondod? Pontosabban: kinyilatkoztatod? Megengeded, hogy leboruljak eléd? Álljon már meg a menet! Az, hogy a film jó, a Te véleményed, ami semmivel nem ér többet Dióénál vagy az enyémnél, vagy bárki másénál, úgyhogy rohadtul fasza lenne, ha nem néznél hülyének olyanokat, akiknek nem tetszett.

2006-05-20 23:15:27 Mayu (5) #19

Kedves Ivan ha nem bánod idézek magamtól!Megértsd mérhetetlenűl nagy felháborodásunk..

"Felháborító hogy egy hozzánemértő hogy veszi a bátorságot ahoz hogy nulla háttérinfóval ilyen mérhetetlenűl buta kritikát írjon egy olyan játékadaptácioról ami tényleg a gamehez maradt hű.....esztelen mennyi baromságot hord össze!Nekem ég a fejem hogy Piramist a sátánhoz hasonlítgatja!"

Nem bűn a negatív kritika ha az normális hangvételü és némi értelme is van...Ez Diónak nem jött be igaz szépen választékosan szapúlta a filmet:P

Egyébként igaz ez a film nem való mozikba legalább is magyar mozikba NEM!

2006-05-20 23:14:26 mozes_20 (5) #18

Ok, rendben!

2006-05-20 22:42:54 Ivan/ (1) #17

Nem védem Diót, majd ő megvédi magát úgy is szerintem. Mindösszesen a stílus ahogy nekiestél nem tetszett.

2006-05-20 22:34:14 mozes_20 (5) #16

És ez, azt hiszem, nem a "megvédem a másikat" fórum, hanem a filmet véleményezzük. Én meg bunkó keretekbe foglalva kifejtettem ellenvetésemet, hogy én nem így gondolom (bocs, nem veled van bajom, de a hülyeség kiakaszt).

2006-05-20 22:29:19 mozes_20 (5) #15

Ok, bocs igazad van. DE!!! Milyen jogon esik neki egy olyan filmnek, aminek a 20%-át sem ismeri(gondolok itt az előzményekre, játékra stb.). Ismerek olyanokat, akik nincsenek oda a Silent Hillért, viszont közel sem ezzel a véleménnyel vannak(a film, ha nem is fantasztikus, de jó volt).
Egyébként te se haragudj barátom, de ha akarja, majd megvédi magát "Dió". Ki vagy te az őrangyala???

2006-05-20 21:39:39 Ivan/ (1) #14

Már ne is haragudj barátom, de baromira nem szimpatikus amit csinálsz!

Mi jogon esel neki valakinek, és írsz róla lekezelően csak azért mert Neki nem tetszett egy film ami Neked viszont igen?

előzmény: mozes_20 (#13)

2006-05-20 19:05:09 mozes_20 (5) #13

Nem írom le mik voltak a jó és a rossz tulajdonságok (azok is voltak) a filmben. Viszont azt elmondanám, hogy elég szomorú, hogy vannak olyan emberek, akik egyszerűen zagyválnak, süketelnek. Az, hogy vki leszól egy tényleg rossz filmet az még elmegy, de ha vki ezt egy marha jó filmmel teszi (lehet, hogy személyes okok miatt: pl.: annyira ostoba, hogy nem érti) az már nem, sőt ha ezt az informálódottság teljes hiányában teszi, az már vért kíván. Már ne is haragudj "Dió", de a magadfajta marhának egy jó erős pofoncsapás kéne (enyhén fogalmaztam). Semmit sem érne, ha ez csak az én véleményem lenne, viszont ha nem tudnád, szinte egy egész fórum állandó látogatottsága lázadt fel ellened és jöttek ide visszaírni erre a véleményre. Azt még hozzátenném, hogy az is, aki nem játszott a játékkal, meggyőződésem, nagyjából megértette és szerette ezt a filmet, még akkor is, ha csak 2 órára. Viszont azoknak van annyi eszük, hogy amihez nem értenek, arról nem írnak kritikát (vagy mi volt az a szenny, amit írtál).
Remélem az SH Fórum tagjai egyetértnek.

2006-05-20 18:12:48 Kanesoban (5) #12

Hát érdekes kritika ez... szóval szerintem van némi igazság benne, tehát sokminden bizonyára nem egyértelmű a nem-rajongó számára (pl a piramisfej szerepe), azonban szerintem a sztori nagyon is érthető, és értelmes, csak lehet, hogy gondolkodni kell rajta egy kicsit. :) Én nem tudom megítélni nem fan-szemmel, de amikor megnéztem, volt velem több olyan személy is, akik nem ismerik a játékot, mégis megértették a történetet, persze utána maradtak kérdések, de szerintem ez pozitívum... így misztikusabb az egész, és van min gondolkodni a film megtekintáse után is.

Viszont a játékot miért hordta le akkor már a filmmel eggyütt? Mert hogy nem játszott vele, az teljesen biztos. Olyasmit mondani a Silent hillről, hogy
"ha az ember maga a játék előtt ül, és az egeret kattintgatja a monitort bámulva, nem a sztori a lényeg, hanem az hogy mennyi csalinkázó szörnyetegből csinál húscafatot"

óriási ostobaság, arról nem is beszélve, hogy távkiértékelés 0 információ alapján. Ha végéigjátszotta volna a kedves úr valamelyik részt is, akkor tudhatná, hogy Silent hillnek olyan komplex története van, amin egy életen keresztül el lehet gondolkodni annak ellenére, hogy az egész következetes, és mindennek van valami jelentése a játékon belül. Még egy feldőlt kerekesszéknek is szimbólikus jelentése van a játékban! Minden összefügg mindennel. Na, de ez már OFF, úgyhogy "csak" ennyit akartam mondani.

2006-05-20 17:53:17 Petőfi Sándor (4) #11

Asszem én is kiöntöm a véleményemet.
Sztem nem az a gond, hogy nem játszottak egyesek a játékkal, mivel hogy a film különálló sztorit fogalmaz meg, annak ellenére, hogy azonos univerzumban játszódik.

Amúgy csak a cikkírónak érdekességből megemlítem, hogy a piramisfejűnek köze sincs a sátánhoz, nem tudom, hogy honnan vette az ötletet hozzá. Kivéve, ha valamiféle szinkronos verziót nézett meg, mert ott gyakran sok dolgot félrefordítanak.

Azon pedig jót röhögtem, hogy a sztori kidolgozatlan, és nem komplex meg kerek. Azon pedig méginkább csak bámultam, hogy negatívumként lett felróva az, hogy megválaszolatlanul maradnak kérdések a film végére. Ebben szerintem abszolút semmi rossz sincsen, sőt! Egy esetleges folytatásnak erényt adhat. Azonkívül pedig a néző is elgondolkodhat még a film végén is, hogy "akkor most hogy is volt ez?". A logikátlanság is érdekes. Attól, hogy valaki nem ért meg valamit teljesen, mert a sztoriban nem lövik le a poént, még nem jelenti azt, hogy valami logikátlan. Csak annyi az egész, hogy nyitottan marad egy kérdés.

2006-05-20 17:20:14 Mayu (5) #10

Aki nem vágja az SH univerzumát nem értheti a filmet nem tudja felfogni mit lát max a film után egy büfögéshez hasonló "ez szar volt" mondatot tud csak kinyőgni!

Több kritikus szemtelenűl ócsárolja a filmet holott ha utánna néznének például Piramis eredetének rájöhetnének milyen érdekes sztorival rendelkezik....

A kedves kritikusunk honnan veszi ezt a piszok nagy hülyeséget hogy piramis egyenlő a sátánnal?:D kiváncsi lennék honnan szedte ezt a marhaságot....(ugye nem magától? mert azzal saját magát oltja le:P)

Mint olysokszor elmondtam egy hozzánemértő szemével ez az alkotás egy nulla viszont aki ismeri a hátterét (a játékot) az egy hihetetlenűl nagy élménnyel lett gazdagabb!

Tessék végig nyomni egy 2. 3.részt garantáltan szétsz*rják magukat a tudatlanok:)

2006-05-12 09:09:05 kocz (4) #9

Szerintem nem volt rossz film, annyiban egyetértek az előttem szólókkal, hogy a feszültséget nagyban oldja, hogy rendszeresen visszatérünk a napsütésbe és a normális világba. Érteni nem értettem meg teljesen a történetet, de ettől függetlenül hatásos film szerintem.

2006-04-28 22:57:54 wayage (4) #8

Sean Bean karaktere tényleg kidolgozatlan, sablonos, feleségéért aggódó apuka szerep, de én örültem neki, hogy végre nem negatív szerepet osztottak rá.
A film nézése közben nem futkosott a hátamon a hideg, nem rettegtem. Viszont valami megfogott benne. Úgy érezetem mintha tényleg egy szam.gépes játékot játszanék ( pozitív értelemben értem)
Nagyon vártam már egy jó játékadaptációt.Resident Evilben, Tomb Raiderben csalódtam. A Doomot megsem néztem. Erre a filmre már nagyon alocsony mércével ültem be. S végre megtört a jég! Jelentem én már befejezem a keresést.
Azt meg remélem, hogy a film dvd megjelenese után is ezen a vélmenyen leszek...

2006-04-28 19:04:21 Olórin (1) #7

A sztoriról Dió már elmondta a véleményemet, ahhoz nem is fuznék hozzá semmit.
A hangulat: a Silent Hillben játszódó jelenetek olykor valóban hatásosak (foleg a film elején), de mindig "pont idoben" jönnek a hangulatot ízekre szaggató, szánalmasan felesleges jelenetek, amikben Sean Bean totálisan funckiótlan karaktere boszen nyomozgat a ragyogó napsütésben (vagy szépen fényképzett esoben). Ez egy olyan fájdalmasan amator megoldás, alig hiszem el, hogy egy elvileg profi forgatókönyvíró ezt komolyan gondolta.
20%

2006-04-28 17:50:17 Dió (1) #6

Már ha ezt "szerepnek" lehet nevezni...
Meglep, hogy így lehengerelt téged, és el is fogadom amiket írtál, egy dolgot viszont nem értek: vannak dolgok, amiket - függetlenül attól h ki szereti a filmet és ki nem - be kell ismerni, éspedig:
1.A sztori zavaros, érthetetlen és logikai bukfencektol sem mentes. IMDB-n kb.minden ötödik topik a "magyarázzátok el" címet kapta, de szinte senki sem tudott egységes magyarázattal szolgálni.
2.A szereplok közül többen is (foleg sean bean) iszonyúan lesarkított, kidolgozatlan, teljesen felesleges karaktereket játszanak.

2006-04-28 11:52:18 wayage (4) #5

Úgy néz ki nagyon ellentétes véleményen vagyok (mint ti) Szerintem a legjobb számítógépes adaptáció. Pedid annyira nem is ismerem a játékot. Tényleg zagyvaságnak tunik pár jelenet, de ezek nem zavartak. A hangulata számomra valami elképeszto. Én nagy Resident Evil rajongó vagyok. Érdekes módon e filmnél kaptam meg azt az élményt, érzést mely a Resident Evil játék játsszása közben a hatalmába szokott keríteni...
+ Sean Bean végre pozitív szerepet kapott
10/8.5

2006-04-28 10:33:50 Daemiaen (3) #4

Silent Hill: A halott város (Silent Hill, 2006, forgalmazza: Best Hollywood)

Aki nem ismeri a játékot, be ne üljön a Silent Hillre, mert valami észveszto nagy zagyvaságot fog látni. A Roger Avary forgatókönyvébol készült film Christophe Gans tolmácsolásában jut el hozzánk két dögunalmas órában, amit egyetlen (SPOILER) nyúzós jelenet dob csak fel kissé (SPOILER vége). Az alkotók törekvése, hogy mind hangulatban, mind izgalomban fel tudjon noni a játékhoz, nem sikerült. Egyetlen rettegos momentum nem sok, annyit nem tudok felidézni, a hangulat, nos, maradjunk annyiban, hogy kis jóindulattal is legfeljebb sejtelmesnek mondható. Háttérinfók nélkül a meg-megjeleno lények sokat nem mondanak az egyszeri nézonek, de amúgy is a max. egyszeri felbukkanások nem segítenek álmatlan éjszakákhoz. Gans célja mindenképp az volt, hogy eros atmoszférájú adaptációt készítsen, én úgy gondolom, hogy csak fenntartásokkal jelentheto ki, hogy sikerült. Sok a funkciótlan elem, kevés a történet, a rosszul megírt forgatókönyv ráadásul a végére teljesen kínossá teszi a filmet. Az igazán jó játékadaptációra még mindig várni kell, de egy próbát megér, hátha...

4/10

2006-04-28 08:58:52 Dió (1) #3

"Én ugyan nem láttam még"
A saját érdekedben: ez maradjon is így.
Elkezdtem róla írni egy kritikát, még ma sztem fel is tetetem ide.

Hehe, a film adatlapján a film a "horror-dráma" besorolást kapta... mondjuk ha azt nézem, valóban "drámaian" szar volt :)

2006-04-28 08:54:27 Ivan/ (1) #2

Én ugyan nem láttam még, de ez a nagy egyetértés nem sok jót igér. Pedig imdbn egész jól áll...

Ezek után már csak Daemi értékelésére leszek kiáncsi! (hátha Neki tetszett)

2006-04-28 08:49:33 Dió (1) #1

Tombol az egyetértés :)

  • 1
  • ...
  • 4
  • 5