The Hills Have Eyes (1977) ☆ 👁

Sziklák szeme

(Wes Craven)

amerikai exploitation, horror

3,3
★★★☆☆
95 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-12-30 23:01:35 DevilTakeU (2) #6

Egy pillanatig nem tudtam komolyan venni ezt a filmet. Nem mai darab,ez tény,sőt mi több,egyidősek vagyunk,és tényleg elhiszem hogy nagy klasszikus,de - khm,velem ellentétben ;) - borzasztó rosszul öregedett (hozzáteszem,engem az eredeti Texasi... is heveny ásításra ingerel csupán,ha 70-es évek,akkor inkább az Ómen,Az ördögűző,vagy a Vesszőből font ember).

Már az elején az a botrányos vágás az autóban,amikor elrepül két vadászgép felettük,mi az már? Ennyire meg kell ijedni,meg padlógázt adni és rángatni a kormányt? Képtelen vagyok elvonatkoztatni a bajuszos-bilifrizurás tagtól is,csóri koppra olyan mint Wolowitz az Agymenőkben. A lakókocsis jelenet és úgy általában véve az összes színész a Benny Hill-show szintje. Az egyik vad (érted,van 3db csont a nyakában és nyitott szájjal eszik,ja meg borostás,ergo félelmetes!) fegyvert fog a másikra? A bandavezér beszédet intéz a megégetett hullához,erre megtapsolják?! Most komolyan,walkie-talkie-znak egymással? A kopirnyó előember profibban tartja az éppen eltojvajlott csecsemőt mint egy képzett dada,szinte már vártam hogy mikor kapja elő a cumisüveget b@sszus. Hőseinknél két kutya van,az egyik idő előtt meghal,a másikat lelövik,de szerencsére a harmadik (??) a nagy 15 perces leszámolásban besegít...jó,azért voltak érzelmek is,a fővadat például nagyon sajnáltam,amikor rárobbantották a lakókocsit,hát tiszta por lett a ruhája szegénynek...a legvégén a konyhakés vs. mérgeskígyó már csak a non plus ultra,szinte vártam a stáblistában Simon Pegg és Nick Frost nevét. :P

Ha van film amire ráfért a remake,akkor az ez. És milyen jól sikerült remake is lett,azt hiszem most "jót" is fog tenni a lelkemnek Aja durvulása. Vagy rosszat. Valamit,tökmindegy,ezt a verziót soha többet az életben nem akarom látni.

3/10

2017-12-24 09:27:51 desmond (5) #5

A szereplők bosszantóan logikátlanul viselkednek, és néhány dramaturgiai buktató is akad, de a film elképesztően zsigeri hatást kelt.

2015-12-13 20:54:55 Xuja (4) #4

Meglepően jó! Bár Craven remek horrorrendező, mégsem számítottam ennyire parádés kis filmecskére. Az első felében igencsak nyomasztó atmoszférát teremt a Mester, utána pedig nagyszerűen adagolja az adrenalint. Igaz, hogy csak szimpla öldöklés, de nem tudom mikor izgultam ennyire filmen. Persze, vannak negatívumok is, a karakterek többsége idegesítő (mindkét családnál), főleg Brenda sikoltozása készített ki. Erős négyes.

2012-11-10 09:31:28 Tenebra (3) #3

Tulajdonképpen a Last House on the Left "folytatása" ez, csak éppen annál gyengébb. Itt már érezhetően inkább a horror irányába vitte el a dolgot Craven, ami nem lett volna rossz, de nálam mindig is gyengébbnek számított az a horror, ahol azzal kívánnak elérni hatást, hogy az idegesítő nők idegesítően és artikulálatlanul ordítanak benne végig. :D Na, ne.
Ettől függetlenül itt is nagyon érdekes volt, ahogy a frusztrált "áldozatok" idővel maguk is kéjgyilkosokká válnak. Ahogy a végén a fickó ledöfi a "vadembert", az valami félelmetes szintén. Ahogy elszabadul az állat. Ezek már nem a régi horrorok karót nyelt, kiegyensúlyozott démonirtó Van Helsing-hősei, hanem idegbajos, frusztrált átlagemberek, akik, ha ilyen helyezetbe kerülnek, ugyanolyan ösztönlénnyé degradálódnak, mint akik megtámadták őket.

2012-10-28 22:52:22 Mindcrimewithin (?) #2

most akkor lekörözi, vagy alig ver rá valamit? :) Tudod, ha lekörözi akkor "köröket ver rá" azaz "kenterbe veri", azaz ... :) Na mind1 :)

előzmény: Timon (#1)

2008-11-10 20:06:51 Timon (3) #1

A remake-et lekörözi, de nem sokat ver rá, legalábbis nálam. A klasszikus horror mezőnyben nagyjából középtájra tenném, szimpla öldöklés, semmi több.

6/10, az újrája pedig 5/10.