The Lost World (1925) ☆ 👁

Elveszett világ

(Harry O. Hoyt)

amerikai kalandfilm, némafilm

3,9
★★★★☆
15 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-06-29 12:09:51 Xuja (3) #3

Igen, történelmi jelentőségű, mert első dínós film, és a stop-motion trükkök a kor mércéjéhez képest szenzációsak, de egyéb aspektusaiban meg maximum közepes. Pedig jól indul, a crew összeállása szórakoztató, de amint a lényegre térünk, a forgatókönyv meg-meginog. A szerelmi szál pl elég gagyi és kapunk pár elvarratlan szálat is (mi volt az a majomember??). Az is mókás volt, hogy a dínók egymást szinte folyamatosan ölik, de a hőseinkre szinte sose jelentettek veszélyt.. :D

A vége megint dob rajta egy kicsit, de addigra a néző lelkesedését már nem olyan könnyű visszanyerni az elkefélt forgatókönyv miatt. A látványvilág miatt régifilm buziknak azért kötelező darab!

2018-08-11 17:09:18 Ugor (?) #2

Itt

2017-12-10 21:35:29 Norbert Simon (5) #1

Ez egy történelmi jelentőségű alkotás volt a maga korában. Ez volt az első dinoszauruszokat szerepeltető film. előfutára volt a szörnyes filmeknek mint pl King Kong. Speciális effektekben is csúcs volt abban az időben. A cselekmény egy kis csapat tudósokból álló társaságot mutat be akik Dél-Amerikába mennek és felfedeznek egy fennsíkot... és persze jó sok dínót. Aranyos film mely előre vetítette a gyerekkoromat és a kilencvenes éveket. Még 70 perc sincs viszont amikor néztem elkerülhetetlenül eszembe jutnak a Jurassic Parkos idézetek. Pl: "Meg ne mozduljon csak a mozgást érzékeli".... tök klassz. Láthatunk benne triceratops csordát. Az a brontoszaurusz Londonban az nagyon jó.