Elég langyos, de egy közepest mindenképpen megér.
Casanova:
Újabb feldolgozás ezúttal az amerikai úton. De régo pózban és köntösben és a megfelelő velencei zenevel Platistól.
Ledger jól hozza Casanova eretnek :) szerepét és mellette a 2 testőrből is ismert Oliver Platt és Jeremy Irons hozzák a vígjátéki vonalat leginkább.
A film zenéje a régi időket idéző egyszerre humoros stílusú és a kort hűen idéző itália műremek. :)
Ami fájó hogy a film tempója nálam az elején nehezen indult be de amikor beindult akkortól nagyon teszett kb 15. perctől. Emellett a CGI (embertömeg pl.) és a háttér illetve makett trükkök nagyon gyengék lettek. A film hangulata nagyon ott van igazi Casanova és velence life style. :D kicsit modernebb úton de a régi szép időkben mutatva.
Gyenge 4 es számomra így.
75%
Jó kis kosztümös vígjáték, nem annyira Casanova, mint inkább Tulipános Fanfan figurája jut eszembe a film nézése közben. De ezzel együtt kimondottan kellemes szórakozás. Heath Ledgert eddig sem kedveltem, eztán sem fogom, de a Grimm-ben és itt is tűrhető volt. Viszont Sienna Millernek jifejezetten jól állt ez a kosztümös szerep.
6/10
Aranyos kis mozi ez, bár én nem mondanám, hogy mindenben modern, ügyesen játszik korabeli drámák stílusával. A színészek tényleg jók, de melyik Hallström filmben nem?
Persze vannak hibái, de egy ilyen napon, mikor Schumacher elveszti a versenyt, sokkal szebb a világ és nem érdekel:-)
Casanova (Casanova, 2005, forgalmazza: Fórum Hungary)
Előzetesen féltem a legújabb Casanova feldolgozástól, de szerencsére Lasse Hallström azért van olyan szintű mesélő, hogy jól jöjjön ki egy nem minden kompromisszumtól mentes stúdiófilmből. Milyen is egy Casanova-film 2005-ben? Mindent, ami klasszikus, el kell felejteni. Modern a dramaturgiája, maiak a poénjai és a karakterei és - valljuk be - kissé felületesek a megoldásai, de mindezek azért olyanok amilyenek, hogy a mai moziba járó korosztályt is meg tudják fogni (persze Amerikában hatalmasat hasalt a méregdrága, csak Velencében forgott produkció). Viszont baromi szórakoztató: Heath Ledger vérbeli Casanova-típus (aki nem bírja majd megemészteni a Túl a barátságont, az beülhet erre újra), Sienna Miller aranyos, bár azért messze van attól, hogy színésznő lehessen, Lena Olin, Oliver Platt és Jeremy Irons pedig a humor fő forrásait jelentik. Aki elfelejti, hogy már majdnem tíz adaptációja volt már a klasszikus történetnek, és hogy Ledger sem egy Donald Sutherlandhez mérhető nők bálványa :), valamint, hogy Lasse nem Federico-féle topártiszt, baromi jól fog szórakozni. Ugyanis a 2005-ös Casanova Hollywoodból és nem Velencéből érkezik.
7/10
Háromszor aludtam el rajta...