My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989) ☆

A bal lábam: Christy Brown története

(Jim Sheridan)

angol-ír dráma, életrajzi film

4,2
★★★★☆
234 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2018-09-12 23:55:16 necksprain (2) #5

tök jó kis ken loach nyúlásként indul, majd átvált ide-oda csapongó, amatőr, elsőfilmes szarrá, van benne nagy drámai mindenség (haha), és a vége az aztán mindenen túltesz a maga összecsapott semmitmondó förmedvényével. fujj, ne már. a főszereplő fogyatékosnál kiválóbb (testi) fogyit még sosem láttam filmben, le a kalappal.

2016-06-09 01:21:10 Ugor (4) #4

Ahogy Ivan/ írja, a vége teljesen méltatlanul lett gyengébb a vártnál, de a film egésze így is a magas polcra helyezi magát.

2016-03-26 23:26:33 redsovi (5) #3

Fenomenális method acting, könnyen emészthető történet, remek dialógusok jellemezik ezt a majd' 2 órás remekséget. Day Lewis a valaha élt legnagyobb színész, s bár számomra a Vérző Olajban érte el élete alakítását, simán megeszi Redmayne Hawkingját és az összes hasonló kaliberű életrajzi dráma éllovasát.

2010-04-20 13:01:13 Ivan/ (4) #2

Az egyik legszebb film az emberi küzdeni akarásról. Daniel Day-Lewis Christy Brown szerepében csak úgy lubickol, és a többi színész is fantasztikusat produkál még a legeslegutolsó mellékszerepben is. Továbbá a dialógusok is remekek lettek, mert rengeteg drámaiság és érzelem szorult beléjük és a megkapóan szép filmzene is dicséretet érdemel. Egyedül negatívumnak a befejezést hoznám fel, ami számomra egy picit összecsapottra sikeredett, de ettől függetlenül egy közel hibátlan alkotás a Bal lábam.

8/10

2009-06-06 06:27:47 -senki- (3) #1

Elég sótlan alkotás, legalábbis nekem, erősebb "ízeket" jobban kedvelem. Itt "csak úgy" történek az események, lassan csordogálgatnak, úgy "el vannak" a szereplők. Ha akarjuk ezt írhatjuk a valósághűség, életszerűség számlájára is, de ebben a filmben mondjuk egy szerelem csalódásos-asztalba fejet verős jeleneten kívül nincs is igazán dráma. A főszereplő béna is, de meg is tud mindent csinálni... Egy kicsit le is nézik, de mindjárt meg is szeretik (gyerekkorától festői-írói sikerekig). Nem tudom, de szerintem a legtöbb valamilyen szinten "sérült" ember jóval szomorúbb, magányosabb életet él, ha Christy Brown tényleg nem akkor igen szerencsés, ám annál unalmasabb...

A vége (megházasodása), ami igazán érdekes lett volna kissé "megmagyarázhatatlannak" tűnése miatt felháborítóan egyszerű, kidolgozatlan! Nyilván a készítők számára is megmagyarázhatatlan" maradt.

A remek színészek akik megmentik a filmet, több színész is jól játszik, ahogy Daniel Day-Lewis is, de talán gyerek Christyt játszó színész még le is körözi őt...!

Nézhető, elmegy, nekem nem volt maradandó, élmény.