Slash/Back (2022) ☆ 👁

(Nyla Innuksuk)

kanadai horror, kalandfilm, sci-fi

?,?
 
3 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-01-29 13:12:53 Dió (4) #4

A sztori bár nyilvánvalóan a nagy elődöktől összelopdokott kölcsönvett legősibb sablonok és történeti elemek tárháza, bármiféle meglepetés nélkül, valahogy így is volt min szórakozni, mert ahogy a Thinget belefolytották ebbe a Stranger thingses mixbe, azért az elég nyerő volt, pláne mivel grönlandi horrort még életemben nem láttam. :D (Mármint nem teljesen grönlandi, de ha azt mondom, nunavuti, azzal valószínűleg senki sem tud mit kezdeni:P). Azt viszont sajnálom, hogy egyszerűen annyira bénák és hendikeppesek az ufók, hogy egy percig sem lehet a horrorelemeket komolyan venni vagy borzongani rajtuk, és így minden feláldozásra kerül a vígjátéki elemek oltárán. Szóval hármas és négyes között landol a végeredmény, de a tájak és a setting miatt mindenképpen ajánlom egyedi csemegék kedvelőinek. :)

2022-11-30 11:19:33 fempolip (4) #3

Ez szerintem örök kérdés. Passzolom hogy mit írnak a kritikusok, szinte bárhol. Elzárkózom, és én magamnak akarom felfedezni a filmet. Mielőtt gyakorlatilag mint egy nagyon hosszú és bonyolult matematikai egyenletet aminek még nincs igazi megfejtése, szétszed mozaikjaira a "tisztelt" publikum, vagy a -számomra- nem túl nagyra értékelt kritikusi tömeg Roger Ebertel az élen.
Én magamnak fedezem fel, vagy taszítom számomra a mélybe, ha kell felületesen vizsgálom, ha kell mélyen elemzem, ez filmtől függ. Valamint kedvtől is nálam.
Ez a film konkrétan elnyerte a tetszésem, és látom benne azt a pluszt amiért kedvelem, többet nyújt mint hasonló társai.
Ahogy emberek szeretnek nagyon rossz filmeket is.

Plusz ott van az is hogy nem kell megfizetni valakit, hanem egyszerűen kampányt kell indítani, majd pedig jó idővel előtte szórni, bombázni az embereket hogy tudat alatt beépüljön az agyba, majd el is fogadja.

Legjobb példa a Szellemirtók női változata..annyira tényleg rossz mint amennyire lehúzták? Hol vannak hozzá képest mondjuk Ed Wood filmjei, vagy a hírhedt Ajtó esetleg bármilyen kis vagy nagy produkció.

Én annak a híve vagyok hogy élvezzem a filmet, mindegy milyen minőségben készült, úgyis vagy befogadja a szervezetem, vagy kidobja.
Az meg hogy ki mit gondol (amennyiben nem releváns és értelmes), főként pontozás érvek nélkül végképp olyan..semmi számomra.
Az embernek legyen a filmekkel kapcsolatban önálló véleménye (ami egyezhet másokéval persze)

Hmm nehéz így megfogalmazni, órákig tudnám még magamnak is a pro és kontrát hozni. Akár példák nélkül is.

előzmény: Ubul (#2)

2022-11-30 10:50:01 Ubul (?) #2

mennyire durva már az átmenet itt is rottentomatoes-on, fresh 92%, míg az user reakciók meg 40%
itt mindig érdekes, hogy a "kritikusok" miért éltetik ennyire? nem egy nagyszabású filmről van szó, ami oszkár várományos, nem hiszem, hogy le lettek volna fizetve a kritikusok, de lehet naív vagyok :D

előzmény: fempolip (#1)

2022-11-30 10:35:30 fempolip (4) #1

Amikor a gyerekeknek korábban fel kell nőni mint 45 év.. 
Olyan érzésem volt mintha visszaugrottam volna az időben vagy 100 évet. 
És szerencsére nem felnőtt beszélgetésekkel, de komoly érett a lakóhelyükhöz méltó gondolkodással voltak ellátva. 
Nem kaptak felnőttektől, felnőtt beszédet a szájukba. 
Nekem abszolút hihető volt az ő csatájuk, ellenben sok 10x évessel akik csak azért mert szuper okosak, mindent megoldanak. 
Az elszigetelt környezet nagyon hangulatos volt, a horror elemek működtek, a film is össze volt rakva, látványos elemekben sem volt hiány. De örültem hogy nem zs kategóriás CGI-t láttam... 
 
Az látszik hogy lehetett volna még csiszolni a filmen, de biztos hogy nem dollár százmilliókból készült. Szóval elfogadom.