Bones and All (2022) ☆ 👁

Csontok meg minden

(Luca Guadagnino)

amerikai-olasz dráma, horror, szerelmi történet

3,6
★★★☆☆
72 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-04-24 18:39:31 Ubul (3) #8

elég kettőség van a filmmel kapcsolatban bennem , mert van egy hangulata, visz magával, nem mondanám unalmasnak se, attól függetlenül, hogy egy kb. eseménytelen road movie-t néztem 90%-ban.
A véresebb jelenetek se voltak túlzóak, a legelején lévő majdnemujjleharapáson kívül, aminél én először ki is kapcsoltam pár hónapja, és csak most ültem le újra megint elé.

Jók a zenék, jók a szereplők, de valahogy a sztori nagyon vékonyka, a horror kb ott sincs, a szerelmi része is épphogy...kicsit szomorú is vagyok, mert a trailerek megint becsaptak. Persze csak számomra, mert lejjebb visszaolvasva, más ezeket megtalálta benne.

Kayla halála se taglózott le, mondhatni egy vállvonással letudtam, nem hatott meg. Kicsit feszesebb történetvezetéssel jobb is lehetett volna.

2022-12-28 02:39:34 lizardking (4) #7

Mark Rylance félelmetesen weird, Michael Stuhlbarg pedig egyenesen hátborzongató abban az egy jelenetben, amiben játszik. Viszont bevallom, hogy a horror-szál nélkül szerintem nálam nem működne ez a történet. Akkor max egy erős közepes lenne.

2022-12-23 22:42:39 St4nt0N (?) #6

Lényegében csak egy klisés történet elátkozott szerelmesekről, szépen fényképezett semmiség.

2022-12-21 11:10:47 fempolip (5) #5

Oh my Lord! Már megint mit láttam! Ami eszembe jutott kapásból az a Született gyilkosok, a Bonnie & Clyde történetek, csipetnyi Csuklónyiszálókkal, klasszikus road movie filmekkel. De ezek legtöbbje inkább kaland, vagy nem olyan komoly. És itt jön ez belém veri hogy igen is komoly. Olyan drámákkal ami nem hétköznapi (Vajon én éreztem csak metaforának ezt a jelleget, vagy más is?) plusz becsúsztattak egy kis szerelmi történetet. A dráma pedig a mélysége miatt adott. 
Valamint az általam utóbbi időben megfigyelt dramatikus horroroknál a meglepően brutális jelenetsort.  
Igen nem tökéletes, és azért le is hozott az életről picit. De ez valahol pozitívum.  
Szerintem egy kerek film, meglepő húzásokkal, finom másolásokkal (ma már lehet teljesen önállót alkotni? Szerintem nem.)

Ezért, és az idei nagyon jó felhozatalért szeretem én a mozit. A többi 1000 középszer pedig kit érdekel! 
Ha ezt kapom kitartásom jele képp.

2022-12-16 04:12:33 BalaKovesi (4) #4

Nagyon friss az élmény, egyelőre nem tudom eldönteni, hogy a gondolataim forognak jobban, vagy a gyomrom. Nem maradéktalanul jó a szájíz a film miatt sem, gyenge négyes, ami felfele nem hinném, hogy mozdulni fog, lefele talán, ez majd eldől idővel. A legnagyobb problémám talán azzal van, hogy szerintem nem fut ki sehova a vége. Mármint érteni vélem a film utolsó, elég érzékletes képsorait, de valahogy mégsem érzem ezt egy teljes egészében kielégítő konklúziónak, ami fájó, hiszen mind a Suspiria, mind pedig a Call Me by Your Name esetében szinte makulátlan a befejezés. És hát nem gondoltam volna, hogy pont ezen a ponton lesz kifogásom a filmmel, lévén Trent Reznor és Atticus Ross a kedvenc zeneszerzőim között vannak, de a filmvégi dalt hallva jöttem rá, hogy miért is szeretem őket jobban zeneszerzőként, mint a NIN-ként. Valahogy borzasztó kizökkentő az a szám, pedig az előtte, valamint az utána lévő zenék zseniálisak, nagyon atmoszférikusak, rengeteget hozzátesznek a Bones and All egyébként is vaskos hangulatához. De nem csak a befejezéssel és a dallal van problémám, az sem volt mindig tiszta számomra, hogy pontosan miért a kannibalizmust találták a legmegfelelőbb metaforának a kirekesztettség megjelenítéséhez, ez ugyanis túl kényessé teszi a főszereplőkkel való kapcsolódást, morálisan sehogy sem védhető. Azonban tulajdonképpen emiatt (és majdnem minden más miatt is) le a kalappal a készítők előtt, ugyanis még így is sikerült megkedveltetniük velem a főszereplőket, valamilyen szinten mégiscsak együtt tudtam érezni velük. Ehhez persze szükség volt Russell és Csalamádé szenzációsan jó alakításaira is, mindketten generációjuk legjobbjai között vannak, azonban Mark Rylance és Chloe Sevigny képesek rájuk licitálni és ellopni a show-t, pedig lényegesen kevesebb időt töltenek a képernyőn, mint fiatalabb kollégáik. Egyébként utóbbihoz köthető az egyik legkényelmetlenebb jelenet, amit az utóbbi időben láttam, hátborzongató, elképesztően hatásos. Tehát azért bőven van mit dícsérni a filmen, nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen erős hangulata van, hogy Guadagnino-rendezéshez hűen milyen szenzuális film (ez egy-két esetben nem feltétlenül kellemes), hogy (általában) mennyire szépen van fényképezve, hogy mennyire jók a színészei, hogy milyen nagy hatást tud gyakorolni a nézőjére, csak hát számomra mégsem teljesen jó a szájíz, a vége kisebb csalódás, valamint a kannibálos téma miatt a film nem tudott elég közel kerülni hozzám, bár utóbbi aspektusa (az érdemei mellett persze) könnyen kultstátuszba repítheti a Bones and All-t, és van egy olyan sejtésem, hogy ez meg is fog történni. Nem gondolnám, hogy belátható időn belül újra fogom nézni, mivel kell hozzá gyomor, vannak benne kifejezetten meredek jelenetek, nagyon kényelmetlen film, valamint Guadagnino rendezései között sem a legjobb, de azért érdemes vele tenni egy próbát. Az év egyik legvártabb filmjéből ha nem is a legjobb, de az év egyik legérdekesebb filmje lett számomra.

2022-11-24 12:22:55 Ubul (3) #3

Spring vagy épp egy Született gyilkosok vagy Only Lovers Left Alive feelingem van a trailer nézése közben + a leírás alapján (és akkor még a Raw-ot is ide lehetne venni), de ettől még simán lehet jó, és egyedi. Várom nagyon, remélem azért nem éveket kell várni még rá, hogy lássa az ember azon kívül hogy máshol már bemutatásra került

2022-11-23 17:21:18 BalaKovesi (4) #2

Ennek a hazai forgalmazásáról továbbra sincs hír? Idén ezt a filmet vártam(/várom) az egyik legjobban, kifejezetten jó kritikákat kap, de még mindig nem találok hazai premierdátumot. A hírek szerint kifejezetten véres, meg hát a témája is elég meredek, de mutattak már be hasonló kaliberű filmeket itthon, valamint az Oscar-várományos filmek nagy részének is van már január-február körüli bemutatódátuma, így nem tudom mi lehet a baj.

2022-09-30 01:04:34 BalaKovesi (4) #1

Előzetes. Sajnos a magyar megjelenési dátumról még nem találtam semmilyen információt, bizonyára következő év elején mutatják majd be valamikor.